0

Mįslė įminta: Lochneso pabaisa tėra milžiniškas šamas!

liepos 24, 2015 Neįprasti reiškiniai ir įvykiai

Garsioji Lochneso pabaisa, šimtmečius viliojusi turistus aplankyti paslaptingąjį Škotijos ežerą, anot 25 metus ją tyrinėjusio ir jos ieškojusio eksperto, yra tiesiog milžiniškas šamas, praneša ibtimes.co.uk.

Steve Feltham dar 1991 metais išsiskyręs su savo mergina ir metęs darbą išsikraustė gyventi prie Lochneso ežero ir taip tapo Gineso rekordininku, kaip asmuo ilgiausiai ieškojęs bei medžiojęs šią pabaisą.

b0ab710d.jpg

© Getty Images | ibtimes.co.uk

Siekiant rasti logiškus paaiškinimus reguliariai pasirodantiems pranešimams apie pastebėtą pabaisą, buvo skelbiama daugybė įvairių versijų, o tarp jų ir plaukiojančių žuvų būriai, rąstai ar netgi išlikęs pleziozauras, tačiau labai abejotina, kad tokio pobūdžio gyvūnas išgyveno 65 milijonus metų po visos savo rūšies išnykimo.
Kai kurie sonarai atlikdami ežero analizę, iš tiesų pastebėjo tam tikrus judančius objektus, kurie pasirodė esantys didesnio dydžio nei standartinis automobilis, o tai viršija bet kurių žinomų ir ežere gyvenančių gyvūnų ar žuvų dydį.
Šiuo metu, 52 metų Feltham teigia, kad labiausiai tikėtina, jog visi šie pastebėti objektai buvo ne kas kitas, o tiesiog  žuvis – Welso šamas. Šios rūšies šamai buvo paleisti į Škotijos ežerus tuometės aristokratijos pramogoms ir sportui. Šios rūšies šamai gali užaugti iki 4,5 m. ilgio, sverti daugiau nei 300 kg. ir išgyventi net kelis dešimtmečius.

© tpsdave | pixabay.com

© tpsdave | pixabay.com

„Sky News“ žinioms Feltham teigė, kad išanalizavus visus gautus pabaisos egzistavimo įrodymus ir pasikalbėjus su liudininkais, peršasi vienintelė logiška išvada, kad tai iš tiesų tėra Welso šamas. „Aš tikrai negaliu teigti, kad ši paslaptis yra išaiškinta. Aš vis dar ieškau geresnio viso to paaiškinimo. Tai yra fenomenas. Lochnese tikrai yra kažkas, kas privalo būti paaiškinta“, – papildė tyrėjas.

Pirmą kartą Lochneso legenda buvo paminėta VI a. airių vienuolio Šv. Colomba ir kartu su tobulėjančia fotografijos technika padėjo viešinti naujus vaizdinius, įrodančius Lochneso pabaisos egzistavimą, taip kaustydama viso pasaulio dėmesį. Kaip bebūtų, daugelis garsiausių šio tipo nuotraukų vėliau buvo paskelbtos netikromis ir falsifikuotomis.
Kiekvienais metais Lochneso pabaisos medžiotojai atneša daugiau nei 25 mln. svarų sterlingų šio ežero regionams ir dėl šios priežasties, daugelis vietinių gyventojų tikisi jog ši Fetham hipotezė bus paskelbta kaip neteisinga ir paslapčių medžiotojai dar daugybę metų atvyks pas juos bei neš milijonų svarų sterlingų pelną.

Šaltinis: gismeteo.lt

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.