0

Savivaldybėje vasario 22 d. bus rengiamas Nacionalinis diktantas

vasario 20, 2014 Lietuvių kalba

Vilniaus miesto savivaldybėje vasario 22 dieną vyks VšĮ Pilietinės minties instituto organizuojamas Nacionalinio diktanto konkursas. Diktantas bus transliuojamas per LRT radijo pirmąją programą ir internetu 11 val. Diktantą bus taip pat bus galima rašyti visose Vilniaus knygų mugėje, Lietuvos ambasadose užsienyje, kitų miestų savivaldybėse.

BFL./Andrius Ufartas

BFL./Andrius Ufartas

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio. Šiemet registruotis atskiroje kategorijoje ir rašyti diktantą kviečiami ir įmonių atstovai.

Pasak iniciatyvos organizatorių , diktantas yra ne tik kalbos žinių pasitikrinimas. Tai apsisprendimas ir įrodymas pirmiausia pačiam sau – man svarbi mano gimtoji kalba, aš noriu rašyti ir kalbėti ja taisyklingai. Nuo jos prasideda kiekvienos tautos ir kiekvieno asmens savivoka – mano gimtoji kalba yra didžiausia vertybė, jungianti istoriją ir dabartį, jaunus ir vyresnius, gyvenančius Lietuvoje ir už jos ribų.

Kaip ir pernai, diktantą bus galima rašyti ir išsiųsti organizatoriams paštu iki vasario 24 dienos imtinai. Tiesa, rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo.
Projekto organizatoriai paštu gautus diktantus įsipareigoja patikrinti, ištaisyti ir išsiųsti autoriams.

Nacionalinis diktantas organizuojamas kartu su ilgamečiais projekto partneriais – DELFI, LRT, AB Lietuvos paštu, Švietimo ir mokslo ministerija, Užsienio reikalų ministerija, Valstybine lietuvių kalbos komisija.

Diktanto tekstas bus paskelbtas vasario 25 dieną svetainėse www.diktantas.lt, www.vlkk.lt. Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai.

Daugiau informacijos: www.diktantas.lt

vilnius.lt

© 2014, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.