0

Pakeliui į Nidą – nemokamas safaris su briedžiais

vasario 16, 2015 Gyvūnija

Svečias šalis, ypač Afrikos, lankantys turistai nepraleidžia progos sudalyvauti safariuose, kuriuose turi galimybę važiuodami automobiliu išvysti natūralioje aplinkoje gyvenančius laukinius gyvūnus. Tačiau nemokamą safarį galima rasti ir Lietuvoje, pavyzdžiui, Nidoje, kur tiesiog prie kelio ganosi žiūrovų nesibaiminantys briedžiai.

Kęstučio Gocento nuotr.

Kęstučio Gocento nuotr.

„Tai buvo vasario 11 dieną, 9.45 val. Tarp 2 ir 3 įvažiavimo į Nidą pamatėme briedžius, kurie stovėjo ramūs ir abejingi. Mums filmuojant sustojo dar du automobiliai. Bet jie toliau nekreipė dėmesio į žiūrovus“, – pasakojo Kęstutis Gocentas, portalui atsiuntęs nuotraukų ir video. Jame matyti, kaip briedžiai laižo vandenį balose.

Pasak K.Gocento, briedžius jis matė ir 2014 metų liepą bei rugsėjį. „Pravažiavus dviračių taku Preilą jie stovėjo prie tako ir triauškė krūmus. Kai nulipau nuo dviračio, jie greit pabėgo. Rugsėjo 10 dieną taip pat briedžius mačiau įvažiuodamas į Preilą. Tačiau tada jie laikėsi atokiau: stovėjo ir abejingai kažką gromuliavo. Kaip kokios miško karvės…“, – įspūdžiais dalijosi portalo skaitytojas.

PasaulisKišenėje.lt

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.