0

Kuriamas dokumentinis filmas apie Papilę

sausio 9, 2011 Filmai, Kūrėjai ir kūryba

Aktyvia veikla garsėjantis Papilės seniūnijos rėmimo fondas kitais metais vėl žada stebinti savo neblėstančiu užsidegimu ir tęsti pasakojimus apie gimtąjį miestą Papilę bei jos apylinkes. Prieš keletą metų fondas išleido kelias regioną pristatančias knygas, dabar jo pastangomis filmuojamas dokumentinis filmas.

Papilės seniūnijos rėmimo fondo užsakymu kuriamas filmas apie Papilės kraštą žiūrovus supažindins su regiono istorija, tradicijomis, kultūriniu paveldu ir iki šių dienų išlikusiais gamtos paminklais. Dokumentiniame 40 minučių trukmės filme bus pasakojama ne tik apie Papilę, scenarijuje vietos palikta ir apylinkėse įsikūrusiems Šiaudinės, Paragių ir kitiems kaimams bei liūdnai išturtėjusioms gyvenvietėms – Zabikams, Kriokliams, Beržėnams.

Pasak Papilės seniūnijos rėmimo fondo administratoriaus Antano Vaičiaus, mintys įamžinti Papilės kraštą virto darbais tik dėl bendro visos miestelio bendruomenės užsidegimo. „Tai jau penktasis mūsų projektas, susijęs su Papilės įamžinimu, – pastebėjo A.Vaičius. Prie Papilės monografijų dviejų tomų rengimo ir leidybos prisidėjo daugiau kaip 400 asmenų, tad tikimės, kad ir kuriant video filmą sulauksime privačių rėmėjų dėmesio ir visi bendromis jėgomis sukursime „sonetą“ gimtajam kraštui“.

Planuojama, kad dokumentinis filmas apie Papilę bus pristatytas 2011 metų rudenį, per Švenčiausiosios mergelės Marijos atlaidus. Per 15 tūkst. litų kainuojantį filmą jau parėmė nuolatinė kultūrinių iniciatyvų mecenatė bendrovė „Saerimner“. Papilės seniūnijos rėmimo fondas tikisi bent simbolinės paramos ir iš kitų privačių rėmėjų bei Akmenės rajono savivaldybės.

Per 2004-2009 metus Papilės seniūnijos rėmimo fondas išleido valsčių serijos monografijos dalis „Papilė“, fotoalbumą „Papilės kraštas“ (autorius – fotografas Jonas Strazdauskas) ir redaktoriaus Leopoldo Rozgos parengtą Papilės krašto žymių žmonių biografijų žodyną „Papilė širdyse ir likimuose“. Įkvėpti sėkmės (visų leidybos projektų suma viršija 150 tūkst. Lt) fondo nariai nusprendė imtis ir vaizdo filmo sukūrimo darbų.

Vos 3681 gyventoją turinčiame Akmenės rajono Papilės miestelyje Papilės seniūnijos rėmimo fondas įsikūrė 1998 metais. Nuo smulkių bendruomenės projektų įgyvendinimo, kultūros, švietimo, sveikatos įstaigų rėmimo netrukus buvo pereita prie ambicingų Papilės miestelio įvaizdžio gerinimo darbų.

15min.lt

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.