0

“Arklių užkalbėtojas” savamokslis gaučas iš Argentinos

rugsėjo 23, 2014 Pasaulyje

Jokio bizūno, riksmų ar pentinų. Nereikia demonstruoti net rankos kietumo. Argentinietis gaučas Martinas Tatta mylimą savo žirgą Milongą atlikti neįtikėtinus akrobatinius triukus, iš kurių ir susidaro neregėtas argentinietiškas tango su žirgu, tiesiog… įkalba.

Tango su žirgu: "arklių užkalbėtoju" vadinamas savamokslis gaučas iš Argentinos ©Areco Tradicion

Tango su žirgu: „arklių užkalbėtoju“ vadinamas savamokslis gaučas iš Argentinos
©Areco Tradicion


Žodžiais, švelniais prisilietimais, draugiškais paplekšnojimais, pakasydamas paausį. Susidaro įspūdis, kad 33-ejų savamokslis arklių užkalbėtojas žirgą įkalbėtų atlikti praktiškai bet kokį veiksmą.

„Toks aš esu iš prigimties – taip man gamtos duota, – įsitikinęs su žirgais ypač artimą ryšį užmegzti mokantis San Antonio de Areco miesto gyventojas. – Niekas manęs to nemokė. Man pačiam taip išeina.“

Prieš 11 metų Martino sugebėjimus jaukinti žirgus pastebėjo vienas žirgus auginantis fermeris. Jis pasiūlė vaikinui demonstruoti savo sugebėjimus specialiuose pasirodymuose. Nuo tada M. Tatta savo sugebėjimus demonstruoja keliaudamas po visą pasaulį. Triukų meistras įsitikinęs, kad taip sugebėtų bet kuris žmogus – tereikia kantrybės ir meilės.

Vis dėlto šilto ir šalto matęs 70-metis žirgų dresuotojas Albertas Nally su tuo nesutinka. Jis teigia, kad Martinas prie žirgo moka prieiti taip, kaip nesugebėtų joks kitas gaučas (arba kaubojus argentinietiškai).

„Jokios magijos čia nėra. Tereikia su žirgu bendrauti labai, labai švelniai“, – savo paslaptį atskleidžia M. Tatta, savo pasirodymais sugraudinęs ne vieną tūkstantį žiūrovų.

ekodiena.lt Parengta pagal: Lovely horse gaucho

© 2014, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.