0

„Dar penkios minutės nakties…“ Zyplių dvare

liepos 30, 2014 Dvarai, Kultūra, Renginiai

M. K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas 2014 m. liepos 31 d. (ketvirtadienį)  16 val. Zyplių dvaro sodyboje (Tubelių  kaimas, Lukšių  seniūnija, Šakių  rajonas), tradicinio, dvylikto, tautodailininkų plenero „Zyplių žiogai“ uždarymo proga, kviečia pamatyti ir pasiklausyti žinomo aktoriaus Giedriaus Arbačiausko ir jo žmonos Agnės Arbačiauskienės atliekamą poezijos ir muzikos garsų spektaklį  „DAR  PENKIOS MINUTĖS NAKTIES…“

Tai  lietuvių autorių A. Nyka-Nyliūno, H. Radausko, A. Jonyno, T. Venclovos, G. Arbačiausko ir kitų poetų eilių įkvėptos dainos bei muzika, peraugančios į teatralizuotą poezijos skaitymą, kuris vėl persipina gitaros ir violončelės garsais. Kiekvienam, pavargusiam nuo kasdienybės rūpesčių ir nerimo – tai atgaiva sielai bei galimybė pabūti poezijos ir muzikos šalyje.

Kviečiame pasinerti į šių garsų harmoniją, kurią atliks aktorius, autorinių dainų atlikėjas, bardas Giedrius Arbačiauskas ir jo žmona violončelininkė Agnė. Šeimyninis duetas drauge muzikuoja jau septynerius metus, 2009 m. išleido kompaktinį diską ,,Vienaragis“. Giedrius jau 15 metų vaidina „Dviračio šou“, yra sukūręs puikių parodijų: V.Adamkų, V.Noreiką, linksmą ūkininką, šarmingą ir nepiktą lenką ir kt. Agnė yra profesionali violončelininkė, Lietuvos muzikos akademijoje pas prof. S. Sondeckienę baigusi magistro studijas.

M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas pirmaisiais savo veiklos metais (2006-ųjų metų lapkričio 10 dieną) jau yra lankęsis Zyplių dvaro sodyboje. Tada buvo pristatyta programa „Mėnuo su žvaigžde čia būti norėjo…“

žiūrėti čia

O 2012 metais fondas čia buvo užsukęs jau su dvejomis programomis: „Čiurlionis kitaiP“ bei  „Romansų vakaru“ , kurios buvo skirtos M. K. Čiurlionio 137-osioms gimimo metinėms bei Zyplių dvaro atidarymui po restauracijos.

plačiau

Leiskite sau pasidžiaugti poetinio vakaro skambesiu, kurio metu galėsite užduoti klausimus atlikėjams ar tiesiog šiltai pabendrauti.

Organizatorių informacija

Zypliu afisa_Dar penkios minutes nakties

© 2014, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.