0

Lietis.Metalo plastikos atelje

lapkričio 12, 2010 Amatai

Metalo plastikos atelje atstovaujantys juvelyrai Marius Būda ir Aurimas Lemežis savo svetainėje trumpai apibūdina amato tikslus:

„Kuriant baltiškų papuošalų kolekciją mūsų tikslas nebuvo kuo detaliau atkartoti originalą. Daugelis mūsų papuošalų yra ne kopijos, o laisvos interpretacijos senųjų dirbinių tema bei konkrečių papuošalų replikos. „

Svetainė puikiai atlikta, patogi naudotis, pristatomi metalo dirbiniai matomi gerose fotografijose, prie senovinių replikų yra aprašas, kur rasta, koks kapinynas, gentis ir laikotarpis. Štai vienas baltū papuošalų pavyzdys

KAKLO APVARA IŠ 17 PUSMĖNULIO FORMOS KABUČIŲ IR ĮVĖJĖLIŲ. VAINEIKIAI, PILKAPIS. SĖLIAI. IIIa.

Liečio juvelyrai dažnai dalyvauja įvairiose mugėse, kuriose savo papuošalais praturtina baltų dirbinių gausa, taip pat naujais savo darbais, kurie leidžia pajusti baltiškumo dvasią.
Lapkričio 14 d. nuo 15 val. Vilniuje, prekybos centre “ Gedimino 9″ 3 aukšte bus galima pasigrožėti ir įsigyti šios įmonės dirbinių gamintojo kainomis.
Tikimės, kad šiais dirbiniais bus galima pasigrožėti ir pastoviai įsigyti  šiame prekybos centre, baltiškos dvasinės ir materialios kultūros propagavimo galerijoje, išgirsti paskaitų ir naujų darbų pristatymo Eko Bangos –  ekologinės pasaulėžiūros viešoje konferencijų salėje.

© 2010, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.