0

„Misija Sibiras’14“: jiems šiemet patikėtas atsakingas žygdarbis

birželio 10, 2014 Tautos balsas, Tautos stiprėjimas, žygiai

Projekto „Misija Sibiras’14“ komandos formavimas baigtas. Liepos 17-ąją, Pasaulio lietuvių vienybės dieną, jie išvyks į lietuvių tremties ir kalinimo vietas.
Komandos nariai – vaikinai ir merginos – skirtingo amžiaus ir pomėgių, gyvena ir mokosi skirtinguose Lietuvos ar užsienio miestuose – Molėtuose, Alytuje, Žemaičių Kalvarijoje, Vilniuje, Mažeikiuose, Kauno rajone, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Kopenhagoje. Jie įrodė esantys geresni už šimtus kitų, taip pat norėjusių dalyvauti šių metų ekspedicijoje.

Mikutavičius. misijasibiras.lt FOTOGRAFIJA

Mikutavičius. misijasibiras.lt FOTOGRAFIJA

Šiemet ekspedicijos komanda buvo formuojama dviem etapais. Pirmiausia norintieji dalyvauti ekspedicijoje privalėjo užpildyti registracijos anketą. Sulaukta per 700 kandidatų, iš kurių buvo atrinkti 76. Jų jėgos ir psichologinis pasirengimas buvo išbandyti bandomajame žygyje.
Anot projektą „Misija Sibiras“ organizuojančio labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktoriaus Arno Marcinkaus, šių metų bandomojo žygio dalyvių laukė naujovė. Jų psichologinis pasirengimas, mokėjimas veikti komandoje ir iššūkio akivaizdoje gebėjimas atskleisti savo stipriąsias savybes specialių užduočių metu buvo patikrintas pirmą kartą.
Ekspedicijoje šiemet dalyvaus Audrius Bautronis, Eglė Želvytė, Giedrius Tradišauskas, Gytis Vercinskas, Guoda Pečiulytė, Laura Rojutė, Lukas Červonikovas, Oskaras Valiullinas, Reda Andriekutė, Sandra Damušytė, Saverija Pažemeckaitė, Tadas Žirgulis, Tomas Jankus, Viktorija Bružaitė, Zigmas Pakštaitis, Ekspedicijai vadovaus Arnoldas Fokas.
Šis projektas gyvuoja tik žmonių gerumo dėka. Gerus ir kilnius darbus remiantis bei palaikantis aukojimo portalas „Aukok.lt“ ketvirtus metus iš eilės kviečia visus tapti šio kilnaus projekto dalimi. Čia projektui galima paaukoti neribotą sumą.
„Misija Sibiras“ – tai devintus metus labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ organizuojamas projektas. Nuo jo pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė dvylika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 100 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.

aidas.lt

© 2014, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.