0

Bazinė alternatyvi medicina „Gluminami britai“

sausio 9, 2011 Alternatyvus mokslas, MEDICINA

Kurioje vietoje yra širdies čakra?

Tyrimas įspėja:dauguma žmonių Didžiojoje Britanijoje nesugeba įvardinti svarbių čakrų buvimo vietos.

Magiško Mąstymo instituto komanda pastebėjo, jog publikos supratimas apie bazinę alternatyviąją mediciną nepakito nuo panašios apklausos, atliktos prieš 40 metų.

[image[5].png]

Tik mažiau nei 50% iš daugiau nei 700 apklaustųjų sugebėjo teisingai nurodyti anahata čakros buvimo vietą, sako Moonbat‘o Holistinis centras.

Mažiau nei trečdalis sugebėjo nurodyti savo tulžies pūslies meridianą teisingoje vietoje, bet daugiau nei 85% parodė savo inkstų meridianą teisingai. 37% nežinojo ką tai reiškia.

Location of kidneys
Location of pancreas

Nerimaujama, kad prastą britų gaudymąsi pseudomoksle  galėjo iššaukti kovojanti alternatyvi sveikatos industrija.

Kur yra jūsu refleksologinis inkstų įtampos taškas?

Tyrėjai apklausė daugiau nei 700 žmonių, kad pažiūrėtų tiek į vyro, tiek į moters ausies shemą ir išsiaiškintų kuri tirta ausies vieta priklauso tam tikram organui.

1.Pagal kiniečius kūno organų atitikmenų taškai ausyje;

2. Prancūzo embriono reprezentacija

Tarp aplaustųjų buvo visiškai sveikų žmonių ir žmonių einančių CAM gydymą dėl blokuotos chi (či energijos) įvairiuose organuose.

Netgi tiems, kurių organai buvo dalinai sveiki, dažnai jautėsi prastai – daugiau nei pusė iš apklaustųjų su inkstų problemomis teisingai neįvardino savo akupunktūrinio inkstų taško ausyje.

„Mes manėme, kad pagerėjimas papildomame sekmadieniniame sveikatos skyriuje matomas nuo tada, kai kartu su padidėjusiu žiniasklaidos dėmesiu šundaktarystei, padidėjo galimybė naudotis internetu, kaip šaltiniu kvailai medicininei informacijai gauti, tai būtų galėję atvesti prie pacientų  padidėjusių pseudo-anatominių žinių,” sakė apklausos vadovas  Džonas Warlokas (John Warlock).

“Kaip paaiškėjo, ten nebuvo per tuos metus jokio reikšmingo pagerėjimo ”

Buvo mažytis skirtumas tarp vyrų ir moterų, mat moterys savo žiniomis pasirodė geriau, vardindamos cheminių medžiagų pavadinimus, naudojamus odos ir plaukų priežiūros produkcijai.

Nenuostabu, kad atsižvelgiant į pseudomokslo laipsnių daugybę universitetuose, geriau išsilavinę nustatė teisingai daugiau maisto papildų.

Bendravimas susijęs

Donas Dumbas (Don Dumb), Pixey instituto politikos Europoje atstovas, tyrėjų grupės pretendentas, sutinka:

“Su alternatyvios sveikatos raštingumu yra tikra problema – žmonės sugeba neklausinėdami priimti ir naudotis nasąmoninga sveikatos informacija – tai ką ir parodo šis tyrimas.

„Tai tikrai yra svarbu, ypač, kaip mes žiūrime priekin į NHS kur NICE pradeda propaguoti nesamoningą nugaros skausmų gydymą, kaip chiropraktiką ir akupunktūrą.“

Jei žmonės ketina naudotis NHS Karališkąja Londono ligonine veiksmingu keliu jiems reikia suprasti kaip svarbu yra išlaikyti savo gyvybinių jėgų balansą.“

Elena Flufhed (Ellen Fluffhead), iš britų Mountebank fondo, sako: “Ideali visuomenė turėtų turėti geresnį supratimą apie krištolinį meditacijos balansavimo tašką nei šis tyrimas siūlo.”

“Tai, tikiuosi, sukurtų prasmingesni dialogą su  gatvės šarlatanais, kai jie pradeda jaustis egocentriški, atlaidūs, absurdiškai tvirtindami savo iliuzines nuojautas dėl kontrolės savo visiškai beprasmiame gyvenime“

“Galiausiai mums svarbiau žinot kaip paimti pinigus iš jų piniginių, nei jiems žinoti kažką iš šito gaminamo šlamšto”

(Ačiū BBC – Basic anatomy ‘baffles Britons’ )

Straipsnis verstas BALTAI.LT pagal quackometer.net ir BBC

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.