Religinės baltųjų žynių bendruomenės kurimas
| Autorius |
Žinutė |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm Pranešimai: 2786 Miestas: Vilnius
|
GintarineAkis rašė: ... visus pinigus iš mūsų čia išvilios ir išvis dar velniai žino ką padarys. 
Va pasirodo, kokia grėsmė žmonėms baisiausia - pinigai...  . Religinės bendruomenės vienijasi dvasiniu pagrindu, o ne materialiu. Gal dar kas gali pasidalinti savo patirtimi?
_________________ Mūsų svetainėje rašoma tik lietuviškomis raidėmis, tai esminė dalyvavimo mūsų forume taisyklė.
|
| Pir Sau 12, 2009 8:34 pm |
|
 |
|
aušra
Sidabrinis narys
Užsiregistravo: Sek Kov 04, 2007 12:38 pm Pranešimai: 124 Miestas: Vilnius
Šalis: Šalis
Miestas, gyvenvietė, kaimas: gyvenu čia
mano pomėgiai: skaityti, keliauti....
|
Baltas rašė: GintarineAkis rašė: ... visus pinigus iš mūsų čia išvilios ir išvis dar velniai žino ką padarys. 
Va pasirodo, kokia grėsmė žmonėms baisiausia - pinigai...  . Religinės bendruomenės vienijasi dvasiniu pagrindu, o ne materialiu. Gal dar kas gali pasidalinti savo patirtimi?
Nebesidairykite atgal ir nesiskaudinkit blogais prisiminimais.Bent jau man atsakyta iš esmės šiuo klausimu.Metas žvelgti pirmyn...
_________________ Matyti galima tik širdimi.Tai kas svarbiausia, nematoma akimis.
|
| Pir Sau 12, 2009 9:16 pm |
|
 |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
|
Pirmas susitikimas bus sausio 18 d. 15 val. mūsų patalpose Antakalnyje. Konkrečiau ir norintiems atvykti, prašome susisiekti paštu kuronas@gmail.lt arba baltai@baltai.lt (siuskit vienu metu į abu, nes baltų paštas streikuoja).
Sekantis susitikimas jau bus su tais, kurie apsispręs.
Vasario 2 dieną yra Perkūnyčia (pirmoji Perkūno diena). Mes liejame specialias žvakes, bendruomenės apsisprendę dalyviai galės išmokti arba pamatyti, kaip tai daroma (pirmo lygio amato įsisavinimas). Kas atsineš savo vaško, galėsim jiems išlieti specialių apsauginių žvakių, tokios žvakės liejamos tik kartą per metus.
_________________ Mūsų svetainėje rašoma tik lietuviškomis raidėmis, tai esminė dalyvavimo mūsų forume taisyklė.
|
| Ant Sau 13, 2009 4:54 pm |
|
 |
|
svyturys
Gyvastingas (-a)
Užsiregistravo: Šeš Vas 19, 2005 12:18 am Pranešimai: 150 Miestas: Vilnius
|
Greičiausia niekas neparašys kaip praėjo religinės Baltųjų žynių bendruomenės susitikimas. Klystu ar ne tuoj sužinosim. Ar buvo svarstomas
religinės bendruomenės įstatų proejktas?
|
| Ant Sau 20, 2009 11:56 pm |
|
 |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
|
nebuvo, ne čia bendruomenės esmė. Kas vyko ir kaip vyko, jau susikurūsio žmonių būrelio asmeniniai pastebėjimai ir išgyvenimai. Tam įkurtas specialus virtualus bendruomenės skyrius. Šiame skyriuje matyti, skaityti, rašyti gali visi, kurie nusprendė prisijungti prie šios grupės ir buvo realiame susitikime. Mes jau pažįstame vienas kitą, žinom su kuo bendraujam.
|
| Tre Sau 21, 2009 4:33 pm |
|
 |
|
Daugminas
senbuvis(ė)
Užsiregistravo: Pir Lap 05, 2007 7:06 pm Pranešimai: 80 Miestas: Vilnius
Šalis: Lietuva
Miestas, gyvenvietė, kaimas: Persikėlęs per Kroną žemgudas
mano pomėgiai: dvasininkėjimas
|
Gerbiamieji dalyvaujantys baltųjų žynių bendruomenės kūrimosi vyksme. Norėdamas išsklaidyti visus įtarinėjimus pareiškiu, kad aš asmeniškai gerbiu tuos kurie skleidžia išmintį, žinias, nuoširdų bendruomenės telkimą. Visada dalyvaujant dvasinėje veikloje atsiranda dviprasmybės ir iš to kylantys nesusikalbėjimai. Tiesiog belieka suprasti, kad turime būti supratingesni vieni kitiems.
Aš pripažįstu savo esminį neteisingą poelgį nebūdamas supratingu. Reikia telktis ir vidiniais mainais stiprinti vieni kitus. Priimkime vieni kitus. Manau, kad tai viena iš Balto pamokų man. Atsiverti ir dvasiškai augti.
Laima laimijėlė palaimina Perkūno vaikus.
|
| Šeš Geg 16, 2009 9:15 pm |
|
 |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
|
 Re: Religinės baltųjų žynių bendruomenės kurimas
Gerbiami nauji nariai ir norintys jais tapti. Rašykit čia, kas norėtų pas mus apsilankti, pabendrauti, pasidalinti savo patirtimi ar jausmais. Bendruomenė renkasi 1 kartą per mėnęsį su naujais dalyviais. Bendruomenės nariai renkasi pagal poreikį, vykdomą veiklą, švenčių ciklą. Nuo jūsų aktyvumo priklausys ir renginių mastelis.
|
| Tre Spa 07, 2009 3:48 pm |
|
 |
|
TZU
Sidabrinis narys
Šalis: Žemaitija
Miestas, gyvenvietė, kaimas: Telšių r. Vidmantai
mano pomėgiai: Pasaulėžiūra, Praeitis, Ateitis
|
Aš norėčiau pas jus apsilankyti ir susipažinti.
_________________ Jei nori mokyt gyvenk taip pats.
R.V.
|
| Ket Spa 08, 2009 4:25 pm |
|
 |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
|
Artimiausiu metu rinksimės dėl Vėlinių šventimo, pasitarsiu su kitais, kada galim prijungti naujus žmones. Šiaip renkamės pirmo mėnesio savaitę.
|
| Ket Spa 08, 2009 6:02 pm |
|
 |
|
TZU
Sidabrinis narys
Šalis: Žemaitija
Miestas, gyvenvietė, kaimas: Telšių r. Vidmantai
mano pomėgiai: Pasaulėžiūra, Praeitis, Ateitis
|
Dėkui lauksiu
_________________ Jei nori mokyt gyvenk taip pats.
R.V.
|
| Pen Spa 09, 2009 9:32 am |
|
 |
|
Tadas
Stebėtojas (-a)
Miestas, gyvenvietė, kaimas: Kaunas
mano pomėgiai: keliones
|
sveiki,norejau paklausti ar Kaune nesirenkate kur nors???
|
| Šeš Lap 14, 2009 10:11 pm |
|
 |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
|
Tadas rašė: sveiki,norejau paklausti ar Kaune nesirenkate kur nors???
Kaune yra viena iš mūsų žynių, ten galima kreiptis. Kol kas jūsų negaliu rekomenduoti, nes nepažįstu. Beje, savo pase pasitaisykit savo miesto pavadinimą.
Siūlau prisistatyt forumo naujokų skyriuje ir padiskutuot įvairiais tikėjimo klausimais, matysim jūsų kryptį.
viewtopic.php?f=22&t=201&start=135
|
| Sek Lap 15, 2009 12:08 am |
|
 |
|
prusas
Ieškantis(i)
Užsiregistravo: Sek Sau 25, 2009 2:58 pm Pranešimai: 14 Miestas: Klaipeda
|
Norėčiau pasakyti dėl bendruomenės kurimo, tai labai svarbus klausimas. Jis vyksta labai lėtai ir vangiai jug seniai jau galima buvo užregistruoti bendruomene aišku jeigu čia nėra kiti tikslai. Užregistravus bendruomenę tolimesnis tikslas steigti bendriją. Įsteigus bendriją su visa romuviečių bendruomenę steigri pagonišką konfesiją ir šios konfesijos rinkti krivių krivaitį į šią postą ir pareigas tinkamas yra Baltas jam sudarytu konkurencija Esmis. Kitas klausimas būtų pagoniška padėtis ir koks bendravimas su latvių dievturiais kaip jie gyvena, švenčia šventes ir t t. Kokia padėtis Estijoje, Baltarusijoje Lenkijoje okupuotoju katalikiškų misionierų. Norėtusi daugiau pagoniškos apžvalginės medžiagos ir tolimesnių kraštų Rusijos, Vokietijos ir t t kokia senovinė dvasinė padėtis ir jos atsigaunantis gyvavimas. Nenorėtusi liaupsinančių pasisakymų t y tuščiažodžiavimų ir žeminančių šmeižiančių pobudžio pasisakymu, bet eiti pirmin į senąjį dvasinį atgimimą.prusas
_________________ vytautas
|
| Pen Lap 27, 2009 8:21 pm |
|
 |
|
Daugminas
senbuvis(ė)
Užsiregistravo: Pir Lap 05, 2007 7:06 pm Pranešimai: 80 Miestas: Vilnius
Miestas, gyvenvietė, kaimas: Persikėlęs per Kroną žemgudas
mano pomėgiai: dvasininkėjimas
|
šiuo metu Lietuvos Respublikoje įregistruotos abraominės religinės bendrijos išskyrus Romuvos bendriją. Tačiau Romuvos bendrija taip pat turi ir katalikišką atspalvį, o tai ne visiems priimtina. Taip pat kaip ne visiems priimtina vartoti svaigalus, apsiriboti tik jausminiu ryšiu su kultūra, tradicijomis ir panašiai.
Todėl tokią visą apimančią bendriją Lietuvos Respublikoje sukurti sunkiai įmanoma. Turėtų būti kažkokie lygmenys, tačiau žmonių skirstymas pagal lygmenis taip pat nelabai patrauklus...
Be to yra žmogiškasis veiksnys, - nes bendruomenė, tai savotiškai lygiaverčių, save pilnaverčiais nariais laikančių žmonių sambūris. Aš, pavyzdžiui, pagoniškuose-neopagoniškuose judėjimuose dažnai jaučiuosiu tarsi nįsiliejęs, neįėjęs vien dėl to, kad gana skirtingi mąstymai, sampratos. Nėra vienijančių minčių...
|
| Pen Lap 27, 2009 9:49 pm |
|
 |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
|
prusas rašė: Norėčiau pasakyti dėl bendruomenės kurimo, tai labai svarbus klausimas. Jis vyksta labai lėtai ir vangiai jug seniai jau galima buvo užregistruoti bendruomene aišku jeigu čia nėra kiti tikslai. Užregistravus bendruomenę tolimesnis tikslas steigti bendriją. Įsteigus bendriją su visa romuviečių bendruomenę steigri pagonišką konfesiją ir šios konfesijos rinkti krivių krivaitį į šią postą ir pareigas tinkamas yra Baltas jam sudarytu konkurencija Esmis. Kitas klausimas būtų pagoniška padėtis ir koks bendravimas su latvių dievturiais kaip jie gyvena, švenčia šventes ir t t. Kokia padėtis Estijoje, Baltarusijoje Lenkijoje okupuotoju katalikiškų misionierų. Norėtusi daugiau pagoniškos apžvalginės medžiagos ir tolimesnių kraštų Rusijos, Vokietijos ir t t kokia senovinė dvasinė padėtis ir jos atsigaunantis gyvavimas. Nenorėtusi liaupsinančių pasisakymų t y tuščiažodžiavimų ir žeminančių šmeižiančių pobudžio pasisakymu, bet eiti pirmin į senąjį dvasinį atgimimą.prusas
Sveikas pruse, ačiū už išsakytą pasitikėjimą, bet nesu nei vaidila, nei kito rango pagonių šventikas. Net nesu pagonis, aš giliai tikiu Dievą, gerbiu Dievus ir bendrauju su dvasiomis. Bet jūsų mintys tikrai brandžios, jūs MATOTE ką reikia daryti. Daugiau tokių žmonių. Viską ką išsakėte, esame aptarę, vangumas tikrai yra, tačiau tai ir kiti tikslai, kuriuos žino ir supranta druwiai. Tai esminis dalykas kuriant žynių bendruomenę. Šios bendruomenės nariai yra baltieji žyniai, kuriuos sudaro mokytojai ir mokytiniai, taip pat mus palaikantys žmonės, kurie atstovautų mūsų žodį savo regione. Klaipėdoje kol kas tokio nėra. Mes puikiai suvokiame ką pakeistų konfesija. Jei sutartume dėl tam tikrų terminų ir kas po jais slypi, manau dėl pagonių termino sutartume. Tačiau suprantu, kad kol kas kito kelio mums neduoda, tik leidžia registruotis pagonių eilutėje. kitaip net nebandyk.
Krivių Krivaitis gali būti renkamas tik kai yra kiti kriviai. Vienas iš uždavinių, tai Kurono akademijos indėlis paruošiant krivius, vaidilas ir kitus burtininkus šiam darbui dvasinėse srityse. Yra paruošta Didžioji Darnos Krivūlė (DDK), tai prisiimsiančio atsakomybę už reformą Krivių Krivaičio Krivūlė, kurią neša keturi žmonės. Pagal regėjimą ir pranašystę šie žmonės turi įkurti savo bendruomenes, tik tada gali jungtis į bendriją ir sujungti DDK į KKK. kai tai įvyks, pagal pranašystę baltų tikėjimo žmonės atgaus pasitikėjimą senuoju tikėjimu ir tai bus pradžia naujos reformos. Krivis Jaunius Trinkūnas vienas iš jų. Laikas per daug greitai lekia, todėl taip viskas vyksta "vangiai"
Kas liečia Esmį, jis taip pat vienas iš jų, todėl konkurencijos čia nėra, jis mano dvasios ir ne tik baltas brolis, kuris davė įžadus eiti šviesos keliu, todėl yra druwis. Tarp druwių, tikinčiųjų, negali būti konkurencijos, gali būti tik pagalba, supratimas ir meilė. Bet mes visi dabar žmonių kūnuose, kurie skirtingai atlaiko Laiko virpesius.
Sutinku, kad reikia vykti ir pas dievturius ir pas prusus Lenkijon ir pas druwius Baltarusijon, su kuriais jau turim ryšių. Apie Estiją mažai žinau, ten labai vangiai vyksta senojo tikėjimo atsigavimas (bent jau mažai girdimas). Mano galva visus gali apjungti balta protėvių vėliava, klausimas kas ją iškels ir kas neš. Tai ne kryžius, tai Protėvių Balsas.
Sutinku, kad reikia kuo daugiau informacijos apie kitų kraštų judėjimus, bandysiu atsižvelgti į jūsų išmintingą pastabą. Jei sutiksit, tai prašyčiau pagalbos renkant, verčiant tokią medžiagą, aš galiu sukurti tam specialius skyrius. Prisiekiu barzda, kažkas jumyse įvyko  Kas verčia jus skubėti?
Jei manot, kad būtinas bendras suvažiavimas romuvių ir druwių, siūlau tapti šaukliu, į jūsų kvietimą aš atsiliepsiu be išlygų.
Pagarbiai L. Baltasis
|
| Šeš Lap 28, 2009 3:17 am |
|
 |
|
Dabar prisijungę |
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias |
|
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume
|
|