0

Paslaptingoji Kauno ragana

liepos 7, 2014 Burtai, Liaudies medicina

Šarūnė Donelaitytė//

Ragana: manęs prašo meilę, pinigus pritraukti, išgydyti nuo įvairių ligų, panaikinti prakeiksmą.
Paslaptingoji Kauno ragana nepanoro atskleisti tikrojo savo vardo. „Vadinkite mane Mirela, – susitikus taria vidutinio amžiaus moteris. – Per reklamą ir viešumą galima prisišaukti neigiamos energijos, o kam manęs reikės, tas ir taip susiras.“

ragana veidas

asociatyvi fotografija

Kuo jūs užsiimate gyvenime?

Esu žolininkė, nuo pat mažens su močiute eidavome žoliauti. Šio amato ji mane ir išmokė, patikėjo visas savo paslaptis, užkalbėjimus. O kad žolės tikrai veiktų, jos turi būti renkamos pagal tam tikrus ženklus, pavyzdžiui, vienos yra renkamos auštant, kitos – saulei leidžiantis, dar kitos – apsirengus tam tikrais rūbais, ar atsisukus į tam tikrą pusę, be to, jas dar reikia užkalbėti. O tarkime, amalą reikia pjauti tik sidabriniu pjautuvėliu ir po to negalima leisti, kad jis susiliestų su žeme, nes praras dalį savo galių. Visi šie dalykai yra perduodami iš kartos į kartą, todėl dar vaikystėje pasirinkau savo likimą.

Taip pat „vedu“ šešėlių knygą, kurioje surašyti visi užkalbėjimai ir kiti burtai, kuriuos pati perduosiu, kai ateis laikas. Dar aš nuimu prakeiksmus, darau visokius antpilus, talismanus, nors iš tiesų mano profesija yra susijusi su medicina, todėl man viskas yra artima. Tai tiesiog mano gyvenimo būdas ir hobis – gyventi tarp gyvūnų ir augalų. Turiu dvi auksines žuveles, vienuolika žiurkių, tris paukštelius, varną, gyvatę ir šuniuką. Neužsiimu nei juodąja magija, nei baltąja – paprasčiausiai tokių nėra, yra tik pilkoji.

Mačiau savo vaiko mirtį ir žinau, kad tai kaina, kurią turėjau sumokėti už tai, jog buvau apleidusi savo veiklą, kuri man skirta. Tai nėra vien žemiški ir paprasti dalykai, antgamtinė sfera. O kiekvienas mūsų veiksmas turi kainą, kurią reikia sumokėti.

Dėl kokių problemų žmonės dažniausiai kreipiasi į jus?

Būna, kad žmonės prašo pritraukti pinigus ar meilę, bet reikia atsiminti vieną pagrindinį dalyką: kas per burtus pritraukta, amžiams nebus. Todėl to daryti nereikėtų, juk pati siela iš karto pajunta, kas yra tavo, o kas ne. Tokiais burtais aš neužsiimu, kadangi už viską reikia mokėti labai brangiai, viskas turi savo kainą. Juk net ir sūris spąstuose pasitaiko tik vieną kartą gyvenime.

Kartais manęs ieško žmonės, norėdami sužinoti, ar juos lydi prakeiksmas. Juk būna tokių žmonių, kuriems nuolat nesiseka ir nesiseka, o atrodo viską daro teisingai, tačiau niekaip negali atsikratyti nesėkmių šleifo. Tokiu atveju jie ieško įvairiausių išeičių ir ir dažnai jiems gali atrodyti, jog jie prakeikti. Prakeiksmas gali persiduoti net iki septintos kartos. Patys baisiausi yra tėvų prakeiksmai, nors tai būna gana reti atvejai, bet jeigu žmogus iš tiesų yra tyras, tai prie jo prakeiksmai nelimpa.

Keisčiausias prašymas, kokio esu sulaukusi, – troškimas išlošti milijoną. Tačiau to reikia nusipelnyti, tai skirsto aukščiausioji jėga. Turėkite galvoje, kad žmogus gyvena ne vieną gyvenimą – tą jau reikėjo būti užsitarnavus praėjusiame.

Taip pat manęs ieško žmonės prašydami išgydyti. Jei tai paprasta liga, ją galima išgydyti žolėmis, tačiau jeigu liga sunki – vėžys ar celebrinis paralyžius – jau niekas to neišgydys, o meluoti, kad tai pagydoma žolėmis, būtų šventvagiška. Tokiu atveju reikia stengtis negalvoti apie savo ligą, o galvoti, kaip padaryti kuo daugiau gerų darbų –  už gerą visada atsilyginama tuo pačiu.

Pavyzdžiui, būna, kad ateina moteris ir prašo padaryti, kad jos vyras nebegertų. Nuo alkoholizmo padėti galima, tačiau pats žmogus turi to norėti ir paprašyti, nes tai – jo gyvenimas, ir niekas neturi teisės koreguoti jo pasirinkimo. O jeigu jis ir toliau nori gerti, tai kitas žmogus gali tik priimti sprendimą: būti šalia arba ne. Kiekvienas esame savo likimo kalvis, todėl pakeisti gyvenimą galime tik tuomet, jei patys norime.

Kartais pasitaiko ir tokių žmonių, kurie sako, jog neturi nė vieno draugo, tačiau dažniausiai jie patys nemoka būti draugu. Niekada nebūna žaidimo į vienus vartus, juk mes gauname tik duodami, todėl jei visada elgsimės savanaudiškai, ir draugų neturėsime.

Ženklai, kuriuos turime išmokti skaityti patys.

Turėtume išmokti skaityti savo kūno siunčiamus ženklus. Pavyzdžiui, jei visą gyvenimą visur skubame ir neturime laiko apsidairyti aplink, mums likimas dažnai atsiunčia ligą, kuri mus pristabdo ir priverčia apgalvoti savo gyvenimą.

Stuburas yra mūsų pagrindas, todėl jei elgiamės ne taip, kaip turėtume, pirmiausia tai atsilieps jam. Kojos simbolizuoja gyvenimo kryptį, sakoma, jeigu skauda koją – ne tuo keliu eini, jei blogai su regėjimu – kažko nenori matyti, su klausa – girdėti. Mūsų kūnas turi dvi puses, kairė pusė visada moteriška, dešinė – vyriška. Manoma, kad ant peties – angelo stulpai. Dešinėje sėdi angeliukas, o ant kairės – kipšiukas. Todėl, šiukštu, per dešinį petį negalima spjaudyti, tik per kairį, kipšiuką galima ir apspjauti, kad ramesnis būtų ir negundytų įkyriomis mintimis.

Ko negalima linkėti ir kodėl neverta girtis?

Negalima žmogui linkėti gimtadienio ar kitomis progomis ištvermės, kantrybės, ramybės. Kantrybė įgyjama tik per kančią, ištvermė – išgyvenant sunkumus, o ramybė – tik kapuose, nes gyvenimas visada kupinas judėjimo. Todėl dažniausia, net neįtardami, žmogui palinkime kančios, sunkumų bei mirties. Linkėti paprasčiausiai reikėtų norų išsipildymo, nes pats žmogus žino, ko jam labiausia reikia. Taip pat reikia linkėti ir sveikatos, jos niekada nebūna per daug. Dar vienas svarbus dalykas, ko negalima daryti, – girtis ir puikuotis sėkme. Tai darydami mes pritraukiame kitų pavydą, o kiek dėl jo įvyksta blogų dalykų, turbūt visi žinome.

Kaip išrinkti vardą, kad lydėtų sėkmė?

Vardai ir pavardės taip pat gali nulemti žmogaus likimą. Aišku, tai nereiškia, kad išimčių nėra, tačiau jie reikšmės gyvenimui tikrai turi. Būna, kad keisdami vardą ar pavardę, keičiame ir savo likimą. Įdomu tai, kad ne visada merginai reikia keisti pavardę, kartais geriau pasilikti savo. O norint išrinkti sėkmingą vardą reikia atsižvelgti į metus, dieną bei kokiame ženkle vaikas gimė. Vardas taip pat turi spalvas, vibracijas, todėl reikia jį derinti prie paties žmogaus. Jeigu metai ar ženklas, kuriame vaikas gimė, yra stiprūs, galima duoti ir silpnesį vardą bei atvirkščiai – turi būti išlaikyta pusiausvyra.

Pavyzdžiui, nepatartina vaikui rinkti vardo, kuris yra siejamas su kankiniais, nesvarbu, kad vardas ir šventas. Taip pat nepatartina duoti tokio pat vardo kaip tėčio ar mamos, nes tokiu atveju vardo energija skyla pusiau. Neigimas varde, taip pat nėra geras pasirinkimas, pavyzdžiui, vardas Neringa – pastovus neigimas. Įdomu ir tai, kad vardas Laima reiškia laimę, tačiau vardo savininkei jis nėra laimingas, tiesiog jis laimę perduoda kitam.

O štai vardas Jadvyga atrodytų nelabai gražus, tačiau yra stiprus. Žmogus, vardu Gintaras, dažniausiai sunkiai randa sau vietą gyvenime ir dažnai, kaip tas gintarėlis jūroje, yra mėtomas bei vėtomas į visas puses, o kartais ir tas vanduo gali virsti alkoholiu. Linas irgi nestiprus vardas, o žmogus turintis šį vardą retai būna ilgaamžis. Aišku, galima vaikui duoti vardą Ažuolas, tačiau jeigu pats berniukas bus silpnas, tai ir vardas nepadės. Vardai turi atitikti ir patį žmogų. Anksčiau buvo tikima, kuo bjauresnis vardas, tuo mažiau prie jo blogosios dvasios kibs, tačiau šiais laikais vaikas su negražiu vardu susilauks tik patyčių.

Ką veiksite per Jonines ir ką reikia daryti šią naktį?

Būsiu ant vieno Lietuvos piliakalnio, maudysiuos rasoje, pirmoji pasisemsiu šaltinio vandens po pirmųjų saulės spindulių. Bursiu iš tik ką surinktų įvairiausių žolynų ir gėlių. Joninių naktis neįsivaizduojama be laužo, o ant jo bus sudeginti seni vainikai.

Joninių naktį vanduo tampa stebuklingu, šaltinio vandens reikia pasisemti su pirmuoju saulės spinduliu, jį galima užkalbėti, tada jis bus dar veiksmingesnis. Seniai žinoma, kad vanduo sugeria informaciją, todėl prieš geriant vandenį galima jam pasakyti, „ačiū“ „prašau“ ar dar ką nors, kas atrodo svarbu.

Joninių dieną einama žoliauti, pinami vainikai, kurie tik po metų turi būti sudeginti. Būnant ant piliakalnio ar kalno būtina pasitikti saulę ir išsimaudyti žolės rasoje, o ją reikia rinkti su drobiniu rankšluosčiu. Saulę pasitikti reikia stovint ant kalno ištiesus delnus į saulę ir jos spindulius, bet prieš tai reikia pasitrinti riešus ir delnus, kad jie būtų paruošti priimti energiją. Šią naktį raganos būna labai galingos ir gali užburti, o kad to neatsitiktų, reikia apsivilkti išvirkščią rūbą.

Ir aišku, paparčio žiedo ieškojimas, – manoma, kad radusiam jis atneš laimę, turtus bei išmintį.

moteris.lt

© 2014, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.