0

Nacionalinis konkursas „Lietuvos istorijos žinovas“

kovo 3, 2015 Istorija, Renginiai

Kviečiame į konkursą „Lietuvos istorijos žinovas“, kuris vyks 2015 m. kovo 10 d. (antradienį) 10.00 val. Biržų muziejuje, pilies arsenalo salėje.

Biržų muziejaus šventė

Biržų muziejaus šventė

Lietuvos istorijos mokytojų asociacija (LIMA) pirmą kartą organizuoja Nacionalinį konkursą „Lietuvos istorijos žinovas“, siekdama prasmingai paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, ugdyti nuostatą, kad kiekvienas turi gerai žinoti ir suprasti savo tautos istoriją, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe, skatinti visuomenės bendruomeniškumą, puoselėti savo krašto tradicijų išugdytas dvasines vertybes.
Nacionalinis konkursas „Lietuvos istorijos žinovas“ kviečia ir buria visus: nuo mokinio iki mokytojo, nuo besidominčio istorija iki profesionalaus istoriko. Kurdami šiandienos istoriją, klauskime, ar esu praeities dalis ir ar tęsiu asmeniškai savo tautos, savo valstybės vertybes. Šie iššūkiai įveikiami ne vieno, bet visų kartu, nes praeitis skamba dabartyje.
Konkurso dalyviams bus pateikiama užduotis, apimanti visus Lietuvos istorijos laikotarpius. Užduotį sudaro atviri, trumpo atsakymo reikalaujantys, visiems dalyviams vienodi klausimai. Atsakymams skiriamos 45 minutės.
Klausimai yra rengiami taip, kad įvairaus amžiaus mokiniai ir suaugusieji galėtų ne tik parodyti savo žinias, bet ir patirti pažinimo ir pasididžiavimo savo istorija jausmą.
Konkursą Biržuose organizuoti LIMA Biržų skyriui padeda partneriai: Biržų rajono savivaldybė, muziejus ,,Sėla“, Jurgio Bielinio Viešoji biblioteka, Pagalbos mokiniui, mokytojui ir mokyklai centras.

Kviečiame registruotis būsimus konkurso ,,Lietuvos istorijos žinovas“ dalyvius tinklalapyje www.istorijosmokytojai.lt bei Jurgio Bielinio Viešojoje bibliotekoje (tel. 8-450-38015 , el.p. aptarnavimo.skyrius.birzai@gamail.com.) .

Laukiame ir neprisiregistravusių iš anksto.
Negalintys atvykti į konkursą turės galimybę atlikti užduotį naujienų portale ,,Delfi.lt” ( 2015 m. kovo 10 dieną 12 val.) arba pramoginę užduotį – elektroninį testą – Lietuvos istorijos mokytojų tinklalapyje pasibaigus konkursui.
Tikimės, kad šis konkursas visus paskatins toliau domėtis savo istorija ir ateityje taps tradiciniu. Linkime malonaus pasibuvimo su savo valstybės istorija.
Virginija Kalninienė – Biržų LIMA skyriaus pirmininkė, konkurso koordinatorė.

selonija.lt

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.