0

„Lietuvai ir man“ pinkime juosteles, te saugo lietuviškos spalvos mūs ir Tėvynę

vasario 13, 2015 Renginiai, Tautos balsas, Tautos stiprėjimas

Nupinkime 250 tūkstančių trispalvių apyrankių Nepriklausomybės jubiliejui.

Mokinių ir jaunimo organizacijos kviečia visuomenę originaliai paminėti artėjantį Lietuvos nepriklausomybės 25-metį ir nupinti 250 tūkst. trispalvių draugystės apyrankių: ryšėti patiems ir dovanoti Lietuvai.

Akcijos „Lietuvai ir man“ pradžią Nacionalinėje dailės galerijoje šiandien kartu su mokinių ir jaunimo organizacijomis paskelbė iniciatyvos globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Esate laimingi, nes gimėte laisvoje Lietuvoje. Tokioje Lietuvoje Jūs ir užaugsite, jeigu būsite vieningi ir drąsūs. Jei didžiuositės tardami savo Tėvynės vardą. Šiandien trispalvę juostelę nešiojatės ant savo riešo. Tegul šios trys spalvos atranda ypatingą vietą ir Jūsų širdyse“, – sakė Prezidentė.

Mokiniai ir  studentai pabrėžia, kad rengdami pilietinę akciją „Lietuvai ir man“ siekė sukelti gaivų vėją valstybinių švenčių minėjimo tradicijoje, sutelkti jaunimą ir visuomenę pasveikinti Lietuvą, išreikšti tautos vienybę.

Lietuvai ir man

„Draugystės apyrankė – svarbus simbolis jaunam žmogui. Juo išreiškiamas dėmesys mums brangiems žmonėms, todėl šia akcija skatiname moksleivius, jaunimą parodyti pagarbą ir draugystę tiek šalia esančiam žmogui, tiek savo tėvynei. Apie pilietiškumą mokykloje galima kalbėti daug, tačiau kol moksleiviai patys neturės progos pasijusti tautos dalimi, tol meilė tėvynei bus tik žodžiai“, – sakė vienas iš akcijos organizatorių, Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentas Antanas Mikalauskas.

Nupintomis apyrankėmis iki kovo 10 d. bus papuošti Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) įrengti Gediminaičių stulpai. Visai konstrukcijai papuošti iš viso reikės 250 tūkst. draugystės apyrankių.

Įsitraukti į akciją kvies jos ambasadoriai: Rūta Meilutytė, Marijonas Mikutavičius, Laura Asadauskaitė, Katažina Zvonkuvienė, Paulius Jankūnas, Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Maksas Melmanas, Neringa Čereškevičienė, Jonas Nainys, Dalia Ibelhauptaitė, Dominykas Vaitiekūnas.

Akcijos metu, nuo vasario 10-osios iki kovo 12-osios, mokiniai, ryšintys trispalves apyrankes, bus nemokamai įleidžiami į muziejus.

Neįprastą akciją, simboliniu būdu sutelksiančią lietuvius visame pasaulyje, pasiūlė jaunoji karta, užaugusi su Nepriklausomybe. Akciją „Lietuvai ir man“ inicijavo keturios jaunimo organizacijos: Lietuvos moksleivių sąjunga, Mokinių parlamentas, Lietuvos studentų sąjunga ir Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJot). Akciją globoja Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.  Iniciatyvą remia ir palaiko Švietimo ir mokslo ministerija.

Iniciatyvos svetainė – www.lietuvaiirman.lt.

Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai kviečia

Nusipink trispalvę apyrankę!

2015 m. vasario 14 d., šeštadienį, 11.30 ir 14 val.

2015 m. vasario 15 d., sekmadienį, 11.30 val.

Užsiėmimo dalyviai sužinos, kaip būdavo pinamos juostelės prieš daugiau kaip 1 000 metų, kokių spalvų siūlai naudoti, ką žmonės su šiomis juostelėmis veikdavo. Taip pat ir patys senovine technika galės nusipinti lietuvišką trispalvę.

Mažiesiems užsiėmimo lankytojams galės padėti tėveliai arba kiti artimieji.

Užsiėmimą veda archeologė, tekstilės gaminių ir drabužių rekonstruktorė, amatininkų klubo „Dvaro meistrai“ narė Virginija Rimkutė.

2015 m. kovo 11-ąją sukaks 25 metai, kai buvo priimtas Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo aktas dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo.

Šio jubiliejinio atkurtos mūsų valstybės minėjimo proga kartu su nepriklausoma Lietuva augusi karta – mokiniai ir studentai – inicijuoja akciją „Lietuvai ir man“. Jos tikslas – suburti jaunimą paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-ąsias metines, įtraukiant mokytojus, tėvus, šalies visuomenę. Akcijos metu visi kviečiami pinti trispalves – geltonos, žalios ir raudonos spalvos – draugystės apyrankes ir taip išreikšti tautos vienybę.

Per užsiėmimą nupinta trispalvė juostelė gali tapti išskirtine draugystės apyranke, simboline istorinės atminties ir dabarties jungtimi.

Kviečiame registruotis. Registruotis reikia kiekvienam asmeniui atskirai.

2015 m. vasario 14 d., šeštadienį, 11.30

2015 m. vasario 14 d., šeštadienį, 14 val.

2015 m. vasario 15 d., sekmadienį, 11.30 val.

Užsiregistravusių dalyvių laukiame muziejaus Lankytojų vestibiulyje.

Užsiėmimo trukmė – 1,5 val.

Edukacinių užsiėmimų kainos

Suaugusiesiems – 2,03 € (7 Lt)

Moksleiviams, studentams, senjorams – 0,87 € (3 Lt)

NEMOKAMAI: vaikams iki 7 metų, vaikų ir vaikų globos namų auklėtiniams, neįgaliesiems.

Maloniai kviečiame atvykti!

Daugiau informacijos: darbo dienomis nuo 9 iki 10 val. ir nuo 16 iki 17 val. tel. (8 5)  261 7445

valdovurumai.lt/

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.