0

Rusijos kapavietėje rasti senovės skitų valdovo palaikai, kuris palaidotas su arkliu ir ginklais

rugpjūčio 27, 2015 Archeologija, Rusija

Rusijoje rasti valdovo – kario palaikai, kuris buvo palaidotas susuktas į auksu padengtą apsiaustą ir kuris Rusijos stepėse valdė prieš maždaug 2,5 tūkst. metų.

skitu-valdovo-kapaviete-55deca5e5e2ae

Archeologai vyro, kaip manoma, skitų valdovo, palaikus rado Altajuje, pietvakarių Rusijoje. Vyras buvo palaidotas kartu su arkliu ir brangenybėmis, įskaitant iš kelių skirtingų metalų pagamintą lydinį, geležinį skitų kardą, rašo Dailymail.co.uk.

Kapavietėje rasta ir avių kaulų – tai galėjo būti jo laidotuvių vakarienės maistas. Tačiau turbūt labiausiai stebinantis atradimas buvo nedideli gabaliukai auksinės folijos, kuri puošė jo rūbus.

Kasyboms vadovavęs profesorius Aleksandras Kazakovas ir tyrimų vadovas iš Rusijos vidaus reikalų ministerijos Barnaulio teisės instituto kalbėjo: „Nors kario rūbų medžiagos jau seniai supuvo, aukso smiltelės vis dar buvo dirvožemyje.“

http://buimvd.ru nuotr./Skitų valdovo kapavietėje rasti įrankiai

http://buimvd.ru nuotr./Skitų valdovo kapavietėje rasti įrankiai

Skitai buvo grupė klajoklių, kurie gyveno Vidurio Eurazijos regione. Jie klajojo nuo Irano iki Kinijos per Aziją iki ten, kur dabar yra Rytų Europa.

Skitai pradėjo stiprėti VIII a. pr. Kr., o jų gebėjimai kovoti nuo arklio skitus padarė labai pavojingais priešams.VII a. pr. Kr. skitai įkūrė savo pirmąją karalystę, jiems padėjo labai galingi neįprasti trumpi lankai ir kardai.

V a. pr. Kr. skitai pradėjo labai sėkmingą prekybą su graikais ir dauguma jų elito tapo turtingi. Skitai buvo žinomi dėl brangių juvelyrinių dirbinių nešiojimo.

Rastas skitų valdovas galėjo būti palaidotas 500 – 400 m. pr. Kr. Anot A.Kazakovo, tai, kad vyras buvo palaidotas kartu su arkliu, rodė, jog arkliai tuo metu buvo labai vertinami.

Šaltinis: 15min.lt

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.