0

Ministerija užsimojo pažaboti šalies raganas

sausio 30, 2014 Įstatymai, Liaudies medicina

Sveikatos apsaugos ministerija kurpia planą, kaip pažaboti šalies raganas, bioenergetikus ir ekstrasensus.

Nuspręsta, jog visi žolininkai, reiki meistrai, natūropatai ir net astrologai privalės savo veiklai gauti licencijas.

Toks sprendimas sulaukė raganų ir ekstrasensų nuostabos. Jų teigimu, licencijas jie savo veiklai jau turi, moka mokesčius valstybei, todėl priverstinę narystę Lietuvos sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmuose vadina neaišku kieno sugalvotu planu, kaip iš biudžeto susikurti šiltas vietas su nemažu atlyginimu. Rūmų prezidentas kardiologas Algimantas Kirkutis „Klaipėdai“ teigė, jog už tradicinės medicinos ribų likę raganos ir ekstrasensai be reikalo nerimauja, nes naujoji tvarka atvers jiems kelius į Ligonių kasų pinigus bei galimybę gauti pensijas. Paklaustas, kodėl ėmėsi tokio sprendimo A. Kirkutis paaiškino, jog „ši medicina visiškai nereglamentuota, niekas nesiaiškina, kokios priemonės naudojamos, kiek jos efektyvios ir kas būtų atsakingas, jei šios priemonės pakenktų“, – pastebėjo gydytojas. 

combo.lt foto

combo.lt foto

Po Sveikos gyvensenos rūmų sparnu galės įsikurti ir bioenergetikai, ekstrasensai bei raganos. „Ragana yra bioenergetikos specialistas. Kiekvieną besikreipusį žmogų ji turės užregistruoti ir aprašyti, kokius metodus taikė jo gydymui ir kaip tai padėjo pacientui. Ragana turės išsipirkti patentą ir mokėti mokesčius“, – tvarką aiškino A. Kirkutis. Gydytojas pridūrė, kad visos šalies raganos turės susiburti ir pačios tarpusavyje išsirinkti, kurios iš jų yra stipresnės, o raganavimo autoritetai galės egzaminuoti kitas raganas, siekiančias licencijos.

Vyriausiąja Lietuvos ragana tituluojamai Okultinių studijų centro prezidentei Vilijai Lobačiuvienei naujoji tvarka pasirodė panaši į gerai sugalvotą būdą, kaip susikurti šiltus postus.„Šie Rūmai – visuomeninė organizacija, o aš tokių turiu tris. Tad ir klausiau A. Kirkučio, kodėl turėčiau tapti jų nare, tai gal jo Rūmai turėtų jungtis į mano įkurtą visuomeninę organizaciją? Aš nuo 1992 m. esu oficialiai įkūrusi Netradicinės ir liaudies medicinos sąjungą, ji registruota Teisingumo ministerijoje. Tad patirties šioje srityje turiu daugiau. Tai kokių dar vinių jie ieško ant asfalto?“ – rėžė V. Lobačiuvienė.

Pagal delfi.lt

© 2014, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.