0

Į Žemę lapkričio 13 d. iš kosmoso įskries neaiškios kilmės kosminės šiukšlės

spalio 26, 2015 Astronomija, KOSMOSAS

Neaiškios kilmės kosminių nuolaužų dalys, kurios skrieja iš už Mėnulio, astronomams suteiks galimybę stebėti, kaip objektas juda į Žemę. Objektas WT1190F unikalus tuo, kad mokslininkai gali labai tiksliai nustatyti jo trajektoriją, o Billas Gray’us iš NASA Reaktyvinio laboratorijos nustatė laiką, kada kosminės šiukšlės įskries į mūsų planetą.

Scanpix nuotr. / NASA sukurtas kosminių šiukšlių žemėlapis

Scanpix nuotr. / NASA sukurtas kosminių šiukšlių žemėlapis

Kosminės nuolaužos lapkričio tryliktąją 8 val. 25 min. Lietuvos laiku pasieks Žemės atmosferą. Didžioji dalis objekto sudegs, o liekanos turėtų nukristi į Indijos vandenyną, taigi teorinė grėsmė nukentėti žmonėms yra, rašo Vice.com.

Astronomai sugebėjo numatyti tik apytikslį kūno dydį ir tai, kad jis greičiausiai tuščiaviduris. Mokslininkai mano, kad objektas buvo pagamintas žmogaus. Anot Harvardo – Smitsono astrofiziko  Jonathano McDowello, WT1190F gali būti senos Mėnulio kosminių misijų raketos dalis.

Kosminių šiukšlių žemesnėje Žemės orbitoje apstu, tačiau nuolatos sekama vos 20 kosminių šiukšlių kūnų.

Objektas WT1190F mokslininkams leis patikrinti ir naują kosminių objektų sekimo tinklą, kuris skirtas sekti potencialiai Žemei pavojingus kosminius kūnus.

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.