0

Neringoje – senieji amatai, karyba ir šokiai

rugpjūčio 13, 2015 Kultūra, Renginiai

Rugpjūčio 14–15 dienomis Neringoje, Nidos prieplaukos aikštėje, vyks gyvosios archeologijos festivalis – Senųjų amatų dienos Neringoje. Jau tradiciniu tapęs renginys – tai muziejus su veikiančiomis amatininkų dirbtuvėmis, darbo įrankiais, kūrybiniu procesu, rašoma pranešime spaudai.

Viliaus MAČIULAIČIO nuotr.

Viliaus MAČIULAIČIO nuotr.

Šventės svečiai turės galimybę laiko mašina „nusikelti“ į akmens, bronzos, geležies amžius, susipažinti ne tik su priešistorės, bet ir istorinių laikų žmonių gyvensena, papročiais, valgiais ir burtais.

Senųjų amatų kaimelyje dvi dienas iš eilės vyks nepakartojama istorinės retrospektyvos fiesta, kurioje bus demonstruojama priešistorės dirbinių iš kaulo, rago, titnago ir odos gamyba, buitinės keramikos žiedimas, duonos kepimas, vėžių virimas ant akmenų, senoji alaus gamyba, veiks monetų kalykla.

Šventės metu Klaipėdos universiteto mokslininkai Gvidas Slach ir Nijolė Strakauskaitė, remdamiesi archeologiniais ir istoriniais duomenimis, bus pasiruošę atskleisti ne tik priešistorės, bet ir industrinės epochos žavesį Kuršių nerijoje. Savo pasirodymais džiugins senovinių šokių kolektyvai Festa Cortese, Viduramžių pasiuntiniai, folkloro ansambliai – Giedružė, Aušrinė, Joldija, senovinės muzikos grupė „Ambera“.

http://www.ve.lt/uploads/img/catalog/15/photo_15_74690502.jpg

Viliaus MAČIULAIČIO nuotr.

„Medžioklės kampelyje“ visi panorėję galės išbandyti savo taiklumą lanku, šaudymu iš timpų, mėtydami kirviu. Kam medžioklė neaktuali – tų lauks šokių pamokos.

Šventėje veiks tautodailininkų ir amatininkų dirbtuvės, kuriose bus galima įsigyti ne tik rankų darbo gaminių, bet ir paskanauti Lietuvos kulinarinio paveldo produktų.

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.