0

14-metis lietuvis protingesnis nei genijus A. Einsteinas

spalio 7, 2014 Genetika, Lietuviai užsienyje

Gintaras Radauskas//

Jungtinėje Karalystėje gyvenantis lietuvis Paulius Zabotka gali būti toks genijus, kokio pasaulis dar nematė. Intelekto koeficiento nustatymo testai parodė, kad 14-mečio smegenys galingesnės nei mokslininko Stepheno Hawkingo, legendinio fiziko Alberto Einsteino ar milijardieriaus Billo Gateso, skelbia „The Daily Mirror“.

14-metis P.Zabotka pasižymi ypač aukštu intelektu ir planuoja studijuoti Kembridžo universitete. „The Daily Mirror“ nuotr.

14-metis P.Zabotka pasižymi ypač aukštu intelektu ir planuoja studijuoti Kembridžo universitete. „The Daily Mirror“ nuotr.

Pauliaus intelekto koeficientas – 162. Toks rodiklis geresnis nei S.Hawkingo, A.Einsteino ar B.Gateso, tad lietuvaitis – vienas protingiausių žmonių pasaulyje.

P.Zabotkai intelekto koeficiento nustatymo testas buvo atliktas praėjusį mėnesį. Jo tėvai buvo įsitikinę, kad vaikinas – genijus.

Bet net jie nustėro pamatę, kokį rezultatą parodė Paulius. Lietuvis iš tiesų priklauso „genijų“ kategorijai ir patenka tarp 1 proc. protingiausių žmonių visoje Jungtinėje Karalystėje.

Katalikiškame koledže Vusterio mieste mokslus kremtantis Paulius iškart buvo priimtas į „Mensa“ – didžiausią žmonių su aukštu intelektu organizaciją pasaulyje.

„Labai nustebau ir apsidžiaugiau, kai sugebėjau pasiekti tokį gerą rezultatą. Tikrai to nesitikėjau. Tikiuosi, kad ir toliau sunkiai dirbsiu mokykloje ir išvyksiu studijuoti elektros inžineriją į Kembridžo universitetą.

Man patinka matematika, mokslai, bet taip pat – muzika, filmai ir kompiuteriniai žaidimai“, – kalbėjo Paulius.

Lietuvio mama, 38 metų Eglė Zabotkienė, be abejo, didžiuojasi sūnumi: „Pamatėme, kad Birmingame atliekami „Mensa“ testai ir nutarėme, kad reikia pabandyti ir Pauliui. Nustebome, kai pamatėme, kiek balų jis surinko.

Visada galvojome, kad jis talentingas, bet tokio rezultato nesitikėjome, todėl esame labai patenkinti“.

„Mensa“ atstovų teigimu, vidutinis intelekto koeficientas sukasi aplink 100, o 140 viršijantis rezultatas reiškia, kad asmuo patenka į „genijų“ kategoriją.

Eglė, jos vyras Viktoras ir Paulius gyventi į Vusterį atvyko, kai sūnui buvo vos penkeri – 2005-aisiais. Būtent tada, jau Jungtinėje Karalystėje, sutuoktiniai pradėjo įtarti, kad Paulius labai protingas.

„Čia Paulius pradėjo eiti į pirmą klasę ir mokytojai sakė, kad jis visus lenkia. Po šešių mėnesių jis puikiai kalbėjo angliškai.

Jis visada turėjo gerą atmintį. Būdamas aštuonerių jis skaitydavo knygas ir paskui mums pasakodavo apie dinozaurus – kokie profesoriai juos atrado, kur, kokiuose universitetuose tie mokslininkai dirbo.

Paulių domina viskas, jis tiesiog iškapsto visą įmanomą informaciją.

Be to, jis kuria ir filmus. Jis filmuoja ir karpo įrašus, kuriuose kelia į savo „YouTube“ kanalą. Paulius kuria filmukus apie muziką, pavyzdžiui, apie penkis jam labiausiai patinkančius muzikantus, penkis geriausius filmus.

Neseniai jis pradėjo skambinti gitara – ir tai jam sekasi puikiai“, – teigė Eglė.

lrytas.lt

© 2014, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.