0

Vilniuje pranešti apie miesto problemas nuo šiol galima ir mobiliaisiais telefonais

kovo 2, 2015 Miestai

Vilniuje nuo šiol veikia nauja programėlė, skirta išmaniųjų telefonų vartotojams – „Tvarkau Vilnių“. Vilniečiai ir miesto svečiai, užsiregistravę sistemoje, gali greitai ir operatyviai pranešti Vilniaus miesto savivaldybei apie pastebėtas problemas sostinėje, gauti informaciją apie tai, kada problema bus išspręsta.

„Vien praėjusiais metais gavome daugiau nei 2300 pranešimų internetu iš miestiečių apie miesto problemas, už ką labai dėkoju. Tarnybos į visas jas atsižvelgė ir ėmėsi priemonių, kad situacija būtų sprendžiama, tikiuosi, kad šis naujas įrankis įtrauks dar daugiau sostinės gyventojų. Taip, dirbdami kartu, sukursime visiems malonią aplinką sostinėje“, – teigia Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Programos „Tvarkau Vilnių“ skiltyje „Mano problemos“ vartotojai galės peržiūrėti visas jų užregistruotas problemas bei pasitikrinti jų sprendimo eigą. Tuo tarpu skiltyje „Problemos žemėlapyje“ bus galima matyti visas kitų vartotojų užregistruotas problemas, surasti jas žemėlapyje pagal adresą. Skiltyje „Problemų pranešimų sąrašas“ bus galima peržiūrėti visas užregistruotas problemas. Šiuo metu aplikaciją galima parsisiųsti iš „Apple Store“, artimiausiu metu ji bus prieinama ir „Google Play“ sistemoje.
Nuo pat pradžių kuriant aplikaciją buvo atsižvelgiama į vilniečių, kurie registruoja užklausas apie Vilniaus problemas, pastabas. Norint ir toliau tobulinti programėlės veikimą kviečiama visas idėjas, papildymos dėl „Tvarkau Vilnių“ ir toliau galima teikti el.p. mobiliosios.aplikacijos@vilnius.lt. Skaičiuojama, kad šiandien „Tvarkau Vilnių“ jau išbandė daugiau nei 200 iOS vartotojų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr. / Pavasaris jau pradeda žadinti Vilnių

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr. / Pavasaris jau pradeda žadinti Vilnių

Informaciją apie problemas gali pateikti vartotojai, kurie yra užsiregistravę www.vilnius.lt tinklalapyje, bet kuriuo paros metu ir nesvarbu, kur jie yra. Vilniaus miesto savivaldybė atkreipia dėmesį, kad vartotojai, jau turintys paskyrą ww.vilnius.lt tinklalapyje, tačiau ja nesinaudojantys, prieš pradėdami naudotis aplikacija, turi prisijungti prie paskyros www.vilnius.lt svetainėje ir pasikeisti slaptažodį.

Vilniečiai užregistruoti problemas taip pat gali portale vilnius.lt/problemos esančiame „Problemų registre“. Kasmet jame užregistruojama apie 2000 užklausų, iš kurių 25 procentai dažniausiai sudaro miesto gatvės ir tvarkymas. Būtent šių žmonių prašymu ir siekiant palengvinti užklausų teikimą ir buvo nuspręsta sukurti programėlę išmaniesiems telefonams.
„Tvarkau Vilnių“ yra trečia Vilniaus miesto savivaldybės pristatoma programėle mobiliesiems telefonams. Prieš kiek daugiau nei du metus buvo pristatyta programa „m. Parking“, kuria vairuotojai gali sumokėti už automobilio statymą mieste, bei prieš beveik metus pristatyta „m.Ticket“, kuria naudojasi viešojo transporto keleiviai mokėdami už kelionę važiuojant autobusais ar troleibusais. Šiomis programėlėmis jau naudojasi daugiau nei 120 tūkstančių žmonių.

15min.lt

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.