1

EKSPERIMENTAS: kodėl ir kaip keičiasi mūsų aura?

gruodžio 4, 2012 Alternatyvus mokslas

Dažnai nė nesusimąstome, kad apskritai turime aurą… Įsisukę į beprotišką darbų sūkurį, visas jėgas atiduodame išoriniam pasauliui, be jokių išlygų paaukodami paskutinius savo energijos likučius. Tačiau žmogaus aura, arba biolaukas, labai jautriai reaguoja į besikeičiančius aplinkos veiksnius, pavyzdžiui, stresą, naudojimąsi telefonu, kompiuteriu, jaudulį, konfliktus…

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Aurų specialistas Artūras Dabkevičius
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Aurų specialistas Artūras Dabkevičius

Nusprendėme atlikti eksperimentą ir pažvelgti, kaip aura kinta po tam tikrų situacijų. O kad viskas vyktų sklandžiai, pagalbos kreipėmės į auros žinovą, techninių mokslų daktarą Artūrą Dabkevičių. „Sena tiesa, kad visos ligos prasideda nuo nervų“, – tvirtina mokslininkas ir siūlo labiau rūpintis ne išorinio pasaulio problemomis, bet pažvelgti į savo vidų ir kuo daugiau dėmesio skirti sau.

– Kas apskritai yra aura?

– Aura žmonės pradėjo domėtis ir kalbėti apie ją jau labai seniai. Jeigu pažvelgtume į praeitį, pastebėtume, kad visose žmonijos dvasinėse tradicijose tam tikru būdu vaizduojama aura, pavyzdžiui, bažnyčiose, šventųjų paveiksluose. Juose mes galime pamatyti vaizduojamus žmones, apgaubtus baltos šviesos, kurią kartais sudaro keli sluoksniai. Mūsų aura taip pat yra sudaryta iš sluoksnių. Apskritai šis terminas reiškia „vėjelio dvelktelėjimas, oro srovė“. Šį apibrėžimą galime lengvai pajusti ir suprasti. Juk greičiausiai ne vienam buvo, kad, priėjus arčiau vienam ar kitam žmogui, instinktyviai norisi atsitraukti, nes jis tiesiog įsiveržia į mūsų erdvę. Kaip teigia specialistai, iš psichologinės pusės per daug priartėjama prie mūsų intymios zonos, ko mes visai netrokštame, o iš auros pusės galime pasakyti, kad susiliečia mūsų subtilūs laukai. Kai nepažįstame vienas kito, to susilietimo dažnai nesinori. Tačiau susidraugavus laukai gali sutapti.

– Kaip atrodo sveiko žmogaus aura?

– Aura – tai žmogaus energoinformacinis laukas. Jei asmuo sveikas, šis laukas yra taisyklingos elipsės formos. Jis sudarytas iš skirtingų vibracinių lygių, sluoksnių, dar vadinamų kūnais. Aura mums rodo, kad turime daugiau nei tik fizinį kūną, organus, jų sistemą, reakciją ir pan., į ką sukoncentruota šiuolaikinė Vakarų medicina. Rytų medicinos kryptys, pavyzdžiui, Ajurveda, tradicinė kinų, japonų medicinos, pirmiausia kalba apie energijų tėkmę mūsų kūnuose. Ilgą laiką Vakarų pasaulis nepripažino kinų medicinos ir Ajurvedos, nes nebuvo objektyvių priemonių nustatyti, kad egzistuoja tiek auros laukai ir energijos, tiek kiti subtilesni dalykai. Dabartinis auros diagnostikos aparatas leidžia užfiksuoti įvairias žmogaus energijas.

Fotolia nuotr. / Energija

– Kaip šiuo aparatu tiriama žmogaus aura?

– Norėčiau pasakyti, kad tyrimas gali būti atliekamas keliais režimais, t. y. gali būti nustatytas ir psichoemocinis žmogaus lygmuo, ir fizinio kūno būklė. Kaip viskas vyksta? Pirmuoju atveju tiriamojo žmogaus pirštai dedami ant specialios plokštelės, jiems sudaromas aukšto dažnio elektromagnetinis laukas, informacija nuskaitoma ir keliauja į kompiuterį, kuris viską apskaičiuoja. Tada jau galima daryti tam tikras išvadas apie žmogaus psichoemocinę būklę. Jei norima sužinoti, kokia žmogaus fizinio kūno situacija, viskas vyksta analogiškai, tik pirštų atspaudai nuskaitomi naudojant specialų filtrą.

Ką šie tyrimai rodo? Idealiu atveju švytėjimai aplink pirštus ir patį biolauką turi būti vienodo storio sluoksnio, be defektų. Jeigu atsiranda tam tikrų sveikatos bėdų, organai išsekę, nusilpę, keičiasi ir aura, ji gali sutrūkinėti, nykti, atsiranda tam tikri blokai, nesklinda energija.

– Dėl kokių priežasčių žmogaus aura gali pakisti?

– Ji kinta dėl daugybės priežasčių. Visi defektai pirmiausia atsiranda psichoemociniame lygmenyje, tačiau jeigu žmogus su savimi nieko nedaro, nedirba dvasiškai, tuomet jie persikelia į fizinį, paskui pradedame jausti visokius negalavimus. Todėl galiu pasakyti, kad mes, žvelgdami į auros nuotrauką, galime pamatyti, kas žmogaus laukia po 2–3 metų. Liaudies išmintis byloja – „Visos ligos prasideda nuo nervų“. Tai patvirtina ir šie tyrimai. Nuo negatyvių emocijų, streso, nuolatinio nuovargio ir nervinimosi, įkyrių minčių prasideda visos sveikatos bėdos. Todėl auros diagnostiką galima pavadinti lyg ir galimybe užbėgti ligai už akių, pasirūpinti sveikata, sustiprinti imunitetą ir t. t. Atsižvelgiant į auros nuotraukas, duodamos tam tikros rekomendacijos, ką vertėtų daryti, keisti ir pan.

Nusprendėme paeksperimentuoti ir pažvelgti į auros pokyčius po tam tikrų užsiėmimų: jogos, pokalbio mobiliuoju telefonu, masažo, garsų terapijos, o techninių mokslų daktaro Artūro Dabkevičiaus paprašėme pakomentuoti gautus rezultatus.

– Kaip keičiasi žmogaus aura po jogos?

Artūro Dabkevičiaus nuotr./Žmogaus aura
Artūro Dabkevičiaus nuotr./Žmogaus aura

– Šiuo atveju tiriama vaikino aura prieš ir po jogos užsiėmimo. Šio žmogaus problema – kelios stuburo išvaržos, osteochondrozė ir t. t., ką ir matome biolauko nuotraukoje, darytoje prieš užsiėmimą. Šiam vaikinui per jogos praktiką buvo parinktos tam tikros nesudėtingos asanos, kvėpavimo ir atsipalaidavimo pratimai. Po pusantros valandos matome, kaip pakito auros laukas, ypač nugaros srityje, kuriame viskas smarkiai susilygino.

– Apie mobiliųjų telefonų žalą kalbama vis garsiau. Kokią įtaką jie turi aurai?

Artūro Dabkevičiaus nuotr./Žmogaus aura
Artūro Dabkevičiaus nuotr./Žmogaus aura

– Jeigu ilgą laiką šnekėtumėte telefonu ir iš karto po pokalbio tirtumėtės aurą, galvos srityje pamatytume tarsi iškąstą gabalą, pertrūkius, įtrūkius. Tai turi įtakos ne tik psichoemocinei būsenai, bet ir imuninei sistemai. Įsivaizduokite, šiuo atveju biolaukas atsistato tik po 3–4 valandų. Tačiau turime atliktą tyrimą ir su telefonu, prie kurio nugarėlės buvo priklijuotas specialus lipdukas, blokuojantis elektromagnetinius spindulius, tokiu atveju aura atsinaujina greičiau.

– Kaip aura atrodo po masažo?

Artūro Dabkevičiaus nuotr./Žmogaus aura
Artūro Dabkevičiaus nuotr./Žmogaus aura

– Atliktas tyrimas po klasikinio masažo, trukusio 30–40 min. taip pat turi įtakos biolaukui. Kaip matote pateiktame pavyzdyje, aura pasikeičia, susilygina. Dar įdomiau aura pasikeičia po garsų terapijos.

Garso terapija – neįprastas atsipalaidavimo būdas.

Artūro Dabkevičiaus nuotr./Žmogaus aura
Artūro Dabkevičiaus nuotr./Žmogaus aura

Po gongų seanso aura akivaizdžiai pasikeičia į gerąją pusę. Paprašėme pasidalyti įspūdžiais vienos gongų seanso dalyvės – Liepos Rubašiūtės.

Gongai – įspūdinga ir išties dėmesio verta meditacinė praktika, o tuo labiau susieta su auros diagnostika. Kaip viskas vyko? Prieš prasidedant gongų seansui, pirmiausia buvo nuskaityta mano aura. Pats gongų seansas truko apie valandą. Iš pradžių buvo atliekami tam tikri specialūs atsipalaidavimo pratimai, paskui atsigulėme, šiltai užsiklojome ir panirome į garsų pasaulį. Kad ir kaip skeptiškai vertintumėte tokius dalykus, išbandyti labai įdomu. Jauki šiluma, tamsoje žybsinčios žvakių švieselės ir garsų jūra užlieja kūną įvairiausiomis emocijomis. Tarsi mestume akmenį į ežerą ir pasklidę raibuliai apimtų visą tavo esybę. Tik taip galėčiau palyginti jausmą, kai tavo kūnu pradeda lietis gongų ir kiti garsai… Nuo aukščiausių iki žemiausių…

Po šios terapijos pasijunti kitu žmogumi, lyg išėjusiu iš savo kūno ir vėl sugrįžusiu atgalios, tik daug labiau atsipalaidavusiu. Po to vėl buvo tiriama aura. Neįtikėtina, tačiau ji pasikeičia! Manoji, buvusi sutrūkinėjusi, pamažėle sugebėjo pasikeisti vos per vieną  valandą, susilygino, tapo daug gražesnė. Pastaruoju metu patirtas stresas, nuovargis, įkyrios mintys ir nesugebėjimas atsipalaiduoti iš tikrųjų turėjo didelės įtakos mano psichoemocinei būsenai, o tai puikiai matyti iš mano auros nuotraukų. Beje, nebuvau nustebusi, kai pamačiau, kaip ji atrodo. Tačiau dabar tikrai žinau, kad tiesiog privalau išmokti atsipalaiduoti ir jokiu būdu negyventi vien tik stresu ir įvairiais išgyvenimais. Reikia bandyti išmokti įsiklausyti į savo kūną.

– Ką galite pasakyti apie aurą po gongų seanso?

– Sveiko žmogaus aura turi maždaug 17 000 tam tikrų vienetų – pikselių. Tirtos merginos atžvilgiu jų yra gerokai mažiau. Tai liudija, kad nuo įvairiausių stresų, jaudulio, nuo vidinio emocinio fono aura vis slopsta. Po garsų terapijos ji tapo ne tik lygesnė, padaugėjo pikselių, bet ir simetriškesnė. Vadinasi, tokia atsipalaidavimo forma turi įtakos aurai ir pakeičia ją į gerąją pusę, sulygina.

– Kaip išlaikyti gražią aurą?

– Tyriau tokius žmones, kurių aura viršija ir 19 000 vienetų. Pasiteiravau, kuo jie užsiima. Dažniausiai tai būna optimistiški, gyvenimą mylintys, sveikai gyvenantys ir dvasines praktikas propaguojantys asmenys. O jeigu gyveni tiesiog plaukdamas pasroviui, alindamas save ir visiškai nesirūpindamas savimi, negali tikėtis, kad aura ir, aišku, sveikata bus idealios.

Pamatę, kad aura atrodo prastai, dauguma žmonių griebiasi už galvos. Tačiau kai kurie iš jų susiima ir jau po pusmečio jų aura atrodo kuo puikiausiai. Išorinis pasaulis stengiasi pavogti mūsų dėmesį ir energiją, ypač daug energijos prarandame konfliktuodami. Todėl mano patarimas – klausykite savo širdies, daugiau laiko praleiskite su savimi, artimaisiais, naminiais gyvūnais. Visas pasaulis gyvavo prieš mus ir gyvuos po mūsų. Į šį gyvenimą mes ateiname labai trumpam, todėl nekurkime problemų, o būkime su savimi, užsiimkime širdžiai mielais dalykais, mylėkime save ir kitus. Taip sugrįš mūsų energija, sveikata, o aura spindėte spindės…

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Atsiliepimai (1)

 

  1. aura parašė:

    Labai įdomus straipsnis.
    Tik neaišku:
    „Aura – tai žmogaus energoinformacinis laukas.“
    „… biolauko nuotraukoje, darytoje prieš užsiėmimą.“
    BIOLAUKAS – ENERGOINFORMACINIS LAUKAS.
    Du skirtingi laukai, bet vartojami pakaitomis, kaip vienas tas pats.
    Man tai du skirtingi laukai
    Gyvybinis laukas (gyvas) ir ENERGOINFORMACINIS LAUKAS (kaž koks negyvas laukas)

    Idomu pasidarė.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.