0

LAPKRIČIO MĖNESĮ ATRASTAS DAR VIENAS NEŽINOMAS PILIAKALNIS

gruodžio 6, 2010 Gamta, Kultūra

LAPKRIČIO MĖNESĮ ATRASTAS DAR VIENAS NEŽINOMAS PILIAKALNIS

Netoli Neries radome aukštą mišku apaugusią kalvą, turinčią piliakalnio požymių. Atlikus pirminius archeologinius žvalgymus, iš rastos brūkšniuotosios keramikos šukių galime spėti, kad šioje kalvoje galėjo gyventi žmonės prieš du tūkstančius metų.

Iki šiol regioninio parko teritorijoje buvo žinomi 8 piliakalniai. Netoli Grabijolų kaimo esantis Paalkių piliakalnis taip pat atrastas regioninio parko direkcijos darbuotojų 2004 metais. Artimiausiu metu direkcija atliks reikalingas procedūras dėl naujo piliakalnio teritorijos nustatymo bei įtraukimo į nekilnojamų kultūros vertybių registrą.

Piliakalniai yra neatskiriama Lietuvos kraštovaizdžio dalis. Pirmieji piliakalniai baltų teritorijose atsirado dar II-I tūkstantmečių prieš Kristų sandūroje. Pirmaisiais mūsų eros amžiais piliakalniai paplito visoje Lietuvos teritorijoje. Šiuo metu Lietuvoje yra priskaičiuojama per 1000 piliakalnių. Džiaugsimės, jei naujai su kultūriniu sluoksniu atrastas kalnas papildys šį sąrašą. Šis atradimas tik patvirtina, kad Lietuva piliakalnių šalis, o prie gražiosios Neries tai ypač akivaizdžiai matosi.

Naujas piliakalnis

neriesparkas.lt

© 2010, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.