0

Vaiduoklių medžiotojai – ne fikcija, o realus ir apmokamas amatas

liepos 19, 2016 Neįprasti reiškiniai ir įvykiai

Kuomet italų restorano Merilande darbuotojai įsitikino, kad maitinimo įstaigoje blaškosi vaiduoklis, jie žinojo, kam skambinti – tikriems vietos vaiduoklių medžiotojams, rašo bbc.com.

Praėjus vos kelioms dienoms po iškvietimo, penkių asmenų komanda iš „Dead of Night paranormalių tyrimų“ atvyko tirti atvejo į maitinimo įstaigą JAV Frederiko mieste, Merilande. Po pokalbių su padavėjais ir virėjais, kurie aiškino, kad nematoma antgamtinės būtybė bėgioja laiptais pirmyn atgal, komanda pradėjo savo darbą.

ghostbusters

Vilkėdami juodais polo marškinėliais su organizacijos pavadinimu, jie visame restorane pristatė paprastų ir terminio vaizdo kamerų, kurios fiksuoja vaiduoklių judesius. Be to, vaiduoklių pamėgtose vietose „Dead of Night paranormalių tyrimų“ komanda naudoja ir specialią garso dėžę. Šis į ranką telpantis elektronikos prietaisas skenuoja įvairius radijo dažnius, kurie, jeigu tikėtumėte tokiais dalykais, kuria energijos šaltinius, kuriais manipuliuodamos dvasios gali šnekėti.
http://deadofnightparanormalinvestigation.weebly.com/uploads/8/0/5/2/8052821/header_images/1435086969.jpg

„Paranormalūs reiškiniai pasireiškia įvairiais būdais“, – tikina „Dead of Night paranormalių tyrimų“ narė Leanne Baur. Nors garsusis filmas „Vaiduoklių medžiotojai“, kurio tęsinys artimiausiu metu pasirodys kinuose, tėra mokslinė fantastika, tačiau tūkstančiai realių vaiduoklių medžiotojų iš tiesų egzistuoja pasaulyje.
http://deadofnightparanormalinvestigation.weebly.com/uploads/8/0/5/2/8052821/2146085_orig.jpg
Informaciją įvairias paranormalių tyrimų komandas teikiančios interneto svetaines ParanormalSocieties.com duomenimis, vien tik JAV yra daugiau nei 3600 amerikiečių tokio pobūdžio grupių. Kanadoje jų skaičius siekia 53, Jungtinėje Karalystėje – 57. „Tai, ką darome mes, yra skirtinga. Mes negalime sugauti dvasių“, – apie skirtumus tarp garsiojo filmo ir jos darbo kalbėjo L.Baur. „Norime taikos su dvasiomis“.
Vaiduoklių medžiotojai pinigus užsidirba ne tik iš antgamtinėmis būtybėmis namuose ar darbovietėse susirūpinusių asmenų, tačiau ir organizuodami įvairius renginius. Pavyzdžiui minėtoji „Dead of Night“ komanda vykdo turus po neva apsėstus pastatus ir gatves. Dalyvavimo tokiame ture kaina siekia 15 dolerių ir dažnai grupes sudaro ne mažiau kaip dešimt žmonių. L.Baur teigimu, jų tikslas – linksminti ir šviesti žmones apie paranormalius reiškinius.http://deadofnightparanormalinvestigation.weebly.com/uploads/8/0/5/2/8052821/9070652_orig.jpgIr nors vaiduoklių medžiotojai stengiasi padėti dvasių apniktiems asmenimis, tačiau jie jų nepašalina. Tuo užsiima vadinamieji mediumai – asmenys, tvirtinantys, jog gali bendrauti su mirusiaisiais. Tiesa, ne už dyką. 47 m. Marjorie Rivera iš Pitsburgo viena iš tokių asmenų, kurios giminėje yra ne vienas mediumas. „Mes mokame elektrikui tam, kad jis pataisytų instaliacijas, nes nenorime imtis dalykų, kurių nesuprantame. Aš užsiimu energijomis taip, kaip elektrikas savo darbu“, – aiškina moteris. „Valymai (vaiduoklių) reikalauja įgūdžių, kuriuos turi įgyti, panašiai kaip santechnikų ir elektrikų darbe, todėl nusprendžiau imti pinigus, kaip juos ima santechnikai ir elektrikai“ , – teigė M.Rivera. Už tokio pobūdžio valymus M.Rivera prašo 150 dolerių. Sumokėjus šią sumą moteris pasižada apsėstą vietą lankyti tiek kartų, kiek reikės.

Šaltinis: 15min

© 2016, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.