0

Gerumo angelas 2010

gruodžio 8, 2010 NAUJIENOS, Renginiai

2010 m. gruodžio 11 d. 14 val. maloniai kviečiame į Kalėdinę Šiaulių nevyriausybinių organizacijų konfederacijos šventę „Gerumo angelas 2010“, kurį vyks Šiaulių kultūros centre. Renginio metu bus pagarsinti „Gerumo angelo“ nominacijų laureatai, į kuriuos yra pasiūlyti klubo „Aukuras“ nariai ir projektai.

N A U J A U S I O M I S programomis Jus džiugins vieni geriausių Šiaulių miesto kolektyvų:

Televizijos projekto „Lietuvos talentai“ finalininkai „Ritmas KITAIP“ (I-oji muzikos m-kla).

Televizijos projekto „Muzikinis ringas“ laureatai Šiaulių S. Sondeckio konservatorijos auklėtiniai (vad. M. Markevičienė).

Holistinis judėjimo teatras „S“ (vadovė Zita Vilutytė) Teatro narės: Ieva Živilė ir Deimantė.

Vaikų ir jaunimo šokių kolektyvas „Želmenėliai“ (vad. A. Masėnienė).

Antroje vakaro dalyje savo pasirodymu Jus stebins vaikų muzikos studija „Nieko Tokio“

(vad. J. Budriūnaitė ir V. Kamrazeris).

Renginį filmuos Šiaulių televizija

Renginio režisierė ir vedėja Raimonda Sližienė

ŠNVOK administracija

Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubas „Aukuras“ nominacijoms yra pasiūlęs:

Metų projektas:

Projektas „Paveldo draugai“.

Projekto siekiai plėsti neformalų visuomeninį paveldo draugų judėjimą, globoti, įprasminti ir prikelti gyvenimui paveldo objektus, kad kiekviena gamtos ir kultūros paveldo vertybė turėtų draugą. Tai buvo bandoma pasiekti skatinant Šiaulių apskrities visuomeninius sambūrius, bendruomenes, pavienius žmones prisidėti prie paveldo draugų judėjimo.

Įgyvendinant projektą atliktas tyrimas kuriame dalyvavo 70 Šiaulių apskrities NVO. Parengta galimybių studija „Nevyriausybinių organizacijų ir vietos bendruomenių galimybės dalyvauti išsaugant ir puoselėjant gamtos ir kultūros paveldą Šiaulių apskrityje“. Išleistas metodinis leidinys „Paveldo draugai“ supažindinantis su visuomenines paveldosaugos idėjomis. Sukurtas 15 min filmas „Paveldo draugai“. Šiaulių apskrityje veikiančių NVO atstovams buvo surengti mokymai „NVO dalyvavimas gamtos ir kultūros paveldo puoselėjime“. Surengta paveldo draugų stovyklą „Gyvoji istorija. Paveldo draugai“, kurioje dalyvavo 48 atstovai iš 10 nevyriausybinių organizacijų. Surengtų 4 žygių – ekspedicijų metu aprašyta ir įvertinta 50 naujų gamtos paveldo objektų Šiaulių regione, kuriuos pasiūlėme paskelbti saugomais. Projekto veiklose dalyvavo 201 asmuo iš 44 skirtingų organizacijų. Projekto įgyvendinimui klubas gavo 79029,0 Lt paramą iš Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų subsidijų schemos „Nevyriausybinių organizacijų sektoriaus stiprinimas Lietuvoje“ bei 4000,0 Lt iš Šiaulių miesto savivaldybės administracijos.

Kiti 2010 m. Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubo „Aukuras“ įgyvendinti projektai:

1. „Draustiniai šalia miesto.

2. „Talkšos ekologinio tako populiarinimas“.

3. „Baltų vienybės ugnies sąšauka“.

4. „Vėlinių žygis – už baltų vienybę“.

5. „Baltų dvasinis palikimas“.

Metų savanoris:

Gitana Šiaulienė – Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubo „Aukuras“ ir Šiaulių sveikuolių klubo „Šviesuoliai“ – tarybų narė. Dalyvauja Šiaulių miesto bendruomenės sveikatos tarybos veikloje. Jau dešimt metų aktyviai puoselėja aplinkosaugines, paveldo apsaugos ir sveikos gyvensenos idėjas. Savanoriška veikla prisidėjo prie įvairių projektų: „Paveldo draugai“, „Talkšos ekologinio tako populiarinimas“, „Draustiniai šalia miesto“, „Gyvoji istorija“, „SOS – pavojingos atliekos“, „Darom“, „Sveiko maisto šventė“ ir kt. Yra diskusijų klubo „Sveika mityba“ organizatorė.

Kultūros skyriaus nominacija savanoriams:

Justas Kilpys – Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubo „Aukuras“ narys – už Baltų vienybės ugnies sąšaukos koordinavimą (informacijos parengimą, platinimą, apibendrinimą ir skelbimą interneto svetainėje www.aukuras.lt, vienybės ugnies uždegimo vietų žemėlapio sudarymą). 2010 m. ant 64 kalvų Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje bendruomenės ir pavieniai asmenys uždegė ugnis minėdami Baltų vienybės dieną.

Mero nominacija:

Kastyčiui Čechavičiui – už ilgametį visuomeninės aplinkosaugos idėjų puoselėjimą, už rūpinimąsi Rėkyvos ežero ir pelkės išsaugojimu.

© 2010, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.