0

Rusijos verslininkas milijardieriams siūlo nemirtingumą

lapkričio 2, 2014 Alternatyvus mokslas, MEDICINA, Neįprasti reiškiniai ir įvykiai

Vienas Rusijos verslininkas, finansuojantis vadinamojo kibernetinio nemirtingumo tyrimų projektą „Avatar“, pasaulio milijardieriams siūlo tapti nemirtingiems. Dmitrijus Itskovas tvirtina pats prižiūrėsiąs jų nemirtingumo procesą mainais už neįvardijamą pinigų sumą.

©Cyberbrain.se

©Cyberbrain.se

Verslininkas tikina pasamdęs 30 mokslininkų, kurie padės įgyvendinti tikslą – per 10 metų „persodinti“ žmogaus smegenis į roboto kūną.

„Mūsų civilizacija yra labai arti tokio išradimo ir tai nėra mokslinė fantastika. Jei per savo gyvenimą norite pasiekti šį tikslą – viskas jūsų rankose“, – taip D. Itskovas rašė milijardieriams skirtame laiške, kuris buvo paskelbtas žurnale „Forbes“.

Jis susisiekė su daugeliu milijardierių prašydamas finansuoti jo projektą vardan jų visų nemirtingumo, kurį pats Itskovas vadina „kibernetiniu nemirtingumu“ ir „dirbtiniu kūnu“.

Verslininkas dar šią vasarą ketina atidaryti tyrimų centrą, kuriame minėtąjį projektą vykdys dešimtys mokslininkų iš viso pasaulio. „Komanda 2045“ tirs ir plėtos antropomorfinę robotų techniką ir bandys sukurti sistemą, leidžiančią žmogaus sąmonei funkcionuoti dirbtiniame kūne, – sakė verslininkas. – Toks išradimas leistų daugeliui žmonių išvengti ligų, senatvės ar net mirties.“

„Žmonės nenori mirti, o turėdamas „Avatarą“ žmogus galės likti visuomenės dalimi per amžius. Suprantama, kol kas tai skamba kaip „amerikietiška svajonė“, tačiau kai į ką nors investuoji visas savo pastangas, energiją ir laiką, tai pamažu virsta realybe“, – tvirtino verslininkas.

Projektas pavadintas pagal Jameso Camerono filmą „Avataras“, kuriame žmonės mintimis kontroliuoja kitos planetos gyventojus.

„Kitas žingsnis – sukurti žmogui naują kūną, – sakė D. Itskovas „Global Future 2045“ konferencijoje. – Jis turės žmogaus smegenų sistemos įrenginį, veikiantį ir gyvuojantį nepriklausomai nuo žmogaus kūno.“

Itskovas pridūrė, kad šis projektas pirmiausia turėtų sudominti neįgaliuosius ir prie mirties slenksčio esančius žmones.

„Trečiasis žingsnis – sukurti dirbtines žmogaus smegenis, į kurias būtų instaliuotos visos žmogaus mintys ir sąmonė“, – aiškino jis.

Pasak „Daily Mail“, JAV gynybos ministerijos agentūra DARPA jau dabar tyrinėja galimybes, kaip kontroliuoti karių mintis mūšio lauke. Pasak DARPA agentūros atstovų, „Avatar“ programa leistų tai įgyvendinti. Ji suteiktų galimybę kariams efektyviai sąveikauti su pusiau autonomine sistema, veikiančia kaip kareivio pakaitalas.

© 2014, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.