0

Krepšininkai į Lietuvą parveš sidabrą

rugsėjo 20, 2015 Sportas

Šiandien buvo neeilinė diena ne tik Lietuvos krepšiniui, bet ir apskritai visai Lietuvai. Lietuvos krepšinio rinktinė kovėsi Europos čempionato finale. Rinktinė, kurios daugelis nematė nė pusfinalyje. Rinktinė, kuri grupėje atrodė labai blankiai, o aštunfinalyje iki kraujo vargo su Gruzija. Tačiau itin vieninga ir tvirtą charakterį turinti Lietuvos komanda, ketvirtfinalyje įveikusi favoritais laikytus italus, o pusfinalyje nukovusi Serbiją, šiandien su ispanais varžėsi dėl Europos čempionato aukso. Rungtynėse nuo pat pradžių dominavo Ispanijos rinktinė. Jie lietuvius įveikė rezultatu 80:63.

Lietuva-Ispanija (SCANPIX nuotr.)

Lietuva-Ispanija (SCANPIX nuotr.)

Lietuviai Europos čempionato finale žaidė ir prieš dvejus metus Slovėnijoje, tačiau tuomet nepavyko įveikti Prancūzijos ekipos ir Lietuvos kariauna tenkinosi sidabro medaliais. Sidabro medaliais lietuviams teks tenkintis ir šįkart.

Simbolis viso čempionato penketas: prancūzas Dekolo, Jonas Mačiulis, Jonas Valančiūnas,ispanai Pau Gasolis ir Rodrigezas

Viso čempionato MVP tapo ispanas Pau Gasolis.

Rungtynių eiga:

I kėlinys:

Rungtynių pradžia lietuviams itin nesėkminga, ispanai pataiko viską, ką meta, o lietuvių gynyba neveikia, ir po šešių minučių pralaimime jau 17:6. Likus minutei iki kėlinio pabaigos lietuviai taip ir neįsižaidžia, Kuzminskas prasižengia puolime ir rezultatas tampa 19:8. Tuomet komandos apsikeičia nesėkmingomis atakomis ir galutinis pirmojo kėlinio rezultatas lieka 19:8.

II kėlinys:

Antrasis kėlinys prasideda taikliu ispanų dvitaškiu, o Milaknis šauna pro šalį. Ispanija ir toliau dominuoja 21:8. Fernandezas pataiko itin sudėtingą dvitaškį ir jau 23:8. Seibutis pataiko abu baudos metimus, o Fernandezas pataiko dar vieną dvitaškį 25:10. Seibutis veržiasi po krepšiu ir pataiko, tačiau ispanai taip pat pataiko dvitaškį 27:12. Kavaliauskas pataiko abu baudos metimus, o Kalnietis pataiko dvitaškį, tačiau ispanai pataiko iš toli 30:16. Kalnietis vėl pataiko iš vidutinio nuotolio, tačiau Valančiūnas prasižengia ir Gasolis pataiko abi baudas 32:18. Kalnietis pataiko iš toli, Valaniūnas įmeta iš po krepšio 34:23. Tačiau ispanai pataiko iš toli 37:23. Seibutis pataiko du tritaškius iš eilės, lietuviai vejasi 37:29. Gasolis pataiko dvitaškį, o Mačiulis pataiko vieną baudos metimą 39:30. Mačiulis paskutinę sekundę smeigia tritaškį ir lietuviai priartėja 41:33.

III kėlinys:

Kėlinys lietuviams prasideda nesėkmingai, Kalniečio klaida, Valančiūno pražanga ir ispanai toliau pirmauja 45:33. Kavaliauskas deda iš viršaus ir bando užvesti komandą, tuomet lietuviai apsigina 45:35. Ispanai pataiko iš vidutinio nuotolio, o lietuviai nepataiko iš kelių dėkingų situacijų 47:35. Fernandezas pataiko abu baudos metimus, lietuviai vėl nepataiko, o ispanai ir vėl pataiko iš toli 52:35. Lekavičius surezga ataką ir Kuzminskas pataiko iš po krepšio,tuomet po nesėkmingos ispanų atakos perima kamuolį ir Kuzminskas krauna iš viršaus 52:39. Komandos apsikeičia taikliais metimais 56:42. Jankūnas prameta abu baudos metimus, o ispanai smeigia eilinį tritaškį 60:42. Seibutis pataiko vieną baudos metimą ir trečias kėlinys baigiasi rezultatu 60:43.

IV kėlinys:

Ketvirtasis kėlinys prasideda dviem taikliais Jankūno baudos metimais 60:45. Komandos apsikeičia netaikliais metimais, ispanai puolime neskuba. Mačiulis pataiko iš vidutinio nuotolio, ispanai atsako tuo pačiu 62:47. Nei Seibutis, nei Rodrigezas nepataiko i6 toli. Kalnietis pakabina Kuzminskui kamuolį ant krepšio ir Kuzminskas deda iš viršaus 62:49. Pražanga prie Gasolį, jis pataiko abi baudas, Valančiūnas atsako dviem taškais iš po krepšio 64:51. Ispanai pataiko iš vidutinio nuotolio, Jankūnas atsako vienu baudos metimu ir Valančiūno dvitaškiu 66:54. Ispanai ir vėl pataiko iš toli 69:54. Valančiūnas prasižengia penktąjį kartą ir baigia pasirodymą šiame Europos čempionate. Ispanai pataiko abu baudos metimus ir lietuvių viltys gęsta 71:54. Milaknis sugeba pataikyti iš toli, Kuzminskas pataiko iš po krepšio 71:59. Gasolis pataiko iš toli, Kalnietis atsako tuo pačiu, tada ispanai pataiko eilinį tritaškį 78:62. Ispanai pataiko du baudos metimus, paskutinę minutę į aikštelę išbėga Domantas Sabonis 80:62. GALUTINIS FINALO REZULTATAS 80:63.

Alfa.lt

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.