0

Laboratorija Į unitazą nuleisti GPS įrodė – Rusija Baltiją verčia srutų duobe

lapkričio 20, 2014 Pavojus sveikatai, Rusija

Grupė ekologų iš Sankt Peterburgo atliko originalų eksperimentą – nusipirko keletą nuotolinių vietos nustatymo GPS įrenginių, sudėjo juos į neperšlampamus korpusus ir nuleido į unitazą. Tai, ką atskleidė šis eksperimentas, juos tiesiog šokiravo, rašo leidinys „Nevskyje novosti“.

Į unitazą GPS siųstuvai iškeliavo Novoje Deviatkino rajone,  įsikūrusiame gana toli nuo Suomių įlankos. Patys tyrėjai nelabai tikėjo, kad gaus iš jų kokių nors duomenų – juk teoriškai siųstuvai turėtų įstrigti valymo įrenginiuose.

Tačiau duomenų šį sykį pakako. Paaiškėjo, kad beveik iškart išnėrę iš namo vamzdyno, siųstuvai pateko į Kapralevo upelį, o juo – tiesiai į Nevos upę. Toliau įrenginiai, aišku, kartu su šiaip į unitazą nuleidžiamais ir apetito nežadinančiais žarnyno produktais, ramiai lyg kokie turistai praplaukė pro istorinį senosios Rusijos sostinės centrą.

Dalis įrenginių išplaukė į Nevskaja Guba įlanką, kita – prie Pergalės parko Primorėje. Toliau GPS siųstuvais apsirūpinusių fekalijų kelionė tęsėsi Baltijos jūra. Galiausiai, kai vienas siųstuvų beveik pasiekė Kronštatą (uostas Kotlino saloje, nutolusioje nuo Sankt Peterburgo 30 km), ekologų nervai neišlaikė, ir jie gauta informacija pasidalijo su žurnalistais.

Šiaip ar taip, o kai antras pagal dydį Rusijos miestas visas savo atliekas meta tiesiai į jūrą jų ne tik neišvalęs, bet net elementariai neprakošęs, – tai jau net ne tarša, o kažkoks biologinis karas.

Tame rajone, kur buvo atliktas eksperimentas, stovi bent 40 daugiabučių, tiesiogine to žodžio prasme besituštinančių į Baltijos jūrą. Per metus tai daugiau kaip milijonas kubinių metrų išmatų, šlapimo, skalbimo miltelių. Ir visa tai atsiduria tiesiai Suomių įlankoje, kur vasarą paplūdimiuose deginasi šeimos, žmonės žvejoja, maudosi.

Matyt, nieko nestebina, kad juridiškai už visą tai atsakingi Sankt Peterburgo valdininkai nepanoro nė pasikalbėti su ekologais ir žurnalistais. Šiaip ar taip, o iš braškančio Rusijos biudžeto pinigų valymo įrenginiams jie gavo ir kažkaip juos net panaudojo.

Taigi mums belieka džiaugtis, kad Baltijos jūros srovė teka iš Vakarų į Rytus, tad Sankt Peterburgo fekalijos Lietuvos pasiekti neturėtų – prieš tai nusės ant Rusijos mauduolių odos. Ir dar tikėtis, kad jei atliksime tokį patį eksperimentą Vilniuje, GPS siųstuvai tikrai dings, o ne parodys trumpiausią kelią iki Kuršių nerijos…

VIDEO ĮRAŠĄ MATYSITE PASPAUDĘ ČIA

lrytas.lt

© 2014, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.