0

JT priimta istorinė rezoliucija, ginanti šeimą

liepos 23, 2015 Pasaulyje

Istoriniame balsavime šio mėnesio pradžioje Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryba Ženevoje patvirtino rezoliuciją, kviečiančią išsaugoti šeimą.

šeima

Rezoliucija pabrėžia, kad šeima yra prigimtinis ir svarbiausias visuomenės vienetas, bei ragina vyriausybes vykdyti šeimai jautrią politiką ir imtis veiksmų, kad būtų užkirstas kelias šeimos kaip institucijos išlikimui kylančioms grėsmėms.

Tai kol kas stipriausias toks už šeimą pasisakantis Jungtinių Tautų dokumentas istorijoje, ir ne viena šeimai palanki JT delegacija sunkiai dirbo, kad tai pasiektų net susidūrus su stipria opozicija.

Lietuvos žiniasklaida nesiryžo pranešti apie šį svarbų žingsnį ir taip tyliai pritaria prieš rezoliuciją balsavusių beveik vien Vakarų valstybių pozicijai. Todėl raginame dalintis šia visiems už šeimos stiprinimą kovojantiems svarbia žinia, kad apie tai sužinotų ir Lietuvos piliečiai.

Vyriausybėms, kurios išliko ištikimos šeimai, dabar reikia visų mūsų pagalbos. Dėl savo bekompromisės pozicijos jos yra agresyviai pašiepiamos ne vienos išsivysčiusios šalies.

Čia galite pasirašyti laišką, dėkojantį delegacijoms, kurios išliko ištikimos šeimai.

Rezoliucijoje, be kita ko, raginama valstybes vykdyti šeimai draugišką politiką, teigiama, jog tėvams turi būti palikta pirminė atsakomybė rūpintis ir auklėti savo vaikus taip, kaip jiems atrodo teisinga. Rezoliucija pabrėžia, kad „šeima atlieka itin svarbų vaidmenį išsaugant kultūrinį identitetą, tradicijas, moralę, paveldą ir vertybinę visuomenės sistemą“.

Visą rezoliucijos tekstą galima rasti čia. Žemiau pateikiame už ir prieš rezoliuciją balsavusių valstybių sąrašą.

Už rezoliuciją balsavo:

Alžyras, Bangladešas, Bolivija, Bostvana, Kinija, Kongas, Dramblio kaulo krantas, Kuba, Salvadoras, Etiopija, Gabonas, Gana, Indija, Indonezija, Kazachstanas, Kenija, Maldyvai, Marokas, Namibija, Nigerija, Pakistanas, Paragvajus, Kataras, Rusija, Saudo Arabija, Siera Leonė, Jungtiniai Arabų Emiratai, Venezuela ir Vietnamas.

Prieš rezoliuciją balsavo:

Albanija, Estija, Prancūzija, Vokietija, Airija, Japonija, Latvija, Juodkalnija, Portugalija, Korėja, Pietų Afrika, Jungtinė Karalystė ir Jungtinės Amerikos Valstijos.

Susilaikė:

Argentina, Brazilija, Meksika ir Makedonija.

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.