0

Kaunas kovoja dėl teisės antrą kartą surengti Tarptautines Hanza dienas

birželio 4, 2014 Kultūra, Miestai, Renginiai

Šventė, kurios niekada nepamirš šimtai tūkstančių kauniečių ir miesto svečių, gali vėl sugrįžti į Kauną. Kauno meras Andrius Kupčinskas praėjusį savaitgalį Naujosios Hanzos sąjungos prezidentui Berndui Zaksei įteikė paraišką dėl teisės Kaune surengti antrąsias Tarptautines Hanza dienas.

Kauno miesto savivaldybė/Hanza dienos

Kauno miesto savivaldybė/Hanza dienos

Šimtai tūkstančių užsienio turistų, beveik 100 užsienio delegacijų, dešimtys užsienio žurnalistų, keturios dienos įvairiausių viduramžiškų pramogų ir puikiausių emocijų – visa tai apimančios Tarptautinės Hanza dienos vėl gali įvykti Kaune. Praėjusį savaitgalį Liubeke (Vokietija) vykusių Tarptautinių Hanza dienų metu Kauno meras A. Kupčinskas pasiekė, kad į Naujosios Hanzos sąjungos komisijos rudens posėdžio darbotvarkę būtų įtrauktas klausimas dėl teisės Kaunui surengti Tarptautines Hanza dienas.

Tikslas – 2018 m.

„Nors artimiausi laisvi metai yra 2035-ieji, sieksime atkreipti Naujosios Hanzos miestų sąjungos vadovų dėmesį į Lietuvai ir Kaunui labai svarbius 2018 metus. Būtent šiais metais Lietuva švęs valstybingumo šimtmetį, o Kaunas minės Magdeburgo teisių suteikimo 610 metų sukaktį. Būtų labai prasminga, jei mums būtų padaryta išimtis ir Tarptautines Hanza dienas galėtume surengti 2018-aisiais“, – teigė Kauno meras A. Kupčinskas, pabrėžęs, kad Naujosios Hanzos sąjungos komisijos sprendimui įtakos gali turėti ir puikiai surengtos šių metų „Kauno Hanza dienos 2014“.

Tarptautinės Hanzos dienos yra rengiamos kasmet viename iš Naujosios Hanzos sąjungos miestų. Šiai įtakingai organizacijai priklauso 176 miestai, kuriuose gyvena daugiau kaip 200 mln. gyventojų.Kaunas yra vienintelis Lietuvos miestas, priklausantis Naujosios Hanzos sąjungai.

Didžiausia šventė

Prieš trejus metus Kaune vykusios Tarptautinės Hanza dienos tapo didžiausia mieste kada nors vykusia švente. Tai buvo ne tik puiki pramoga šimtams tūkstančių kauniečių ir svečių iš kitų Lietuvos ir užsienio miestų, bet ir didžiulis pajamų šaltinis tiek pačiam miestui, tiek ir visiems verslininkams.

Skaičiuojama, kad per Tarptautines Hanza dienas turistai šventę rengiančiame mieste išleidžia daugiau nei 10 mln. Lt.Beje, teisę rengti 2011 metų Tarptautines Hanza dienas Kaunas iškovojo dar 1993-iais.

Tarsi kitas pasaulis

„Reikia siekti šios teisės, nes miesto noras vėl suorganizuoti tokio masto tarptautinį renginį tikrai yra. Hanza tematika Kaune sėkmingai plėtojama, šių metų Hanza dienų  šventė puikiai pavyko. Priklausymas Naujosios Hanzos sąjungai Kaunui  atneša naudos ne tik kultūros ar turizmo srityje, bet  tai ir didelė nauda verslui: mezgami nauji kontaktai, keičiamasi patirtimi“, – sakė Liubeke praėjusį savaitgalį taip pat viešėjusi Kauno miesto tarybos narė Edita Gudišauskienė.

„Tiek 2011 metais Kaune, tiek praėjusią savaitę Liubeke matėme, kiek į šventę suvažiavo turistų, ir kokias pajamas Tarptautinės Hanza dienos atneša miestui. Per tokias šventines dienas tu tarsi išeini į kitą pasaulį, užburia šiltas bendravimas, aplinka ir tikrai nesinori grįžti namo. Tikimės, jog teisę organizuoti šią šventę Kaunas gaus kaip įmanoma anksčiau“, – teigė buvęs VšĮ „Hanza Kaunas 2011“ vadovas Darius Rumšas.

15min.lt

© 2014, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.