Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Pen Rgp 07, 2026 6:00 pm

Atsakyti į temą  [ 3 pranešimai(ų) ] 
 Dvasiniai išgyvenimai 
Autorius Žinutė
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST Dvasiniai išgyvenimai
Grįžau iš apeigų ir užplūdo keisti jausmai. Palydėjom Idos Stankevičiūtės sielą Dausosna, lyg ir sutartinai vedėm apeigas, bet liko klausimas (-ai). Saugomos teritorijos nebeatpažinau, viskas pasikeitę, šventos vietos išvalytos, sutvarkytos, įrengti takai, mediniai laiptai į alką, rodyklės turistams. Švaru, gražu, bet sakraliai nesijaučiau. Savotiškai sutapo ekskursijos po parką ir žuvusiosios paminėjimo ir palydėjimo veiksmai. Visi dvasininkai ir dalyvavusieji lyg susirinko paminėti velionę, bet tuo pačiu randiesi PARKE ? Tai jau nebe šventvietė, ji saugoma valstybės, kuriai šventvietės paskirtis tapo turizmo įdomus lankytinas objektas. Labai trūko sakralios vietos išskirtinumo. Keista, kai tuo pačiu vyksta prie aukuro velionės sielos pakylėjimas ir turistų smalsavimas kas čia vyksta. Karmazinai buvo kažkokie nesavi. Kilo mintis, kada dvasiniai išgyvenimai gali būti vieši ar viešinami? Kaip nepaversti dvasinių subtilių išgyvenimų, kažkokiais renginiu kvepiančiais veiksmais? Ar jums taip atsitinka?

Sek Lie 02, 2006 10:35 pm
Aprašymas WWW
Naujakurys(ė)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
Na, nežinau, man tai net šiurpą kelia vien mintis, kad galėtų būti smalsiai stebimi mano dvasiniai išgyvenimai. Apskritai, aš esu linkusi savo dvasinį gyvenimą pasilikti tik sau ir pasidalinti tik su pačiais artimiausiai su tuo susijusiais žmonėmis. Mano aplinkos žmonės ir draugai neturi net menkiausio supratimo apie mano dvasinį gyvenimą, dažnai uždarai leidžiamą laisvalaikį, tai su įkyriu dėmesiu ar klausimais nesusiduriu. Aišku, tai verčia dažniausiai apsiriboti namų erdve. Vat tokia ir kaina, jei nori privatumo.
Neįsivaizduoju, kaip jūs ten dar sugebėjot normaliai baigti apeigas :shock: ...o jei dar visi aplinkui ir su foto aparatais pyškino, tai, jaučiu, būčiau netekus kantrybės :evil:

Ket Rgs 07, 2006 2:35 am
Aprašymas
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST 
Kai tikėjimas yra anapus įstatymo, tai susidaro įspūdis, lyg kažką ten blogo darai. Viešumas yra būtinas, kad išsklaidyti neteisingą sampratą apie baltų tikėjimą. Tačiau sutinku su mintim, kad kai kurie dvasiniai virsmai yra privatus dalykas, kažkuo panašus į bendravimą su psichologu, kur konfidencialumas yra būtinybė.

Kokius dvasinius išgyvenimus jūs linkę viešinti ir kuriuos užslaptinti?

Pen Rgs 08, 2006 3:44 pm
Aprašymas WWW
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Atsakyti į temą   [ 3 pranešimai(ų) ] 

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti: