0

Mokslininkai aptiko antrąjį Stounhendžą

rugsėjo 9, 2015 Akmenys, Šventvietės, šventyklos

Užsienio žiniasklaida skelbia, jog mokslininkams pavyko aptikti antrąjį paslaptingų akmens struktūrų Stounhendžą, kuris yra vos už trijų kilometrų nuo garsiojo Didžiosios Britanijos statinio.

stounhendzas

„Independent“ rašo, jog archeologams pavyko padaryti išties įstabių atradimų, padėjusių atskleisti, kaip žymusis Stounhendžas mokslininkus atvedė į religinės transformacijos laikotarpį.

Naujausi tyrimai atskleidžia, jog šioje teritorijoje ankstesnė religinė sistema buvo panaikinta ir pakeista nauja.

Tačiau dabar archeologams pavyko padaryti dar vieną atradimą, kuris gali suteikti naujų žinių apie religinę sampratą tyrinėjamoje teritorijoje. Jungtinė britų bei australų archeologų komanda pasinaudojo specialaus požeminio radaro pagalba ir atrado antrąjį Stounhendžą.

Beje, pirmieji šios struktūros požeminiai akmenys buvo atrasti dar prieš metus laiko, tačiau iki šiol vykę tyrimai atskleidė daug didesnius struktūros mastus.

Archeologai dabar tiki, kad naujai atrasta šventykla – 4500 metų amžių siekiantys masiniai akmenys, kurie buvo palaidoti po žeme šiek tiek vėliau, sąmoningai buvo nurašyti kaip dramatiška religinė transformacija.

Alfa.lt

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.