0

Trys karaliai pasveikino kauniečius

sausio 7, 2013 Renginiai, Šventės

Sausio 6 d. šventinį laikotarpį Kaune pabaigė tradicinės Trijų karalių eitynės. Gerą žinią nešantys išminčiai priminė, jog laikas grįžti prie įprasto gyvenimo ritmo ir pasveikino visus su Saulėgrąžos šventės pabaiga.Trys Karaliai sutiktuosius sveikino su Naujaisiais metais, o kartu keliavęs senasis Krivis informavo, kad saulė jau apsivertė ant kito šono ir diena pailgėjo per gaidžio žingsnį. Trijų karalių eisena yra pokalėdinio laikotarpio sveikintojų, kalėdotojų, vaikštynių tąsa. Taip pat tai senovinė persirengėlių, karnavalų tradicija, susišaukianti jau ir su būsimomis Užgavėnėmis.

Iškilmingai Laisvės alėja bei Senamiesčiu pražygiavusius Kasparą, Merkelį ir Baltazarą Rotušės aikštėje pasitiko Šeimininkas ir Šeimininkė. Jie miesto bendruomenei paskelbė, kad jau pasibaigė kalėdojimo, svečiavimosi ir linksmybių laikas, metas vėl kibti į darbus.

Šventinio koncerto ,,Trys karaliai atkeliavo – visas svietas uždainavo“ metu koncertavo folkloro ansambliai „Sadūnai“, ,,Žaisa“, ,,Kupolė“, ,,Sodailio“, ,,Sodyba“, ,,Jotija“, ,,Lankesa“, ,,Brydė“, ,,Botagėlis“ ir ,,Ratilėlis“. Pasirodymą taip pat surengė grupė ,,Ugnies valdovai“.

Nuotraukų autorius – Donatas Stankevičius.
Viešųjų ryšių poskyrio informacija





© 2013, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.