Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Šeš Rgp 08, 2026 12:07 am

Atsakyti į temą  [ 100 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Kitas
 Religinės baltųjų žynių bendruomenės kurimas 
Autorius Žinutė
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
Manau pats supranti kas :)

Pen Sau 09, 2009 12:56 am
Aprašymas WWW
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
18d. žinyčioje, bet iki to laiko reiktų susivažiuot kai ką aptart, Marijos nerandu.

Pen Sau 09, 2009 1:01 am
Aprašymas WWW
Forumo šviesuolis (-ė)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
Baltas rašė:
18d. žinyčioje, bet iki to laiko reiktų susivažiuot kai ką aptart, Marijos nerandu.

O čia galioja visiems?

Pen Sau 09, 2009 11:16 am
Aprašymas ICQ YIM
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
18 d. kviečiami kas nori jungtis.

Pen Sau 09, 2009 4:08 pm
Aprašymas WWW
senbuvis(ė)
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Miestas, gyvenvietė, kaimas: Persikėlęs per Kroną žemgudas
mano pomėgiai: dvasininkėjimas
UNREAD_POST 
Baltas rašė:
18 d. kviečiami kas nori jungtis.

Jungtis reikia. Tiems, kas dar nepaskaitė LR religinių bendrijų ir bendruomenių įstatymą, pateikiu mano supratimu įdomiausius šio įstatymo teiginius:
1. Tikintieji turi teisę laisvai jungtis į religines bendruomenes, bendrijas bei kurti religines organizacijas.
2. Visos juridinio asmens teises turinčios religinės bendruomenės ir bendrijos gali įstatymų nustatyta tvarka iš valstybės gauti paramą kultūrai, švietimui bei labdarai.
3. Religinės bendruomenės gali būti įregistruotos, jei vienija ne mažiau kaip 15 narių - pilnamečių Lietuvos Respublikos piliečių.
4. Religinės bendruomenės, bendrijos ir centrai turi teisę įstatymų ar kitų norminių aktų nustatyta tvarka steigti ir turėti bendrojo lavinimo mokyklas bei kitokias mokymo, švietimo ir kultūros įstaigas, taip pat mokymo-ugdymo įstaigas dvasininkams ir tikybos dėstytojams rengti.
5. Visos religinės bendruomenės, bendrijos ir centrai gali užsiimti labdara, dalyvauti gailestingumo veikloje, steigti gydymo įstaigas, taip pat labdaros įstaigas ir organizacijas.

Šeš Sau 10, 2009 10:33 pm
Aprašymas
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
Taip, senai žinomi punktai, bet vieno punkto man Teisingumo ministerijos klerkai paaiškint negali, kodėl ir kas nustatė 15 žmonių kiekį. Ištraukė iš lubų ar dėl kažkokių tai priežasčių? Kodėl pvz. 10 žmonių negali sudaryti pirminės bendruomenės arba kodėl ne 12?

Sek Sau 11, 2009 2:40 am
Aprašymas WWW
Sidabrinis narys
Vartotojo avataras

Šalis: Šalis
Miestas, gyvenvietė, kaimas: gyvenu čia
mano pomėgiai: skaityti, keliauti....
UNREAD_POST 
Sunku suvokti koks bus pasipriešinimas ir nesupratimas šeimos, giminų man tapus bendruomenės nariu...Juk visi katalikai.....Nors turiu savo nuomonę ir pasirinkimą, bet gero nelauk....Kaip tai įveikti?

Sek Sau 11, 2009 11:36 pm
Aprašymas
senbuvis(ė)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
aušra rašė:
Sunku suvokti koks bus pasipriešinimas ir nesupratimas šeimos, giminų man tapus bendruomenės nariu...Juk visi katalikai.....Nors turiu savo nuomonę ir pasirinkimą, bet gero nelauk....Kaip tai įveikti?

Klausyk savo širdies, o ne kas ką sako..

Pir Sau 12, 2009 12:12 am
Aprašymas
Bendruomenės druwis (-ė)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
Labai seniai laukiau šito. :) Bendruomenės kūrimo idėja tikrai užgimė seniai ir džiaugiuosi, kad viskas pagaliau juda į priekį. Aš, kaip ir mano mama jaučiu didelį BENDRŲ dvasinių potyrių badą. Jau seniai supratau, kad tik vienybė ir bendrumas gali pakylėti į žvaigždes. Tikrai palaikau šios bendruomenės kūrimą ir esu pasiruošusi prisijungti prie jos ir prisidėti kaip tik galėsiu.

Pir Sau 12, 2009 12:47 am
Aprašymas YIM
Gyvastingas (-a)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
Atsakymą pajusi,dvasia suras ramybę. dalintis šviesa ir ir duona su savo tikėjimo broliais, sesėm yra didžiulė laimė. Žmonėms rūpės ir jie tavęs klaus,o teisingai atsakydama paruoši jų sąmonę priimti žinias. Palaikau Baltųjų Žynių Bendruomenės kūrimą.

Pir Sau 12, 2009 1:54 am
Aprašymas
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
aušra rašė:

Šitą patirtį turi RRR ir Gintarinė Akis. Jas taip pat kažkaip veikė giminė, o kaip ten viskas pasibaigė, tai jos geriau atsakys.
Pagaliau jei manote, kad jūsų dvasinis kelias turi būti priklausomas nuo jūsų giminių, o ne nuo asmeninio dvasinio tobulėjimo, belieka palinkėt šviesos jūsų sąmonei, ryžto jūsų sielai ir sveikatos įvykdant savo norus.

Pir Sau 12, 2009 1:55 am
Aprašymas WWW
Bendruomenės druwis (-ė)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
aušra rašė:

Taip, būna nelengva, to reikia tikrai norėti ir būti pasiryžus kažką dėl to paaukoti. Mane dar bandė "gelbėti" iš šitos "baisios sektos". Bet reikėtų atsiminti du dalykus. Pirma, žmonės dažniausiai bijo to, ko nesupranta, todėl nereikia nusiteigti "ilgai kovai", o pasistengti suprasti juos, ir padėti jiems suprasti tave. Ir antras dalykas, ilgainiui žmogus prie visko pripranta ir jei nesugeba suprasti, tuomet su laiku tiesiog susitaiko su tuo, suvokdamas, jog vis tiek nieko negali pakeisti. Tai sakau iš savo patirties, ir tikiuosi, jog šis mano patarimas bus vertingas tavo kelyje. Sėkmės. :)

Pir Sau 12, 2009 2:42 am
Aprašymas YIM
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
GintarineAkis rašė:
Mane dar bandė "gelbėti" iš šitos "baisios sektos".

Va tai ir keisčiausia, kad nesant jokiai bendruomenei, o tik užtenka susidomėti savo protėviais ir iškart tau prilipdoma "baisios sektos" etiketė. O kas čia yra baisiausia? Tai, kad žmonės nori eiti doros keliu, kad atsisako švenčių metu gerti degtinę, ir t.t. Įdomu ką tau sakydavo giminė?

Pir Sau 12, 2009 10:55 am
Aprašymas WWW
Bendruomenės druwis (-ė)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
Baltas rašė:

Va tai ir keisčiausia, kad nesant jokiai bendruomenei, o tik užtenka susidomėti savo protėviais ir iškart tau prilipdoma "baisios sektos" etiketė. O kas čia yra baisiausia? Tai, kad žmonės nori eiti doros keliu, kad atsisako švenčių metu gerti degtinę, ir t.t. Įdomu ką tau sakydavo giminė?

Sakydavo, kad įtraukė mamą į kažkokią sektą, o mama dar ir mane įtraukė, kad visus pinigus iš mūsų čia išvilios ir išvis dar velniai žino ką padarys. :)

Pir Sau 12, 2009 2:38 pm
Aprašymas YIM
Sidabrinis narys
Vartotojo avataras

Šalis: Šalis
Miestas, gyvenvietė, kaimas: gyvenu čia
mano pomėgiai: skaityti, keliauti....
UNREAD_POST 
Na ačiū už patarimus ir palinkėjimus....

Pir Sau 12, 2009 8:14 pm
Aprašymas
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Atsakyti į temą   [ 100 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Kitas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: