0

Lenkija dėl išpuolių Paryžiuje skelbia nebepriimsianti pabėgėlių

lapkričio 15, 2015 Europos Sąjunga, Pavojus Lietuvai, Pavojus sveikatai

Lenkija šeštadienį pranešė nebepriimsianti pabėgėlių pagal ES programą po to, kai Paryžiuje buvo įvykdytos kruvinos atakos.

Lenkai stabdo imigrantus

„ES Tarybos sprendimai, kuriuos mes kritikavome, dėl pabėgėlių ir imigrantų yra ES įstatymų dalis. Tačiau po tragiškų įvykių Paryžiuje nebematome politinės galimybės juos gerbti“, – pranešė Lenkijos Europos reikalų ministras Konradas Szymanskis dešiniosios krypties tinklapyje „wPolityce“.

Pagal ES pabėgėlių perkėlimo schemą 160 tūkst. Graikijoje ir Italijoje registruotų pabėgėlių turi būti padalinti tarp 28 ES šalių. Rytų Europos šalys jau kurį laiką priešinosi šiam sprendimui.

„Tragiški įvykiai Paryžiuje pademonstravo Europos silpnybę. Nors sustiprinome savo bendradarbiavimą po įvykių Londone ir Madride, žemynas vis dar yra pažeidžiamas. Išpuoliai Paryžiuje rodo, kad reikia iš pamatų permąstyti Europos politiką dėl migrantų krizės“, – rašė valdančiosios „Teisės ir teisingumo“ partijos ministras.

K.Szymanskis taip pat pareiškė, kad Lenkija turėtų atgauti pilną savo sienų kontrolę bei sprendimo teisę dėl imigracijos ir prieglobsčio suteikimo.

pasaulis.lrytas.lt

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.