0

Paskaita:BALTIŠKA ŽMOGAUS ENERGETINĖ SANDARA – DEIVIŲ DARBAS?

sausio 17, 2014 Baltų kalbos, PASAULĖŽIŪRA, Renginiai

Dauguma besidomintys dvasiniais dalykais, technologijom, religijom, metodikom žino apie rytų šalių požiūrį į žmogaus energetinę sandarą. Bet kurio labiau išprūsusio lietuvio paklausus ar jis žino kas yra čakra, energetiniai žmogaus centrai , jis puikiai tau paaiškins vartodamas svetimybes ir kitų tautų kalbų žodžius. Susidaro keistoka aplinkybė, kai Lietuvoje įvairios dvasinės mokyklos aiškina apie žmogaus energetiką vartodami svetimų kalbų ir pasaulėžiūros terminus.redos-ratas

Daugumai turbūt kildavo klausimai ar mes baltai turėjome ką nors panašaus, ar vėl turime skolintis iš kitų, tarsi būtume ta tauta, kurios ištakos yra nesenos ir kalba vėlyva. Bet moksliniai kalbotyros duomenys rodo ką kita, kad baltų kalbos artimiausios sanskritui ir yra vienos iš pačių seniausių. Lietuvių kalbos žodžių turtingumas stebina ne vieną svetimšalį. Tačiau kai tik paliečiame žmogaus dvasinę sandara, tuoj bėgame pasiklausyti kokio mokslininko mitologo paskaitos apie baltiškos sielos sandarą ir nieko panašaus neišgirstame, ką moko rytų mokytojai apie žmogų. Kaip atsitiko, kad rytų šalyse žinomas sanskritas ir mūsų kalba artimiausia jai, bet tarsi neturime žodžių apibrėžti žmogaus energetinę prigimtį? O gal ne ten ir ne taip ieškome, gal matome, bet neatpažįstame?

Didžiausia klaida kurią daro mokslinė visuomenė, tai tiesioginis vertimas iš kitų kalbų, nepasigilinus į savo senąją baltų pasaulėžiūrą ir nesugretinus tapačių reiškinių. Pasirodo mes ne tik turime daugybę žodžių žmogaus energetinei prigimčiai išreikšti, bet net visą tokio organizmo sandarą, kurią slavai senai pastebėjo savo senojoje vedinėje tikyboje ir jau senai atstatė senuosius pavadinimus ir visą mokymą.

Visai kitu keliu eidamas, ieškodamas baltiškos pasaulėžiūros gelmėse slypinčias prasmes ir tyrinėdamas mitus, maginę  gamtos ir dvasinę žmogaus prigimtį aptikau visą lobyną ne tik kalboje, bet ir pasaulėžiūroje, tai leido daug giliau suprasti baltų tikėjimo paslaptis ir žmogaus DOROS ryšius.

Kviečiu į susitikimą

Skaitys: Baltųjų žynių dvasininkas, etnopsichologas Liutauras Balsys Baltasis.

Paskaita vyks Sveikatinimo centre “Su Rytų medicina”, Vairo 8a,      Šiauliuose 2014.sausio.18 d. 13 val.

Registracija tel. 8618 80246 arba info@rytumedicina.lt

yoga-chackras-2

© 2014, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.