0

„Meridianas“ sugrįžo pas miestiečius

lapkričio 9, 2013 JŪRA-UOSTAI, Laivyba

Lietingą šeštadienio rytą minios klaipėdiečių prie Danės upės krantinės laukė sugrįžtančio Klaipėdos simbolio, burlaivio „Meridianas“. Tačiau laivo sugrįžimą į tradicinę vietą trikdė nepakylantis „Biržos“ tiltas.

Neoficialiais duomenimis netikėtai sugedo viena iš tilto pakėlimo variklio dalių. Kurį laiką „Meridianas“ stovėjo atkarpoje tarp Pilies ir Biržos tiltų. Buvo abejojama ar burlaivį iki jam skirtos vietos šiandien apskritai pavyks partempti.

Vis dėl to gedimus pavyko pašalinti ir pusantros valandos vėliau nei planuota legendinis burlaivis sugrįžo į savo įprastą vietą.

Sugrįžtantį miesto simbolį padėjo tempti ir miestiečiai, o prie krantinės jį pasitiko Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestro maršai.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas „Meridiano“ sugrįžimo šventėje ragino miestiečius savo širdyje atrasti „Meridiano“ ryžtą, kuris nepaisant visų nesklandumų ir sunkumų šiandien sugebėjo pasiekti savo krantinę.

Taip pat meras padėkojo burlaivio atstatymo iniciatoriams, verslininkams Aloyzui Kuzmarskiui ir Aidui Kaveckiui už nuveiktą didžiulį darbą išsaugant miesto simbolį bei įteikė jiems simbolinę miesto vėliavą.

„Meridiano“ sugrįžimo šventę vainikavo Klaipėdos Karybos istorijos klubo narių iš senovinės patrankos paleisti šūviai.

Istorinis burlaivis, daugiau nei 40 metų stovėdamas prišvartuotas Danės upėje Klaipėdos miesto centre, tapo neatsiejama uostamiesčio dalimi ir vienu populiariausių miesto simbolių.

2012 m. spalio 19 d. burlaivį valdantį fondą perėmė klaipėdiečiai Aidas Kaveckis ir Aloyzas Kuzmarskis bei inicijavo laivo atstatymą.

Remontas užtruko lygiai metus. Tiesa, darbai dar nebaigti – dar liko įrengti vidines patalpas, į kurias žmonės galės užsukti jau ateinančią vasarą.

Į burlaivio „Meridianas“ atstatymą jau investuota apie penkis milijonus litų. Dar apie du milijonus litų teks išleisti atliekant laivo vidaus įrengimo darbus jau tada, kai jis stovės savo senoje vietoje prie Danės upės krantinės.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

biržos tiltas, meridianas

biržos tiltas, meridianas

Nuotraukų galerija

© Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

© 2013, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.