0

Baltųjų žynių mokykla kviečia į paskaitas Vilniuje ir Šiauliuose

lapkričio 15, 2011 KURONO akademija, NAUJIENOS

Baltųjų žynių bendruomenė kviečia mokytis  žynių ruošimo “KURONO” akademijoje jau ir Šiauliuose. Nuo šių metų lapkričio 19 d. Šiauliuose adresu Aušros al. 15, (įėjimas per filharmonijos duris), klubo „Aukuras“ būstinėje 11:00 bus įvadinė paskaita “Darna – jungtys tarp Dievų ir Gamtos, tarp gyvųjų ir mirusiųjų”, baltų pasaulėžiūros pagrindu. Kviečiami visi norintys mokytis. Studijos mokamos.

Dalyvavusiems Baltų sueigos metu matyt daugeliui kilo klausimai, kodėl iki šiol nėra jokios mokyklos ar mokymo institucijos, kurioje būtų ruošiami žyniai, galintys būti baltų tikėjimo bendruomenių vadovais ir jų sielovadininkais. Tokį įspūdį galėjo kelti plačiai paplitusios Romuvos, kurios neturėjo iki šiol tokios pastovios mokyklos. Džiugu, kad šie klausimai pradėti spręsti.

Norime dar sykį informuoti tuos, kurie nežinojo apie baltų tikybos druwių bendruomenę,  nuo 1995 metų  įkurtoje “Darnos” mokykloje pradėjusioje mokymą, o jau nuo 2002 metų rudenį įkuria žynių, burtonių, žiniuonių, profesijos ruošimo instituciją – devinariją „KURONAS“ (9 mokslų metų akdemiją). Tai baltųjų žynių kelio mokymas pagal „DARNOS“ mokyklos filosofijos ir praktikos programą, paremtą baltiškos pasaulėžiūros ir pasaulėjautos pagrindais, simbolika, mitologija ir tikėjimu.

Akademijoje numatomos studijos A, B ir C lygiu, suteikiant žynio statusą ir kvalifikacijos laipsnį. Platesnę informaciją ir programą gausite pateikus prašymą stoti į akademiją.

Vilniuje priimami studentai į pirmą “KURONO” akademijos  kursą jau lapkričio 20 d. 12:00. Norintys dalyvauti paskaitose Vilniuje ir Šiauliuose, registruojatės kuronas@baltai.lt paštu, informuosime kur atvykti.

Baltųjų žynių bendruomenės žyniai

© 2011 – 2012, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.