Religinės baltųjų žynių bendruomenės kurimas
| Autorius |
Žinutė |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm Pranešimai: 2786 Miestas: Vilnius
|
 Re: Religinės baltųjų žynių bendruomenės kurimas
ragana rašė: artėja pusiausvyros akimirka, ar pasiruošę šviesai?
aršus šių dienų klausimas  mes galim gražiai rašyti, skaldyti aukštom materijom, netgi pameluoti, vardan savo puikaus įvaizdžio.....bet ar pameluosi sau 
Dėl valkatos šuns gal ir nelabai tinkamas palyginimas, tikrai, juos reikia globoti...
Ragana, jūs rašote temoje, kur buriama žynių bendruomenė, o ne sprendžiamos alkoholio problemos ar jo pritaikymas medicinoje. Įvaizdžio čia niekas nekuria dirbtinai, įvaizdį jūs susidarote patys
Pagaliau klausimas buvo skirtas kelmui, kadangi jis ruošiasi dalyvauti druwio organizuojamame naujų metų virsme. Pasiruošti šviesai yra laikas, skirtas apmąstymams, kuris šiemet truko 5 dienas pagal mėnulio kalendorių. Kaip suprantu, jūs čia forume rašot bet kur ir bet ką. Tikiuosi atkreipsit dėmęsį į temų įvairovę.
Mes ruošiamės rytdienos virsmui, bet nepuolam viešinti. Bendruomenė ramiai susirenka ir tai tik kam tai yra svarbu. Mano atveju tai turiu įsipareigojimus ir stengsiuosi atlikti. Gero jums pavasario.
_________________ Mūsų svetainėje rašoma tik lietuviškomis raidėmis, tai esminė dalyvavimo mūsų forume taisyklė.
|
| Šeš Kov 20, 2010 4:25 pm |
|
 |
|
ragana
Moderatorė
Šalis: lietuva
Miestas, gyvenvietė, kaimas: lazdiju r.
mano pomėgiai: tapyba
|
atsiprašau, Baltas, galvojau, kad galiu šokinėt, kur užsimanau
mano paskutinis komentaras buvo skirtas kelmui, pasirodė man, kad žmogus dedasi kitokiu nei yra 
|
| Šeš Kov 20, 2010 5:19 pm |
|
 |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
|
ragana rašė: atsiprašau, Baltas, galvojau, kad galiu šokinėt, kur užsimanau
mano paskutinis komentaras buvo skirtas kelmui, pasirodė man, kad žmogus dedasi kitokiu nei yra 
Viskas gerai su tuo kelmu, iš jo irgi kartais išauga naujos atžalos  Jūs galite rašyti visur, tik pasistenkite neišsiplėsti tiek, kad nebeatitinka temos. Jei kažkkam rašote, tai cituokite jo mintį ar sakinį, naudodama komandą "Quote" arba "cituoti", tada nebus nesusipratimų.
_________________ Mūsų svetainėje rašoma tik lietuviškomis raidėmis, tai esminė dalyvavimo mūsų forume taisyklė.
|
| Sek Kov 21, 2010 12:26 am |
|
 |
|
ragana
Moderatorė
|
sveiki,
Telaimina jus šiandien Žemė ir Dangus,
šį vakarą mintimis būsiu su jumis
|
| Sek Kov 21, 2010 10:25 am |
|
 |
|
kelmas
Ieškantis(i)
Užsiregistravo: Tre Vas 21, 2007 7:28 pm Pranešimai: 14 Miestas: Kelmė
Šalis: Lietuva
Miestas, gyvenvietė, kaimas: Kelmė
mano pomėgiai: Tradicinė kultūra
|
Laiškas-atsakymas Baltam
Baltas rašė: keista skaityti, kad jūs mane pažįstate, o ne vieną sykį matėte
Matėmės ir bendravom nevieną kartą, galėsiu priminti
Cituoti:
"1, Forume nerašomi tikriniai vardai, telefonai ir jų gyvenamieji adresai, nes tai virtualia vieša erdvė. Asmeninė informacija yra konfidenciali. Jūs jau pažeidėte šią savaime suprantamą taisyklę, kadangi minite žmonių vardus, kurių neatsiklausėte ar jie to norėtų. Jie dalyvauja čia pseudonimais, o ne tikriniais vardais; Aš jūsų taip pat neminiu vardo ir kas yra kas. Etikečių jums nekabinėjau."
Tai, kad aš paminėjau teigiamoje šviesoje pora vardų, kurių Lietuvoje yra tūkstančiai, konfidencialumo negadina, nes galite tik spėlioti jų pavardes, man jie pretenzijų neturi.
Esu šokiruotas jūsų manierų, narstyti forumo dalyvių giminaičių gyvenimus tamsiose spalvose, nepagalvojote, kad nuo to jūsų baltas apsiaustas gali smarkiai apsitaškyti? Ir tai darant pateikiamos tikslios nuorodos, spėliojant vargti nereikia.
Cituoti: "kas vyksta romuvoje manęs tikrai nedomina, nes 2002 metais tas pats krivis mus išvarė iš stovyklos, išvarydamas žmones iš paskaitos, kurioje jie klausėsi manęs savanoriškai, jis nutraukė ir visus išvarė lauk"
Kadangi žemiau rašote: "Per 20 metų nesu gavęs nei vieno pasiūlymo bendradarbiauti iš romuvos lyderių pusės", vadinasi krivio stovykloje nekviestas skaitėte paskaitas ir šaudėte. Nenuostabu, kad buvote išprašytas, kaip tokiu atveju pasielgtumėte jūs? Sunkiai įsivaizduojama. nes čia stovyklos slepiamos, gal bijant analogiškų incidentų?
Jei, vis dėlto, susipainiojote savo samprotavimuose ir buvote pakviestas, t.y. buvo siūloma bendradarbiauti- be priežasties niekas nieko neišprašinėja. Ar jums žinomi faktai, kad daugelį metų vykstančiose tose stovyklose buvo išprašytas dar nors vienas lektorius? Man nežinoma.
Aš nebuvau toje stovykloje ir galiu tik apgailestauti dėl incidento, nes tokie įvykiai būna sunkūs abiem pusėm. Netrukus aš sužinojau apie incidentą, bet nebuvau nė kiek nenustebintas. Šioje vietoje tenka priminti mūsų pasibendravimą, kurį jūs primiršote. Pora metų prieš tai, žmonių, ant kurių jūs liejate tamsą, rekomendacijų dėka, aš kreipiausi į jus, kviesdamas į savo rengiamą jaunimo stovyklą skaityti paskaitų. Pasiūliau normalų užmokestį kaip ir kitiems lektoriams. Paprastai, jei lektorius atsisako, pateikia kokią priežastį, kad yra užsiėmęs, serga, ar netenkina sąlygos. Jūsų atsakymas buvo: "aš nevažinėju bet kur ir bet kam neskaitau paskaitų". Karmos dėsnis suveikė tiksliai: už pasipūtimą ir aroganciją jūs buvote pats išprašytas iš paskaitos po kurio laiko, ir , aišku, tai jums suteikė skausmo. Man nereikėjo nei piršto pajudinti, karmos dėsniai veikia nenumaldomai, galite šį įvykį cituoti kaip chrestomatinį karmos dėsnio pavyzdį. Beje, nemanau, kad tik aš vienas buvau jūsų "pagerbtas" atstūmimu, manau nesunkiai atpažįstate savo stilių, jis puikiai matosi ir šiame forume- "mes dvasingi, o jie ne, mes nešame šviesą" ir taip toliau...
Cituoti: " jūsų paminėta krivio tolerancija yra visiškas blefas"
Klystate, Romuvoje nėra dogmų, atskiros romuvos , žmonės, veikia ir gyvena savarankiškai. Tai laisvas žmonių apsisprendimo reikalas. Nors lietuviams, kaip ir čia matosi, yra ankšta ir sunku sutarti, belieka pasidžiaugti, kad romuvos judėjimas plečiasi, žmonės bendradarbiauja. O kaip yra su jūsų tolerancija? Kaip yra su grasinimais, kad išmesite iš forumo, jei neužpildys naujokų anketų, ar nepasisakinės čia? Negi manote, kad su grasinimais, giminaičių nuodėmių ieškojimais priversite žmones čia atvirauti? Net nežinau, kokiame režime žmonės persekiojami buvo už giminaičių nuodėmes, tiesa, komunistai išžudė caro šeimą. Galima tik priversti liaupsinti "baltąjį žynį". Jums to tikrai reikia?
Cituoti:
" Nežiūrint į visą tai giliai gerbiu krivį už jo nueitą kelią, veiklą ir bendrą baltišką poziciją, todėl mes galim paremti esant reikalui, nors ir buvom apšmeižti ir kitaip niekinami."
Kad gerbiate tai gerai, nes žinote, kaip karmos dėsnis baudžia už mokytojų negerbimą. Siūlau nesivadovauti sistema " viena boba pasakė", nes kalbėjimai į vėją atneša daug nesusipratimų. Aš nepastebėjau plačioje fiksuotoje Romuvos erdvėje jūsų menkinimo, gal jūs inventorizuokite savo mintis, įrėžtas šiame forume, kur menkinate Romuvą, sakote, kad ten nėra dvasingumo.
Cituoti:
"Tikiuosi ragana pasakys mano jau išsakytą forume poziciją šiuo klausimu, nes raganos antpilai yra alkoholio pagrindu užpiltinės.
Jūs turite omenyje matyt ir alų, midų, ką gi, sveikinu romuvius, kurie jau pradėjo per apeigas vartoti tik girą, matyt apriboti save verčia negalėjimas kontroliuoti šių gėrimų savybių Aluje ir miduje yra natūraliai brandintas produktas ir natūrali fermentacija, priešinga etilo alkoholiui ir jo išgavimo būdui. Niekada nepasisakiau už tautos girdymą, nes ir pats alkoholio negeriu"
Jei negeriate, tai gal dalinatės savo patirtimi-"matyt apriboti save verčia negalėjimas kontroliuoti šių gėrimų savybių"
Cituoti:
"Skaičiau mokslinį pranešimą aludarių konferencijoje, ten dalyvavom kartu su Libertu Klimka. Girdėjau ne vieną gerą pranešimą apie neigiamą ir iškreiptą, verslo magnatų užsakytą, reklamos įtaką jaunimui, moters ir vyro įvaizdžio iškreiptą formavimą. Esu PRIEŠ tautos girdymą, kvaišalų platinimą, visokių sidrų jaunimui propagavimą. Pagaliau mano darbas buvo susietas su psichologine pagalbą alkoholio paveiktiems žmonėms, jų vaikams ir jų mokymosi rezultatams. Ar tai jūs apie mane žinojote?"
Kiek suprantu, aludariams skaitėte pranešimą ne apie neigiamą alaus poveikį, nes ir čia žavėjotės alaus savybėmis. Turėtumėte būti populiarus "tautos didvyrių" viduramžių karių-rekonstruktorių tarpe, kurių "karyba" neįsivaizduojama be alaus plempimo ir orgijų.
Cituoti:
"Suprantu, kad romuvos svetainė nori turėti monopolį ir tik jie vieni norėtų, kad baltų tikėjimas būtų sietinas tik su romuva."
Nesuprantate. Yra pilna analogiškų svetainių ir puikių bendradarbiavimų. Pvz. Devyniaragio svetainė ir daugiašakis jaunimo judėjimas, kur jie yra pilnai savarankiški, be valios primetinėjimų ir puikiai bendradarbiauja su visu Romuvos judėjimu.
Suprantu, kad mano pasisakymas yra labai aštrus, gal net skausmingas ir žiaurus. Skausmingai ir aš jį rašiau. Kadangi pritariu gilinimosi į baltiškus dalykus idėjai, žynių ugdymui, linkėdamas pavasarinio atsinaujinimo ir vertybių permąstymo, žengiau šį nelengvą žingsnį,, kurį kažkam reikėjo žengti. Atsiprašau už netaktą ir skaudžius žodžius. Nesiruošiu aš čia ištisai baksnoti pirštu. Nemanau, kad čia reikia kažką likviduoti ar nustumti, prašom vertinti mano parašymą kaip pavasarinio vėją, nešantį gyvybės atbudimo dvelksmą. Šaltokas tas pasisakymas, kaip ir šaltokas šis pavasaris.
Laimingai.
|
| Sek Kov 21, 2010 11:09 pm |
|
 |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
|
Jei palengvėjo, laimingai ir jums.
|
| Sek Kov 21, 2010 11:16 pm |
|
 |
|
Laime
Svetys
Miestas, gyvenvietė, kaimas: Vilnius
mano pomėgiai: Stebėti ir analizuoti.
|
Du prieš vieną susimokė, visiškas tolerancijos nebuvimas, kitokios nuomonės nepakentimas. Jūs gerb. Kelme ne čia papuolėte,čia kita nuomonė neegzistuoja. Greičiau būsite paniekintas ir sutrintas į miltus, negu bus bandyta įžvelgti ir teigiamų minčių jūsų pasisakyme. Gerb, Ragana ir Baltai Pasaulis nėra tik juodas arba tik baltas, jis turi daugelį spalvų.... kaip ir daugelį nuomonių...ir net jei jos nėra tokios pat kaip jūsų, tai nereiškia, kad jos neteisingos ar kažkokios netikusios...o dabar galite sumalti ir mano pasisakymą 
|
| Pir Bal 19, 2010 2:10 pm |
|
 |
|
ragana
Moderatorė
|
 ane.......ir žyniui ir raganai nesvetimos jūsų paprastųjų žmonių įdos  dovanokit, jei bandžiau išmokyti kelmą savosios spalvų paletės, kurioje dominuoja visi atspalviai mėlynos spalvos, didžiai pardon  už Baltą nekalbu, lai anis pats už save pakalbės  kaip supratau, jūs ponia Laime esate advokatė, puiki profesija ir pelninga šiais laikais
dėkoju, kad atkreipėte domę į surūkusios raganos nuomonę, palieku dyyyydelį PARDON
su raganiška pagarba ir palinkėjimais rrrrrrrrrrrrrrrrragana 
|
| Pir Bal 19, 2010 2:31 pm |
|
 |
|
Laime
Svetys
|
|
| Pir Bal 19, 2010 2:59 pm |
|
 |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
|
Laime rašė: Du prieš vieną susimokė, visiškas tolerancijos nebuvimas, kitokios nuomonės nepakentimas. Jūs gerb. Kelme ne čia papuolėte,čia kita nuomonė neegzistuoja. Greičiau būsite paniekintas ir sutrintas į miltus, negu bus bandyta įžvelgti ir teigiamų minčių jūsų pasisakyme. Gerb, Ragana ir Baltai Pasaulis nėra tik juodas arba tik baltas, jis turi daugelį spalvų.... kaip ir daugelį nuomonių...ir net jei jos nėra tokios pat kaip jūsų, tai nereiškia, kad jos neteisingos ar kažkokios netikusios...
Labas Laime, tik neaišku kieno nelaimė?  Kažkaip įdomiai padarėte skubotas išvadas. Jei pastebėjote, aš nesiėmiau nei kažką sumalti, nei tęsti emocinę iškrovą su iškraipytais faktais. Kelmo priklausomybė tam tikrai giminei uždeda ir bendrą atsakomybę, tačiau asmeniškai jis neprivalo atsakyt už kitų asmenų mintis ar veiksmus. Kelmas turi savo patirtį ir savo charakterį. Charakterį mes galim kažkiek keistį, o patirtis uždeda tam tikrą išminties skydą.
Suprantu, kodėl kelmui tapo aktuali ši tema, kadangi yra įkūręs Kelmės romuvą, tai jis save matyt irgi laiko žyniu. Taigi kas yra žynys šiuolaikiniame pasaulyje tema yra plati. Čia buvo paliesti faktai, kurie yra prieštaringi kelmo teiginiui apie krivio toleranciją:
Cituoti: Kadangi žemiau rašote: "Per 20 metų nesu gavęs nei vieno pasiūlymo bendradarbiauti iš romuvos lyderių pusės", vadinasi krivio stovykloje nekviestas skaitėte paskaitas ir šaudėte. Nenuostabu, kad buvote išprašytas, kaip tokiu atveju pasielgtumėte jūs?
Jūs provokuojate temą tęsti, vadinasi jūs laiminga matydama, kaip kažkas dėsto priešingas savo mintis ir patyrimus.
Minėtoje stovykloje niekas nėra kviečiamas, tai laisva stovykla ir kiekvienas atvažiuoja be jokio kvietimo. Dar daugiau, kiekvienas susimoka stovyklos mokęstį, kuri mokėjom ir mes su šeima. Auditorijos taip pat buvo suteiktos visiems norintiems ir turintiems ką pasakyti. Dar daugiau, laikas buvo suderintas, iš anksto paskelbtas jų stovyklos skelbimo lentoje, pagaliau neužimtas niekieno laikas. Yra daugybė kitų atvejų, kurių nenorių nei viešinti, nei tęsti.
Rašote, kad į kelmo visiškai nepedagogiškus rašinius atsakiau netinkamai, be tolerancijos, o dar ir turėjau įžvelgti bei paviešinti koks kelmas teigiamas, kokios jo nuostabios mintys. Ačiū, jūs padarėte tai už mane  nenustebsiu sužinojęs ką jūs atstovaujate
Teigiama yra pati diskusija, kad čia viešai galite išsakyti ne tik kas teigiama, bet ir nuoskaudas, kurios trukdo jungtis dvasiniam luomui.. Nei viena žinutė nėra pakeista ar ištrinta, tai jums yra netolerancija? Ar galimybė išsakyti savo mintis (kokios jos bebūtų) nėra tolerancija? Štai sakinys, kuris labai "kvepia" tolerancija"
Cituoti: O kaip yra su jūsų tolerancija? Kaip yra su grasinimais, kad išmesite iš forumo, jei neužpildys naujokų anketų, ar nepasisakinės čia? Negi manote, kad su grasinimais, giminaičių nuodėmių ieškojimais priversite žmones čia atvirauti? Net nežinau, kokiame režime žmonės persekiojami buvo už giminaičių nuodėmes, tiesa, komunistai išžudė caro šeimą. Galima tik priversti liaupsinti "baltąjį žynį". Jums to tikrai reikia?
Grasinimu laikoma forumo anketos pildymas, kaip tūkstančių kitų svetainių. tai nepakentimas bet kokių sutarčių ar vietinių taisyklių ir tai reikia toleruoti? Per ilgą laiką susikaupia dalyvių sarašas, kurie niekada nėra parašę nei vienos žinutės ir senai nesilanko. Forumo taisyklių pagrindu jie yra įspėjami, kad anketos bus panaikintos ir jei dar įdomus šis forumas, kviečiama registruotis vėl. Tai čia netolerancija? Ar prisiregistravus keliais slapyvardžiais labai patogu stebėti kas ką rašo, bet kai nutrauki tokią galimybę, kyla pyktis, kad kažkas čia grasina ar yra netolerantiškas? O kaip gi su branda, kai žmogus prisistato pats skyrelyje ir trumpai papasakoja apie save ar pomėgius. Ar tai yra priverstinis smurtas, ar asmenybės branda? Kažkaip nematau Laime nei kas jūs, nei dėl ko čia esate. Tačiau nesunku įžvelgti kas slypi po šiuo slapyvardžiu, kadangi parašėte vienintelę žinutę ir kaip tik čia, netoleruodama kitų minčių, bet kalbėdama apie toleranciją, gindama konkretų asmenį, nors diskusijoje nedalyvavote  Manau daug kam tampa aišku, kas esate Jūs
Pagaliau "baltasis žynys" yra dvasinė kategorija, kuri ateina su laiku.
|
| Pir Bal 19, 2010 3:17 pm |
|
 |
|
ragana
Moderatorė
|
ir man malonu, atsiprašinėjimas- tai mandagumas, esate įšokusi į forumą labai pyyykta ir valdinga, prašome prieangyje nusivalyti batus ir prisistatyti save,
jei jau manotės esanti advokatė tolygi raganai- tai sveikinam, jūs laimėsite
o kurią valandą čia mūšį skelbiate?norėčiau sudalyvauti
|
| Pir Bal 19, 2010 3:22 pm |
|
 |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
|
kelmas rašė:
Suprantu, kad mano pasisakymas yra labai aštrus, gal net skausmingas ir žiaurus. Skausmingai ir aš jį rašiau.
Manau jūs (kelme) ne tik nieko nesupratote, bet ir pats nesugebate to, ką reikalaujate iš kitų. tik nesuprantu vieno, kodėl jums neužtenka romuvos forumo, kur tiek daug erdvės pasireikšti tolerantiškoje aplinkoje? Šis forumas nėra nei romuvos, nei susietas su romuviais. Laikas susivokti kur esate ir prisiminti svečiavimosi svetur papročius.
|
| Pir Bal 19, 2010 3:26 pm |
|
 |
|
Laime
Svetys
|
Gerb. Ragana...neturiu aš nei pykčio ne valdingumo.Nepamirškite kad virtualus pasaulis ir virtualios diskusijos neperteikia nei emocinių nei tikrojo žmogaus veido tad negalite teigti kad aš piktaaa ir valdingaaaa.  kad advokatas prilygsta raganai aš taip neteigiau, atidžiau skaitykite  rašiau kad iš manęs toks advokatas kaip iš jūsų ragana....ir kokį aš čia mūšį skelbiu???  net neįtariau kad šis posakis mūšio skelbimo forma  laimė ateina ir netikėtai gali išeiti, tiek pas paparastus ir mirtingus tiek pas ponias raganas tiek pas Balta, tad nematau reikalo prisistatyti. Neatstovauju niekam išskyrus savo širdį ir protą. Baltai jūs kaip visad teisus, bet draugiškas Laimės patarimas: nustokite gyventi praeitimi, o gyvenkite čia ir dabar, nes tai jums trukdo vykdyti užsibrėžtą tikslą. Kiekvienas jūsų žvalgymasis ir vėlimasis į diskusijas dėl praeities atitolina jus nuo ateities.Na tai laimės visiems, gerų diskusijų. 
|
| Pir Bal 19, 2010 3:50 pm |
|
 |
|
ragana
Moderatorė
|
ačiū, Laime,
jei taip parašiau, reiškia taip mačiau,
ne ponia aš- tik tep sau gražiai apsirengus, o palinkėjau jum sveikatos, dėkui, jei man atgrąžinote
|
| Pir Bal 19, 2010 4:27 pm |
|
 |
|
Baltas
Jungiantis (-ti)
|
Laime rašė: Baltai jūs kaip visad teisus, ... ...šita frazė man labai ir labai pažįstama  ir kur aš tai jau girdėjau?  ))
Laime rašė: bet draugiškas Laimės patarimas: nustokite gyventi praeitimi, o gyvenkite čia ir dabar, nes tai jums trukdo vykdyti užsibrėžtą tikslą. Kiekvienas jūsų žvalgymasis ir vėlimasis į diskusijas dėl praeities atitolina jus nuo ateities.Na tai laimės visiems, gerų diskusijų. 
Praeitim aš senai nebegyvenu. Jei įdomu, nuo 2000 metų. Tai, ką vadinate "mano praeitimi" diskusijose, yra šešėlis gyvųjų, kuris visad pasirodo, kai tik išlenda saulė ir visad yra šalia, rodydamas kur link mes judame.
Tikslas, taip mylima gyvenimo prasmė vakariečiams. Deja, gyvenime daugiau mokiausi iš rytų išminčių, todėl man KELIAS yra ta prasmė. Užsibrėžti tikslą ir jo siekti nėra mano gyvenimo prasmė. Todėl baltųjų žynių bendruomenė jau senai egzistuoja, bet jos oficialus įteisinimas Teisingumo ministerijoje yra ne tikslas, o kelias, kuriuo einame. Vieniems to reikia, kiti priešingai, to nenori. Nesuplakime skirtingų krypčių, romuvos ir mūsų. Romuvai labai svarbu teisinė padėtis, viešoji opinija ir panašūs išoriniai dalykai. Mums tai nėra esmė. Ar tikinčiam žmogui svarbu bažnyčia, ar jo kontempliacija į Dievą?
Kitas klausimas tiems, kuriems druwių kelias (nemaišyti su mano asmeniniu supratimu apie druwybą) yra siekiamybė.
Kas svarbiau, žinoti ir vadintis žyniu ar mokytis ir būti mokiniu?
|
| Pir Bal 19, 2010 6:08 pm |
|
 |
|
Dabar prisijungę |
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių |
|
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume
|
|