0

Europos bokso čempionate – Eimanto Stanionio triumfas!

rugpjūčio 16, 2015 Sportas

Sofijoje (Bulgarija) vykstantis Europos bokso čempionatas lietuviams baigėsi pergalingai. Kitą savaitę 21-ą gimtadienį švęsiantis Eimantas Stanionis svorio kategorijos iki 69 kg varžybų finale techniniu nokautu įveikė baltarusį Pavelą Kastraminą bei iškovojo aukso medalį.

LBF nuotr. / Eimantas Stanionis

LBF nuotr. / Eimantas Stanionis

Antruoju čempionate skristytas E.Stanionis pirmavo pagal taškus, tačiau trečio raundo metu baltarusiui susižeidus dvikova buvo nutraukta bei lietuviui įskaityta pergalė.

E.Stanionis – antrasis Lietuvos boksininkas, kuriam pavyko iškovoti Senojo žemyno pirmenybių auksą. Prieš 22 metus Europos čempionate triumfavo Vitalijus Karpačiauskas.

Europos čempionate buvo kovojama ir dėl kelialapių į planetos pirmenybes, kuriose bus dalijami olimpiniai kelialapiai. Primename, jog svorio kategorijoje iki 64 kg bronzos medalį iškovojo Evaldas Petrauskas.

Europos čempiono titulą iškovojusį E.Stanionį su pergale pasveikino ir šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Esate Lietuvos bokso viltis. Jūs drąsiai kovėtės ringe ir pelnėte savo pirmąjį medalį suaugusiųjų čempionate. Tai atpildas už Jūsų ištvermę ir atkaklias treniruotes“, – sakoma šalies vadovės sveikinime.

Šalies vadovė palikėjo, kad šis medalis E. Stanionį įkvėptų naujoms pergalėms bei sėkmės pasaulio čempionate ir bilieto į olimpines žaidynes.

 Šaltinis: 15min.lt

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.