0

Per Vėlines Vilniuje keisis transporto judėjimas

lapkričio 1, 2013 tradicijos ir papročiai

Kaip ir kasmet, šiemet per Vėlines laukiama intensyvesnio transporto eismo, didesnių spūsčių. Didžioji dalis sostinės gyventojų trauks miesto kapinių link aplankyti savo artimųjų kapų. Dėl šios priežasties kai kuriose Vilniaus gatvėse ilgąjį savaitgalį eismas bus ribojamas.

 Per Vėlines Vilniuje keisis transporto judėjimas T. Lukšio/BFL nuotr.

Per Vėlines Vilniuje keisis transporto judėjimas T. Lukšio/BFL nuotr.

Vilniaus savivaldybė sostinės vairuotojus įspėja, kad kapinių prieigose šalia autobusų stotelių, apsisukimo žiedų, kapinių vartų lapkričio 1–3 d. bus draudžiamas automobilių stovėjimas.

Transporto eismas į Rokantiškių kapines iš S.Batoro gatvės lapkričio 1–3 d. bus nukreiptas per Naujosios Vilnios rajoną, A.Kojelavičiaus, Šiaurės, Uosių, Kalno ir Rokantiškių gatvėmis.
Ąžuolyno gatve ties Saltoniškių kapinėmis lapkričio 1 d. transporto eismas bus uždraustas. Iš Laisvės prospekto bus galima privažiuoti iki automobilių stovėjimo vietų Viršuliškių gatvėje, o iš Ozo gatvės – iki automobilių stovėjimo aikštelių Ąžuolyno gatvėje.

Lapkričio 1–3 d. keisis eismo į Kairėnų kapines organizavimas: automobilių eismas nuo Nemenčinės plento pusės iš Kairėnų gatvės bus nukreiptas Šilėnų gatve, o nuo Plytinės gatvės link kapinių bus nustatytas vienpusis eismas.

Lapkričio 1–3 d. tie, kurie vyks savo transportu į Karveliškių kapines, per Pilaitės rajoną prie kapinių galės privažiuoti ne pagrindiniu, bet aplinkiniu keliu, esančiu už 1 kilometro nuo pagrindinio įvažiavimo vykstant link Sudervės. Vengiant automobilių grūsties į Karveliškių kapines, rekomenduojama automobilius palikti stovėjimo aikštelėje Žvėryne ir kelionę iki kapinių tęsti viešuoju transportu (63 maršruto autobusu Žvėrynas–Pilaitės prospektas–Karveliškės). Taip pat į Karveliškių kapines rekomenduojama įvažiuoti iš Vilniaus rajono savivaldybės teritorijos, Sudervės seniūnijos pusės.

Siekiant išvengti galimų eismo spūsčių, Vėlinių savaitgalį sostinėje bus padidintas viešojo transporto priemonių, vežančių į miesto kapines, skaičius.

Į Karveliškių kapines:

Lapkričio 1 d. 63-ias autobusas (Žvėrynas–Pilaitės pr.–Karveliškės) reisuos kas 4-5 min.; o lapkričio 2-3 d. – kas 8-13 min.

Į Rokantiškių kapines:

Lapkričio 1 d. 37-as autobusas (Kalvarijų –Tuskulėnų –Olandų g.–Rokantiškės) važiuos kas 5-6 min.; Lapkričio 2-3 d. 37-as važiuos kas 9-15 min.

Į Kairėnų kapines:

Lapkričio 1 d. 38-as autobusas Antakalnis–Dvarčionys–Šilėnų g.) važiuos kas 20 min., 38A maršrutas (Antakalnis – Nemenčinės pl. – Kairėnų kapinės – Saulėtekis – Antakalnis) kursuos kas 21-35 min.

Lapkričio 2-3 d. reisuos jau tik 38-as autobusas – kas 28-35 min.

Kiti viešojo transporto maršrutų pakeitimai:

Dėl eismo apribojimų prie Sudervės ir Saltoniškių kapinių (Viršuliškių g., Atžalyno g.), 7 maršruto autobusai nuo Siesikų stotelės važiuos Ozo g., Buivydiškių g., Laisvės pr., toliau įprasta trasa. Šio maršruto autobusai stos visose stotelėse ir važiuos pagal įprastą sekmadienio grafiką.

Lapkričio 1-3 d. dažniau kursuos 2, 7, 16 ir 19 maršrutų troleibusai.

Lapkričio 1 ir 3 dienomis visų kitų maršrutų autobusai ir troleibusai kursuos pagal sekmadienio (šventinės dienos) tvarkaraščius, o lapkričio 2 d. – pagal šeštadienio.

Per Vėlines – daugiau eismo įvykių

Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis į gatves išrieda ir itin retai važinėjantys vairuotojai. Tai gali būti viena priežasčių, kodėl šiuo periodu padidėja avarijų, sukeliamų vyresnių žmonių, skaičius.

Šiuo laikotarpiu pagrindiniai avarijų kaltininkai, kitaip nei įprastais savaitgaliais, yra 40–45 metų vairuotojai. Jie sukelia apie 16 proc. visų šio savaitgalio eismo įvykių. Kiek mažiau avarijų minėtu laikotarpiu sukelia 45–60 metų žmonės.

Taip pat pastebima tendencija, kad į eismo įvykius Vėlinių savaitgalį pakliūvantys automobiliai yra 15–20 metų senumo. Tokie automobiliai sudaro iki penktadalio per Visų šventųjų savaitgalį į avarijas patenkančių automobilių. Daugiausia eismo įvykių užfiksuojama Lietuvos didmiesčiuose, tarp jų ir Vilniuje.

diena.lt

© 2013, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.