Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Pen Rgp 07, 2026 7:25 pm

Atsakyti į temą  [ 27 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
 Stojantiems į Baltiškos Ugnies tikėjimo kelią. 
Autorius Žinutė
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

UNREAD_POST Stojantiems į Baltiškos Ugnies tikėjimo kelią.
Sveiki, pasigedau atskiros temos, kurioje galima būtų paskelbti ir aptarti druwiško kelio pradžią, savos ugnelės nešimą į šventyklą/šventvietę.
Artėja lygiadienis, pusiausvyros metas.
Vieni šį laiką nieko nedaro, kiti kažkaip pažymi, švenčia ar tiesiog "tusinasi". Mums šis metas yra tinkamas laikas atlikti apeigėlę, kurios metu nešama ugnis į šventyklą Kurone, Nidoje, pašventimo teriritorijoje. Jei kas nors nori, pasiryžęs ir turi galimybes atlikti savo pirmą žingsnelį baltiško tikėjimo turinio formos link, o kiti nori sutvirtinti savo vidinio tikėjimo pagrindus, laikas ruoštis kelionei.
Pirmas būdas. Yra tokia galimybė rugsėjo 19-20 dienomis 7 žmonėms (tiek galiu apgyvendinti nemokamai) važiuoti į Neringą. Kelionės ir maisto išlaidos yra bendros (apie 40lt).
Jei kas pasiruošęs eiti baltųjų žynių palaikomu keliu, nori intymiai išgyventi dvasinius potyrius ir eiti kartu, kviečiu atsiliepti čia arba parašyti kuronasETAbaltai.lt iki rugsėjo 16d.
Antras būdas nešti ugnelę būtų Vilniuje, jei atsirastų daugiau negalinčių važiuoti į Neringą, bet norinčių pradėti. Tai būtų rugsėjo 26-27 dienomis kažkurioje Vilniuje ar prie Vilniaus šventvietėje.
Trečias būdas, organizuoti kituose miestuose (Kurtuvėnai, Šiauliai, Kaunas, Zarasai, Biržai) jei tuose miestuose esantys mūsų atstovai sugebės suerinti ir organizuoti tokį renginį. Turik keletą šventikų, kurie šią apeigą galėtų atlikti savo vietose.
Zarasuose galima būtų ir reiktų eiseną atlikti pruie Stelmūžės ąžuolo. laiką reiktų derinti.
Aš linkęs prie bendro visų suvažiavimo ir sutvirtinimo.
Ko reikia tokiam žingsniui materialiai:
1. Žvakės indelyje
2. Balto, medvilninio šaliko be rašmenų (tai nesunku pasisiūti iš baltos medvilninės atraižos)
3. Baltų arba šviesių drabužių.
4. Gali būti ir baltiška pasaginė segė (neįmantri)
Prioritetas važiuojantiems yra skirstomas pagal tai:
Jei tai naujokas, jis turi pirmenybę prieš jau ėjusius šiuo keliu, tačiau naujokų santykis negali viršyti 7x3 (septyni naujokai -3 druwiai). Jei atsirastų didesnis žmonių kiekis, bandyčiau derinti patalpas, ieškočiau kur išsinuomoti. Prašau praneškite ir kitiems, kurie galbūt nesilanko forume ar negali šiuo metu susižinoti kitaip.
Šis jūsų, naujokai, žingsnelis yra pirmas realus veiksmas, stojant į baltųjų žynių bendruomenės dalyvių gretas.
Noriu priminti, kad druwis yra laisvas žmogus, neprivalantis būtinai dalyvauti bendruomenėje, bet jo įsitikinimai ir kelias turi sulygti su bendruomenės dvasininkų remiama veikla ir keliu.

Pen Rgs 04, 2009 2:38 pm
Aprašymas WWW
Sidabrinis narys
Vartotojo avataras

Šalis: Šalis
Miestas, gyvenvietė, kaimas: gyvenu čia
mano pomėgiai: skaityti, keliauti....
UNREAD_POST Re: Stojantiems į Baltiškos Ugnies tikėjimo kelią.
Sveiki.Man tai būtų labai svarbus gyvenimo žingsnis. Manau jau ,,užaugau" tam, kad neščiau ugnelę. Dėl kelionės, tai mano nuomonė, kad geriausias variantas kooperuotis kelionei į Neringą.

Pen Rgs 04, 2009 9:11 pm
Aprašymas
Forumo šviesuolis (-ė)
Vartotojo avataras

Derinau, derinau ir suderinau. Jei dar yra vietos kelionei į Kurono šventviete - prašau mane įrašyti į sąrašus. Tik prašau daugiau informacijos apie žvakelę, indelį ir šaliką. Dėkui.

Tre Rgs 09, 2009 11:20 am
Aprašymas ICQ YIM
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

Šalikus galima siūti bendrai. Tai baltos vilnos šalikai, kaip mano alba. galima nusipirkti individualiai. Šaliko ilgis pradedantiesiems neturėtų būti ilgesnis, apvijus kaklą, kaip iki krūtinės. Galai turi siekti krūtinę. Druwio segė rekomenduojama lankelinė,
Paveikslėlis
bet ne svastikinė.
Paveikslėlis
Kodėl, paaiškinsiu susitikus. :)
Žvakes galėsim nusipirkti bendrai. jei kas turit mūsų Perkūnyčines, galit pasiimti. Klauskit, jei dar kas neaišku.

Tre Rgs 09, 2009 10:29 pm
Aprašymas WWW
Gyvastingas (-a)
Vartotojo avataras

Norėčiau sutvirtinti savo vidinio tikėjimo pagrindus ir palaikyti naujų narių pasiryžimą eiti Baltiškos Ugnies tikėjimo keliu. Būčiau dėkinga jeigu būtų galimybė važiuoti į Nidą.

Ket Rgs 10, 2009 11:59 am
Aprašymas
Forumo šviesuolis (-ė)
Vartotojo avataras

Baltas rašė:
Šalikus galima siūti bendrai. Tai baltos vilnos šalikai, kaip mano alba. galima nusipirkti individualiai. Šaliko ilgis pradedantiesiems neturėtų būti ilgesnis, apvijus kaklą, kaip iki krūtinės. Galai turi siekti krūtinę.

Ar yra be manęs dar kas nors, kas neturi tokių šalikų?
Baltas rašė:
Žvakes galėsim nusipirkti bendrai. jei kas turit mūsų Perkūnyčines, galit pasiimti. Klauskit, jei dar kas neaišku.

O Perkūničinės yra labai ilgos. Kokio joms reikia tada indelio, kad laikyti patogiai?

Ket Rgs 10, 2009 12:49 pm
Aprašymas ICQ YIM
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

Zordsdavini rašė:

O Perkūničinės yra labai ilgos. Kokio joms reikia tada indelio, kad laikyti patogiai?

Manau pirmą žingsnį žengiantiems, užtenka turėti uždaro tipo žvakidę, kurioje galite patalpinti žvakelę. tokių
Paveikslėlis
rasite Thomas Philipps parduotuvėse ir gan nebrangiai. Turi būti su stiklu, kad neužpūstu. Pradiniam etapui manau užteks. O pažengusiems ir norintiems išbandyti savo tikėjimą, reikia nešti be apsauginės žvakidės.

Ket Rgs 10, 2009 10:25 pm
Aprašymas WWW
Sidabrinis narys
Vartotojo avataras

Sveiki.Dėl važiavimo reiktų susiderinti.Kiek žmonių bus, nes reikia nutarti keliomis mašinomis važiuosime. Paimčiau ką nors kartu. Smagu būtų susitarti kur susitiksime, kelintą valandą. Tad lauksiu asmeninių žinučių forume. Šalio ir segės įsigijimo klausimus spręsiu po šio savaitgalio...aš kaip ir tu, Zordsdavini, jo neturiu.

Šeš Rgs 12, 2009 12:23 pm
Aprašymas
Sidabrinis narys
Vartotojo avataras

Ar drabužiams yra kažkokie specialūs reikalavimai?

Šeš Rgs 12, 2009 12:32 pm
Aprašymas
Bendruomenės druwis (-ė)
Vartotojo avataras

Labai norėčiau prisijungti prie šios kelionės. Gal kas važiuoja savu transportu gali paimti ir mane? Jei pas tave, aušra, dar yra vietos, gal tu gali paimti? Savo telefoną, jei neturi, atsiųsiu privačia žinute.

Šeš Rgs 12, 2009 12:46 pm
Aprašymas YIM
Forumo šviesuolis (-ė)
Vartotojo avataras

aušra rašė:
Šalio ir segės įsigijimo klausimus spręsiu po šio savaitgalio...aš kaip ir tu, Zordsdavini, jo neturiu.

Aš segę turiu - kažkada pasidariau. Šaliką, tai dabar nubėgsiu į turgų skiautę nupirkti, o paskui per savaitę kaip nors apsiūsiu. Man sudėtingiau dėl žvakės indo. Kur Baltas rodė, tai kainuoja apie 20 lt, dar net neįsivaizduoju, kur tas Filips yra. Gal yra kokių kitų variantų?

Sek Rgs 13, 2009 11:56 am
Aprašymas ICQ YIM
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

Mano minėta parduotuvė yra Žirmūnuose, prie "RIMI" parduotuvės, šalia tos pačios automobilių aikštelės. Aušra, kažkada tau rodžiau šią parduotuvę, gali Žoržui :) parodyti.

Sek Rgs 13, 2009 12:00 pm
Aprašymas WWW
Forumo šviesuolis (-ė)
Vartotojo avataras

Žoržakas labai gera krautuvė žaislų :)
Nusipirkau medžiagos gabaliuką. Deja, tik 45% vilnos. Dabar dėl to ilgio. Ar aplink kaklą reikia apsukti? Čia tokį pseudo maketą padariau - ar toks ilgis (apsukus aplink kaklą)?
Prikabintas failas:
ilgis.png
ilgis.png [ 10.36 KiB | Peržiūrėta 13803 kartus(ų) ]

Sek Rgs 13, 2009 1:18 pm
Aprašymas ICQ YIM
Jungiantis (-ti)
Vartotojo avataras

Panašiai :lol:

Sek Rgs 13, 2009 11:39 pm
Aprašymas WWW
Sidabrinis narys
Vartotojo avataras

Gražiai pieši :lol: Senokai tokį šedevrą mačiau :wink: Ryt nubėgsiu pažiūrėti į tą parduotuvę pavakaryje, jei rasiu žvakių pranešiu. :)

Pir Rgs 14, 2009 12:06 am
Aprašymas
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Atsakyti į temą   [ 27 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti: