Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Sek Rgp 09, 2026 2:35 am

Atsakyti į temą  [ 100 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Kitas
 Religinės baltųjų žynių bendruomenės kurimas 
Autorius Žinutė
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST Re: Religinės baltųjų žynių bendruomenės kurimas
Daugminas rašė:

Todėl tokią visą apimančią bendriją Lietuvos Respublikoje sukurti sunkiai įmanoma. Turėtų būti kažkokie lygmenys, tačiau žmonių skirstymas pagal lygmenis taip pat nelabai patrauklus...

Lygmenis atsiranda gebėjimuose duoti. Kai tampi duodančiu, tu tampi dėmesio objektu. Kai gali patenkinti didelį kiekį reikalaujančių, tampi vadu, kai atsisakai ir savo kąsnio, nes nieko nebeturi, bet dar duodi, tampi pasiaukojančiu. Prie lygmenų reikia priaugti, o ne skirstyti.
Daugminas rašė:
Be to yra žmogiškasis veiksnys, - nes bendruomenė, tai savotiškai lygiaverčių, save pilnaverčiais nariais laikančių žmonių sambūris. Aš, pavyzdžiui, pagoniškuose-neopagoniškuose judėjimuose dažnai jaučiuosiu tarsi nįsiliejęs, neįėjęs vien dėl to, kad gana skirtingi mąstymai, sampratos. Nėra vienijančių minčių...

Lygiavertis ir pilnavertis nėra tas pats. Lygiaverčiai galima imti, bet norint duoti, turi būti pilnaverčiu.
Mintys apvienija tada, kai atsiranda bendras poreikis. Poreikis susiformuoja tada, kai gali "paragauti". Todėl reikia duoti ir kuo mažiau reikalauti, tai esminė druwių DUONA. ŠVIESA NESIRENKA KAM ŠVIESTI,ŠVIESĄ RENKASI ŽMONĖS.

Šeš Lap 28, 2009 3:26 am
Aprašymas WWW
Ieškantis(i)
Vartotojo avataras

Cituoti:
Jei manot, kad būtinas bendras suvažiavimas romuvių ir druwių, siūlau tapti šaukliu, į jūsų kvietimą aš atsiliepsiu be išlygų.
Pagarbiai L. Baltasis

Geriausai tam suėjimui, suvažiavimui t y krivūlei tai Šatrijos ugnies šventės metų. Ten visos sąlygos susirinkti ir pabendrauti. O sprendžiamų klausimų begalės, tam išsakyti tikriausiai turėtu ne vienas. Jeigu taip galima būtų sakyti iki susitikimo Ringaudo dvaro žynyčioje, bet visa tai iš pradžiu tektu suderinti su Adolfu G. prusas

Šeš Lap 28, 2009 6:28 am
Aprašymas
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

prusas rašė:
Geriausai tam suėjimui, suvažiavimui t y krivūlei tai Šatrijos ugnies šventės metų. Ten visos sąlygos susirinkti ir pabendrauti. O sprendžiamų klausimų begalės, tam išsakyti tikriausiai turėtu ne vienas. Jeigu taip galima būtų sakyti iki susitikimo Ringaudo dvaro žynyčioje, bet visa tai iš pradžiu tektu suderinti su Adolfu G. prusas

Taip, Ringaudo žinyčia žemaičiuose tiktų. Tą bus galima padaryti, kai klausimai palies ir Žemaitijos poziciją. Lietuvos centras yra Vilnius, ten spręsim esminius klausimus, manau pakviesim ir jus, jei panorėsit dalyvauti druwių suvažiavime Kurono žinyčioje Vilniuje. Kol druwiai nenuspręs kada, kaip ir kur bus jungiamasi su romuviais, negalėsiu dalyvauti romuvių Krivūlėse su bendro balso teise. Tam mes ir atitolom, kad sudaryti alternatyvą. Jungtis neužbaigtam formavimosi procesui gali pakenkti iš esmės, tada nebus nei romuvių, nei druwių... laikas neesmė, svarbu Kūrėjas.
Jei yra viešų minčių, kurios jums jau senai kelia klausimus, galite rašyti čia, aš suskirstysiu pagal temas ir klausimus. Manau tai gera pradžia virtualiai diskusijai.
Todėl norėjau jūsų paklausti, kaip romuvio. Jūs senai lankotės šiame forume, žinau, kad ir romuvos. Ką Jūs matote bendro tarp mūsų judėjimų, kas teigiamo ir kas gali trukdyti jungai?

Sek Lap 29, 2009 1:36 am
Aprašymas WWW
Ieškantis(i)
Vartotojo avataras

Aš asmeniškai tikriausiai atstovauja trečiai šakai t y pagonims, kurios aišku nėra, iš tiesų tai tas pats kas romuvis ar druvis čia paprasčiausiai reikėtu išsišnekėti ir viskas išsispręs savaime. Nes vengiant šio termino vartoti mes labai save nuskurdiname. Tai gal trumpai apie šį žodį. Antras gal jau ne be taip esminis bet vistiek ta bėda yra t y per šventes kad nebutų vartojami svaigalai - kvaišalai nors tai ir atsitiktinai bet vistiek pasitaiko. Čia reikėtu visiems vieningai ir griežtai išsisakyti ir būtų viešai pasmerkta gal net kokiu bendru sprendimu priimti priesaiką ar kaip kitaip. Tail kol tiek. prusas

Sek Lap 29, 2009 10:52 am
Aprašymas
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

Žiūrint ką vadinti kvaišalais? Ir kodėl pradedate nuo draudimų, o ne nuo bendrų jungčių? Draudimai yra asmeninis žmogaus pasirinkimas. Jei kvaišalams priskirti alų, midų, tai norėčiau suvokti tam tikrų apeigų pobūdį. Alaus kaušas, kuris keliauja ratu ir didelė dalis išliejama ant žemės, nėra tas pats, kas prisivežti alaus į apeigas ir prisigėrus baubti ant kalnų. Šitą klausimą galim iškelti atskira tema, jei tam pritarsit.
Kas liečia pagonių terminą, tai čia jau buvo ne vieną sykį diskutuota. Nežinau ką dar galima pridurti šiuo klausimu. Man asmeniškai šis terminas nepriimtinas, bet tam tikromis sąlygomis (įteisinant mūsų judėjimą) neišvengiamas, nes religijų komisijoms nariams tai yra pagonybė. Tik šiuo atveju, manau skurdumas yra komisijos, kurių praktiškai visi nariai krikščioniškų atšakų.

Sek Lap 29, 2009 11:43 pm
Aprašymas WWW
Ieškantis(i)
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Miestas, gyvenvietė, kaimas: Kelmė
mano pomėgiai: Tradicinė kultūra
Sveiki,
romuviai reikalingi baltiesiems žyniams, lygiai taip pat, kaip ir baltieji žyniai reikalingi romuviams. Žyniai gali duoti žinias, romuviai gali duoti tautos-liaudies patikrą. Atskirtį aš matau kaip nenaudingą asmeniškumų rezultatą. Džiugu, kad žynių vadų pozicija keičiasi ir atsiranda noras bendrauti. Tik bendri susitikimai, diskusijos, bendradarbiavimas gali ištirpdyti šią atskirtį. Laiko ratas sukasi vis greičiau, nėra kada delsti, nes delsimas- tai praradimai.
Neseniai kalbėjausi su vienu iš sveikuolių vadu. Jis papasakojo, kaip kelis kartus lankėsi pas vieną pagonių veikėją(net nesiimu spręsti, kam jis labiau priklauso- baltiesiems žyniams, ar romuviams), jo šventėse ir apeigose. Sveikuolis buvo labai nusivylęs pagonių dvasingumu- čia vartojamas alkoholis, mėsa, dvasingumas yra menamas, todėl jis, pasakęs, kad pagonims ir ypač jų lyderiams labai reikia tobulėti. Sveikuolių vadas labiau linkęs rinktis indų dvasinę tradiciją, nes tariamas lietuvių dvasingumas jam graudžiai juokingas. Jis pastoviai važinėja po Lietuvą su paskaitomis, bet, deja, nieko gero negali pasakyti apie lietuvių dvasines tradicijas, nors jų jis ieško.
Aiškiai matosi, kad kalba apie problemas, kurias turi ir romuviai ir žyniai.

Pen Kov 19, 2010 12:22 pm
Aprašymas
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

kelmas rašė:
Neseniai kalbėjausi su vienu iš sveikuolių vadu. Jis papasakojo, kaip kelis kartus lankėsi pas vieną pagonių veikėją(net nesiimu spręsti, kam jis labiau priklauso- baltiesiems žyniams, ar romuviams), jo šventėse ir apeigose. Sveikuolis buvo labai nusivylęs pagonių dvasingumu- čia vartojamas alkoholis, mėsa, dvasingumas yra menamas, todėl jis, pasakęs, kad pagonims ir ypač jų lyderiams labai reikia tobulėti. Sveikuolių vadas labiau linkęs rinktis indų dvasinę tradiciją, nes tariamas lietuvių dvasingumas jam graudžiai juokingas. Jis pastoviai važinėja po Lietuvą su paskaitomis, bet, deja, nieko gero negali pasakyti apie lietuvių dvasines tradicijas, nors jų jis ieško.
Aiškiai matosi, kad kalba apie problemas, kurias turi ir romuviai ir žyniai.

Baltieji žyniai atsiribojo nuo termino pagonis bei neveda masinių apeigų bet kam. Norėčiau tikslesnių duomenų. Jei tai mūsų žmonės, tai labai lengva patikrinti. Jūsų minimas sveikuolis yra tos pačios indiškos pakraipos, kaip ir jūsų sesuo bei jos vyras, todėl čia irgi nesunku nustatyti kieno čia žmogus. Jei neaišku, ką turiu omenyje, tai praplėsiu. Krivis įšventina į dvasininkų luomą tam tikrus žmones, todėl jis ir atsako už tų žmonių skelbiamas tiesas ir sielovados kryptis. Todėl nesunku nustatyti koks dvasininkas ką skelbia ir kieno judėjimui priklauso. Jei tai pats save paskelbęs žyniu žmogus, turi savo šventvietę, ten renka žmones viešai apeigai, tai jis ir atsako už savo veiklą.
Dabar apie mėsą.
Indiškos pakraipos žmonės neatitinka lietuviškos tradicinės gyvensenos ir mitybos tradicijos. Jei indui svarbūs vieni patiekalai ar prieskoniai ir gėrimai, tai lietuviui alus, midus, gira yra kilę iš jo tautos kulinarinių tradicijų, kurias tęsė ir dvasininkai (Skaitykim BMR šaltinius). Nusakyti dvasininkumą pagal pilvo turinį yra keblu, nes mėsa yra ir Tibete, ypač jakų, kurie ten pagrindinis išgyvenimo šaltinis. Tibetiečiai, tokia logika, visiškai nedvasingi. Taigi, ką šneka "sveikuolis" nėra sveikas mąstymas.
Dabar pagalvojau apie savo kelias paskaitas, kurios buvo skaitomos sveikuoliams apie baltiškos pasaulėžiūros sveikos gyvensenos modelį. Negaliu pasakyti, kad susidūriau su pasipriešinimu šiam keliui, bet kiekvienas žmogus norintis gyventi sveikai prisiklauso visokiausių paskaitų iš visokiausių mokymų, metodikų iš visokiausių krypčių, judėjimų ar religijų, bet renkasi asmeniškai tai, kas jam priimtina.
Dabar apie priešpriešas.
Jūsų paskutinis sakinys yra keistokas, kadangi suformuotas taip, tarsi romuviai neturi žynių, o žyniai nėra paprasti žmonės. Priešpriešos yra kryptyse ir suvokimu apie savo dvasinį pasaulį ir koks jis yra jam pačiam. Daugiausia trūksta savianalizės ir savikritikos. Žyniaujantis žmogus pats priartėja prie tų tiesų, kurios yra bendros, o tie, kurie tik deklaruoja dvasingumą, jo dar tik ieško. Tam ir reikalingas pasišventimas ir pažengusiųjų sambūris ir naujų pašventimas šiam keliui.
Šiuo metu yra oficialūs tik romuviai, todėl mūsų diskusija čia turėtų ir nutrūkti :) Jūs net nepaminėjote srovės, kuri nesivadina žyniais, o yra druwiai. Kadangi dabartiniai druwiai iš dalies yra žynių luomo atstovai ir mokytojai, jie apmąsto ir romuvio kelią, kuriuo kažkada ėjo arba domėjosi.
Jūsų minimo sveikuolio pastebėjimai nėra nauji. Argi jums naujiena ką žmonės kalba apie romuvių apeigas? Sutikčiau tik su ta dalimi apie bendrą lietuvių dvasingumą, kuris tikrai pašlijęs. Oficialiais duomenimis Lietuvoje virš 70 nuošimčių katalikai, todėl tam tikras "dvasingumo" apraiškas su meilę akcijoms mes matome. Tas pats sveikuolis ieško ne savyje, o kituose ir kritikuoja kas jam nepriimtina. Bet gal būt jis pats lietuvis, todėl neišvengia etnopsichologinės charakteristikos ir savo atžvilgiu. Lietuvių susiskaldymas, nepakantumas kitokiam ir noras valdyti kitą yra taip įsišaknijęs, kad pakeisti situaciją prireiks ne vieno šimto metų.
Visiškai sutinku su laiko tekėjimo greičiu. Jis proporcingas mūsų amžiui. Tačiau nerimą jaučia ypač tie, kurie patys mažai kuo prisideda pozityvia veikla ir mąstymu savo gyvenimo būdo atžvilgiu. Daugelis įsivaizduoja, kad ateis stebukladarys ir išspręs jo visas problemas, atsakys į visus klausimus.
Taigi, ką jūs siūlote ir ką atstovaujate pats?

Pen Kov 19, 2010 10:24 pm
Aprašymas WWW
Ieškantis(i)
Vartotojo avataras

Nežinau, kaip čia reiktų kreiptis, ar vardu ar pseudonimu, bent jau nemanau, kad reiktų apeliuoti į giminaičius, ar kabinėti etiketes :) . Nežinau jūsų žmonių sąrašo ir nematau reikalo narstyti to žmogelio priklausomybę. Bet padiskutuoti- visuomet prašom :) . Keletas pastabėlių, kurių nenorėčiau laikyti negeranoriškomis, o tiesiog vertomis pamąstymų.
Man labai keistai atrodo kai kada čia deklaruojamas dvasingumo gilumas, lyginant su romuviais. Dvasingumas visų pirma sietinas su kuklumu ir neteisimu. Prie to pačio pasakaitė:
Gyveno vienoje gatvės pusėje šventikas, kitoje- prostitutė. Šventikas visuomet buvo nepatenkintas tokia kaimynyste, nors to viešai neišreikšdavo. Prostitutė visuomet žavėjosi šventiku ir dėkojo dievui, kad bent turi galimybe gyventi tokio garbaus žmogaus kaimynystėje. Taip jau atsitiko, kad tą pačią dieną numirė šventikas ir prostitutė. Šventiko siela pamatė atskrendančius angelus ir jiems moja. O tie jam ir sako- mes atvykome į dangų paimti prostitutės, o tavęs atvyks į pragarą paimti kiti. Manau, kad aišku kodėl :)
Ne viskas auksas, kas auksu žiba. Ateis dievas senelis su žila barzda ir įvertins ne tik visų dvasingumą, bet ir kitus dalykus :) . Tai gal rūpinkimės ką nuveikti, o ne nustatinėti, kas dvasingesnis :)
Nepastebėjau romuvių judėjime nei diktato, nei autoritarizmo. Atvirkščiai - didžiulė tolerancija ir galimybės įvairiems pasirinkimams- siūlomas politeizmas ir nuomonių įvairovė. Nesuprantamos man pastangos sureikšminti krivį, tarsi kokį popiežių, sureikšminant jo pasakymus ar veiksmus, ir paskui sakyti, kad man nepakeliui su visais romuviečiais. Toks stilius man nepriimtinas. Tuo vadovaujantis, čia užsukęs tūlas dvasinis ieškotojas išgirdęs forumo lyderio samprotavimus, kad alkoholis suderinamas su dvasiniais jieškojimais, trenktų durimis ir pasakytų, kad man nepakeliui su visais žyniais ir druviais. Nepriimtinas ir man alkoholis, bet nesiruošiu iš čia išeiti su viešais pasmerkimais ar pareiškimais.
Nerasime žodžio "dvasingumas", kaip ir "meilės" nei vienoje senesnėje dainoje ar sutartinėje, todėl kad tai buvo daroma o ne deklaruojama, nematau tikrumo šių terminų deklaracijose ir nūdienoje- tegaliu pasiūlyti nepiktnaudžiauti tuo ir čia.
Nepriimtina kartais čia deklaruojama uždarumo, atskirties ir išskirtinumo pozicija, nu tikrai neprašykit baksnoti kur:).
O atstovauju čia save patį ir neveikiu kieno nors nurodymu- neteisinga klausimo nuojauta :)
Vienok turiu pasakyti, kad teigiamai vertinu šią svetaine, kaupiamą medžiagą, mintijimus ir diskusijas, ieškojimus( atmetant nedraugiškumo proveržius). Ir ypatingai vertinu nuveiktus gerus darbus, geranoriškumą ir bendradarbiavimą. To ir linkiu :)

Šeš Kov 20, 2010 12:13 am
Aprašymas
Ieškantis(i)
Vartotojo avataras

Dėl vieno dalyko, vis dėlto, pasakysiu aštriai ir netaktiškai- tuo metu, kai tauta išgeria triskart daugiau, nei reikia susinaikinimui, postringauti apie "dvasingas tautos alkoholinimosi tradicijas" yra tamsumas.

Šeš Kov 20, 2010 12:32 am
Aprašymas
Moderatorė
Vartotojo avataras

Šalis: lietuva
Miestas, gyvenvietė, kaimas: lazdiju r.
mano pomėgiai: tapyba
laba diena, naujasis žmogau Kelme, čia aš, ragana, neseniai pakliuvusi į šį forumą.
Keletas mano patarimų:
kai ateini į naują bendruomenę- esi ten naujokas, todėl jau esantiems malonu būtų žinoti kas esate, tiesiog patartina prisistatyti(o gal aš ką praleidau? :roll: atsiprašau jei suklydau)
antra, būtų puiku, jei jūs stengtumėtės įsilieti į forumą , geriau neieškoti "kabliukų", geriau yra tiesiog priimti pozityviai tai, kas sakoma, savo teiginius čia reikia pagrįsti, niekų rašymo netoleruojama
taip buvo ir man, rašau iš savo patyrimo....na nemanykite, niekas manes neapkaltino kvailumu ar dar kitaip, tačiau pateikdavo tokių suktų klausimų, kad.....net pagalvodavau "o viešpatie, tai kaip aš dabar nežinau?juk rodos, daug žinau..."
jūsų šventės aprašymas yra labai gražus ir jeigu Baltas kažkuo tik suabejojo, pakanka atsakyti pagrįstais faktais, jei tai jūsų mintys, tiesiog tai pabrėžkite,
tokiais ginčais jums bus sunku įeiti į bet kokią bendruomenę, ne tik į baltų
jeigu jaučiatės lygiavertis savo žiniomis bendruomenės kriviams, prašau dalintis,
pirma, ką aš supratau aplamai per gyvenimą, REIKIA DUOTI IR JAUSTI MALONUMĄ DUODANT, visa kita vėliau pareina,
dalinkitės tuo ką žinote, kurkite temas, su jumis bus diskutuojama, aš kaip mažai išmanati kitose srityse, apart liaudies medicinos, gaunu itin vertingų patarimų, netgi konkrečių atsakymų į man kylančius klausimus
tai ne pamokslą rašiau jums Kelme, tiesiog gerbiu ir žaviuosi žmonėmis, kurie daug žino ir nevengia pamokyti, patarti
sėkmės jums :)

Šeš Kov 20, 2010 10:39 am
Aprašymas
Ieškantis(i)
Vartotojo avataras

Nesu aš čia toks naujas, miela Ragana, ir atėjęs žymiai anksčiau už tamstą :) . Gerai pažįstu forumo savininką ir jis mane, pažįstu ir kitus svarbius dalyvius, kurie yra mano draugai, kaip ir jie mane :), taip kad paslapčių jokių nėra, ir nesu joks slaptas agentas, siekiantis sugriauti šią veiklą :) .
Vertinga būtų, jei nurodytumėt, kurioje vietoje čia galima susipažinti ir su kitais, pvz. kur jūs prisistatėte?
Kalbu tai ką išmanau ir galvoju, turiu pakankamai įvairialypės patirties tuose dalykuose. Jei čia toleruojama kita nuomonė kai kuriais klausimais, tai reikia ir toleruoti. Jei čia toleruojama tik viena nuomonė, nėra pagarbos kitokiems matymams, tai man čia nėra ko veikti ir mane galite išbraukti, aš jokių pretenzijų neturėsiu :) .
Aš suvokiu, kad svetainė yra nuosavybė vieno žmogaus, kurį aš gerbiu ir vertinu už jo veiklą, ir pripažįstu, kad jis turi čia didesnes teises negu aš, pvz. jis gali mane išbraukti, aš jo ne :) . Iš kitos pusės jis pats pasisako už diskusijas, tai aš ir diskutuoju. Dėl kabliukų. Neturiu minties kabinėtis prie detalių, bet gal standartai turėtų daug maž būti vienodi visiems. Jei aš parašiau apie šventę, tai gal konstruktyviau būtų pasidalinti, kaip kiti ją švenčia, o ne kabinėtis prie bebro kailio atspalvių :) ?
Ir šitoje temoje paliečiau esminius dalykus, pakankamai pagrįsdamas, jei ką pasakiau neaiškiai, nepatingėsiu papildyti :) .
Esu čia, nes nematau jokių nesutarimų pagrindiniais dalykais, priešingai, jaučiu didelį artumą ir prasmę savitarpio supratimą ir bendradarbiavimą pagilinti. Ir suvokiu savo atsakomybę šiuolaikiniame komplikuotame pasaulyje.
Dėkoju, kad neapkaltinote kvailumu, kurį teko jums ant savo kailio išbandyti :)
Darnos, pagarbos ir sėkmės visiems :)

Šeš Kov 20, 2010 11:45 am
Aprašymas
Moderatorė
Vartotojo avataras

pardon, manes kvailumu neapkaltino, bet išbandymų turėjau...mano nuomonė apie šį forumą
"jei neturi ką pasakyti, tai ir nediskutuok"
prisistatymai yra naujokų anketoje, atsiprašau, nesu mačiusi jūsų anksčiau, galėjau klysti, nematau reikalo šaipytis, jei aš už jus mažiau žinau- aš moku gintis aršiai, jeigu ką 8)

Šeš Kov 20, 2010 11:52 am
Aprašymas
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

Sveiki kelme, daug jūsų žodžiuose kritikos, pridengtos "bandymu suprasti" kitus. keista skaityti, kad jūs mane pažįstate, o ne vieną sykį matėte (gal dar kur matėte?) Pažinti žmogų, vadinasi jį ne tik matyti, bet ir suprasti. Štai aš jūsų nepažįstu, tik žinau jūsų giminės priklausomybę romuviams ir jų kriviui, bet kaip žmogaus jūsų nepažįstu. Esu skaitęs jūsų straipsnį, kur kreipiatės į etnokultūros mokytojus dėl tam tikros veiklos, labai patiko, todėl įkėliau į mūsų psichologijos ir pedagogikos forumą http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/
Esate mokytojas ir tai jaučiasi, esate man tam tikros profesijos kolega, todėl džiūgu, kad jums "skauda" dėl tautos netinkamos gyvensenos. Matau, kad jūs nesuvokiate šios svetainės paskirties ir forumų galimybių. naudojate tik vieną forumą ir tik pasiskaitymui. Siūlau pasižvalgyti po visus ir iškelti sau klausimus, kodėl jie atskirti ir kodėl vienijami po viena svetainės vėliava. Jūsų kategoriškumas primena mano paties :) Tai normalu man, gal kam ir ne :)
Mūsų svetainėje prisistatymas laisvanoriškas tam skirtoje temoje, ar jūs ten prisistatėte? viewtopic.php?f=22&t=201&start=135
Dabar keli atsakymai-pamąstymai.
1, Forume nerašomi tikriniai vardai, telefonai ir jų gyvenamieji adresai, nes tai virtualia vieša erdvė. Asmeninė informacija yra konfidenciali. Jūs jau pažeidėte šią savaime suprantamą taisyklę, kadangi minite žmonių vardus, kurių neatsiklausėte ar jie to norėtų. Jie dalyvauja čia pseudonimais, o ne tikriniais vardais; Aš jūsų taip pat neminiu vardo ir kas yra kas. Etikečių jums nekabinėjau.
2.
Cituoti:
Man labai keistai atrodo kai kada čia deklaruojamas dvasingumo gilumas, lyginant su romuviais. Dvasingumas visų pirma sietinas su kuklumu ir neteisimu

Dvasingumas čia nėra nei deklaruojamas nei lyginamas. Pasitikrinkime terminus, kas yra deklaracija. Yra faktinė medžiaga apie romuvių viešus renginius ir kas ten vyksta. Žinoma, kad ten nemažai ne romuvių, o romuviečių, dalis atvykėlių ir smalsuolių. Tai neišvengiama bet kokiame masiniame renginyje (sakykim Murzos partijos žmonių dalyvavimas su savo nacistinėmis vėliavomis). Visiškai pritariu dėl kuklumo ir neteisimo, kurio turbūt daugelis neišvengia. Puikiai žinot kiek yra išpilta purvo ir kaltinimų ant manęs iš jūsų giminės pusės, jei nežinot, pasiklauskit to paties žmogaus, kuris vedė apeigas per jūsų lygiadienį. Kai šitas reiškinys ir srovė išseks, gal pagaliau pamatysim kas yra baltas, o kas juodas. Ar tai žinojote?
Ačiū už pasaką, ji tikrai čia tinkama ir geras pavyzdys.
3.
Cituoti:
Nesuprantamos man pastangos sureikšminti krivį, tarsi kokį popiežių, sureikšminant jo pasakymus ar veiksmus, ir paskui sakyti, kad man nepakeliui su visais romuviečiais. Toks stilius man nepriimtinas

Visiškai sutinku dėl sureikšminimo įtakos visam judėjimui. Žmonės turi savo nuomonę, bet krivis atstovauja bendrą arba teikia esminę. Jis ir yra todėl vyriausias ir išmintingiausias. Jeigu ne, tai tada kažkas ne tas sėdi vyriausio žynio vietoje. Bet kas vyksta romuvoje manęs tikrai nedomina, nes 2002 metais tas pats krivis mus išvarė iš stovyklos, išvarydamas žmones iš paskaitos, kurioje jie klausėsi manęs savanoriškai, jis nutraukė ir visus išvarė lauk. Stovykla buvo mano protėvių žemėje, paskaita suderinta ir nemokama, priešingai, dar mano paremta pinigais stovykla ir atvežta nemokama veikla (mokiau pasidaryti lankus ir apmokymas šaudyti iš lanko). Štai tada aš supratau paprastą tiesą, kad kitų kelias, nuomonė ir veikla yra netoleruotina, žmogus yra negerbiamas ir su juo elgiamasi bjauriau nei su valkata šunimi, kad mes tikrai nieko bendra su romuva neturim, kad esame baltųjų žynių krypties, kurie nešė šviesą. Todėl galutinai buvo apsispręsta nebedalyvauti jokioje romuvos veikloje, eiti savo pasirinktu keliu, kuriuo eina ir jūsų minėtas pažįstamas, nes yra mano baltas brolis, atsisakęs romuvių ir romuvos kelio, žodžio ir veiklos. Jis patyrė tuos pačius žeminimus ir kitas bjaurastis už tai, kad padėjo romuvai. Gali pasirodyti, kad čia išdėsčiau nuoskaudas, kurios yra teisėtos. Nuoskaudos jau praėjo, kai suvokiau, kad mes kitokie, nepriimtini romuviams ir jų lyderiui bei jo žmonai. Kam tada gaišti laiką, energiją ir visą kitą? Mūsų judėjimas nėra oponentinis, priešingai, jis alternatyvus tiems, kurie taip pat ten nerado jokio dvasingumo apraiškos ir tolerancijos. Taip, kad jūsų paminėta krivio tolerancija yra visiškas blefas. Nežiūrint į visą tai giliai gerbiu krivį už jo nueitą kelią, veiklą ir bendrą baltišką poziciją, todėl mes galim paremti esant reikalui, nors ir buvom apšmeižti ir kitaip niekinami. Ar tai jūs apie mane žinojote?
Tai kas jums nepriimtina yra žmogiška, man jūsų pasirinktas kelias yra priimtinas, koks jis bebūtų, nes tai jūsų kelias ir asmeninė atsakomybė, gerbiu jus už atvirumą ir lenkiu galvą už bandymą ieškoti DARNOS;
4.
Cituoti:
Tuo vadovaujantis, čia užsukęs tūlas dvasinis ieškotojas išgirdęs forumo lyderio samprotavimus, kad alkoholis suderinamas su dvasiniais jieškojimais, trenktų durimis ir pasakytų, kad man nepakeliui su visais žyniais ir druviais. Nepriimtinas ir man alkoholis, bet nesiruošiu iš čia išeiti su viešais pasmerkimais ar pareiškimais.

Tikiuosi ragana pasakys mano jau išsakytą forume poziciją šiuo klausimu, nes raganos antpilai yra alkoholio pagrindu užpiltinės.
Jūs turite omenyje matyt ir alų, midų, ką gi, sveikinu romuvius, kurie jau pradėjo per apeigas vartoti tik girą, matyt apriboti save verčia negalėjimas kontroliuoti šių gėrimų savybių. Aluje ir miduje yra natūraliai brandintas produktas ir natūrali fermentacija, priešinga etilo alkoholiui ir jo išgavimo būdui. Niekada nepasisakiau už tautos girdymą, nes ir pats alkoholio negeriu (alaus ir midaus receptūroje etilo alkoholio nėra, kurio pvz yra kefyre ir kituose raugintuose produktuose) Visiškai pritariu, kad tauta nemoka vartoti alaus ir jo kiekio. Šio gėrimo kultūra yra sunaikinta ir iškreipta reklamos ir neigiamai susieta su sportu. Skaičiau mokslinį pranešimą aludarių konferencijoje, ten dalyvavom kartu su Libertu Klimka. Girdėjau ne vieną gerą pranešimą apie neigiamą ir iškreiptą, verslo magnatų užsakytą, reklamos įtaką jaunimui, moters ir vyro įvaizdžio iškreiptą formavimą. Esu PRIEŠ tautos girdymą, kvaišalų platinimą, visokių sidrų jaunimui propagavimą. Pagaliau mano darbas buvo susietas su psichologine pagalbą alkoholio paveiktiems žmonėms, jų vaikams ir jų mokymosi rezultatams. Ar tai jūs apie mane žinojote?
5.
Cituoti:
Nepriimtina kartais čia deklaruojama uždarumo, atskirties ir išskirtinumo pozicija, nu tikrai neprašykit baksnoti kur:).

Uždarumas nėra kažko negero slėpimas, o atsakomybė kam tai perduodi. Atskirtis yra nuostatose, kurios kažkam suformavo poziciją. Per 20 metų nesu gavęs nei vieno pasiūlymo bendradarbiauti iš romuvos lyderių pusės. Priešingai, atėję žmonės iki šiol man sako, kaip jūsų sesuo kalba mano atžvilgiu. Iki šiol yra visiška netolerancija netgi tiems, kurie senai nieko bendra neturi su romuva, bet vistiek kažkuo užkliūna :( Štai ir jums užkliuvo šis forumas ir jo administratorių bei įkūrėjų mintys, pozicijos ir t.t.
Suprantu, kad romuvos svetainė nori turėti monopolį ir tik jie vieni norėtų, kad baltų tikėjimas būtų sietinas tik su romuva. Deja, ši svetainė yra tiek pat sena, kaip ir romuvos. Ir čia gali išreikšti savo nuomonę kas tik nori, jei nepažeidžiami bendražmogiškieji faktoriai ir forumo taisyklių apibrėžtas rašymas išskirtinai lietuviškais rašmenimis.
Suprantu jūsų norą visur viešai gauti informaciją, tą galit išreikšti ir romuvai. Mes daug ko neviešiname, tame tarpe ir romuvos tam tikros istorijos faktinės medžiagos, kuri tikrai nepadėtų jų lyderiams. Ar tai turi būti vieša? Aš už laisvą pasirinkimą ir galėjimą suklysti, už žmogaus pasikeitimus, virsmus ir pasimokymą iš klaidų. Todėl mes negalim paneigti to, kas jau buvo istoriškai, bet nebūtina klaidas ar tiesiog nuomones paversti kaip dabarties būtinybes. Ar turėčiau jums čia viešai viską apie save rašyti, ar tai turi būti neuždara?
6.
Cituoti:
Dėl vieno dalyko, vis dėlto, pasakysiu aštriai ir netaktiškai- tuo metu, kai tauta išgeria triskart daugiau, nei reikia susinaikinimui, postringauti apie "dvasingas tautos alkoholinimosi tradicijas" yra tamsumas.

Ačiū už galimybę išeiti į šviesą...
7.
Cituoti:
Aš suvokiu, kad svetainė yra nuosavybė vieno žmogaus, kurį aš gerbiu ir vertinu už jo veiklą, ir pripažįstu, kad jis turi čia didesnes teises negu aš, pvz. jis gali mane išbraukti, aš jo ne :)

Tai ką jūs suvokiate yra tik jūsų įsivaizdavimas. Ši svetainė yra juridiškai viešosios įstaigos, o ne asmens. Taip, teisės mano didesnės, kaip administratoriaus, todėl ypač atsakingai jomis naudojuosi, o dar geriau tariamės su kitais adminais ir tik kraštutiniu atveju apribojame dalyvavimą. Niekur nėra ištrintos žinutės, kur kažkas bandė išsakyti savo nuomonę ar šmeižti kitus. Esmė paprasta, kiekvienas atsako už savo rašliavą, o kitiems spręsti apie jį ar ją.
8.
Cituoti:
Neturiu minties kabinėtis prie detalių, bet gal standartai turėtų daug maž būti vienodi visiems. Jei aš parašiau apie šventę, tai gal konstruktyviau būtų pasidalinti, kaip kiti ją švenčia, o ne kabinėtis prie bebro kailio atspalvių :) ?

Nustatinėti standartus pradėjote jūs čia ir dabar. Tai kas jums konstruktyvu ar yra poreikis kažką sužinoti dar nereiškia, kad kažkas privalo dalintis ar pulti atsakinėti. Apie bebrą atsakysiu jūsų kitoje temoje.
9.
Cituoti:
Esu čia, nes nematau jokių nesutarimų pagrindiniais dalykais, priešingai, jaučiu didelį artumą ir prasmę savitarpio supratimą ir bendradarbiavimą pagilinti.

kiekvienas gilinasi pagal savo galimybes, tame negali būti prievartos ar standartų. Kiekvienas forumo dalyvis rašo pagal savo galimybes ir laisvą valią, išgirskite juos be nuostatų. DARNOS mes siekiame ir sieksime, kaip šviesa keičia tamsą ir mes pabundame, taip ir sapnai ateina su tamsa. Ar mes suprantame ką linkime? Linkiu išgirsti širdimi, o ne spręsti iš matomai parašytų raidžių, artėja pusiausvyros akimirka, ar pasiruošę šviesai?

Šeš Kov 20, 2010 1:31 pm
Aprašymas WWW
Moderatorė
Vartotojo avataras

cituoju Baltą" žmogus yra negerbiamas ir su juo elgiamasi bjauriau nei su valkata šunimi".....dovanokit, valkatą šunį, katę, bet kokį gyvūną, reikalingą globos būtina priimti ir pamaitinti, jei reikalas, - sušildyti, pagydyti, vadinasi kažkas elgiasi blogiau......
aha, dar alkoholis, :roll: iš tikrųjų liaudies medicinoje, alkoholis, vynas užima didelę vietą vaistų gamyboje, kaip greitai veikiantis vaistas, labai dažnas ingredientas tepaluose, užpiluose trynimui, užpiltinėse vaistams nuo peršalimo, plaučių ligų, kraujagyslių, širdies...
tiesiog gerai išsilaiko veikliosios medžiagos, kurios veikia staigiai, tarsi antibiotikas,
vėlgi, atsižvelgti reikia į žmogaus šalutines ligas, ar gali toleruoti alkoholį, jei ne -ieškom kitų variantų su kitais ingredientais ar tiesiog arbatomis
dėl nesaikingo alkoholio vartojimo net nemanau atsisakyti vaistų ruošimo su degtine, savo aplinkoje neturiu tokių besaikių vartotojų, etnovakaruose ar šventėse vyksta degustacija mažais, penkių gramų kiekiais, :roll: tikiuosi, Kelmas nenori pasakyti, kad raganos pavertė dalį tautiečių alkoholikais

Šeš Kov 20, 2010 2:06 pm
Aprašymas
Moderatorė
Vartotojo avataras

artėja pusiausvyros akimirka, ar pasiruošę šviesai?
aršus šių dienų klausimas 8) mes galim gražiai rašyti, skaldyti aukštom materijom, netgi pameluoti, vardan savo puikaus įvaizdžio.....bet ar pameluosi sau 8)

Šeš Kov 20, 2010 2:09 pm
Aprašymas
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Atsakyti į temą   [ 100 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Kitas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: