0

Vasario 16-oji ir valstybingumo maršrutai GELTONA. ŽALIA. RAUDONA

vasario 15, 2016 Renginiai, Šventės, Valstybė

Pirmą kartą Vilniaus kūrybinės pajėgos vienijasi valstybės šventei!

Lietuviškų patirčių projektas ooOsome.lt pristato unikalų įvykį – Vasario 16-ąją  kviečia išeiti į gatves ir prisijungti prie valstybingumo maršrutų GELTONA. ŽALIA. RAUDONA. Viniaus žemėlapis su trijų spalvų ir skirtingų temų, bet vienos idėjos siejamais, valstybingumo maršrutais – Geltonu, Žaliu ir Raudonu – tai aktyvi, švenčianti ir gyva Lietuvos sostinė. 3 maršrutuose daugiau kaip 50 NEMOKAMŲ renginių įvairiose Vilniaus vietose, išskirtiniai kulinariniai pasiūlymai bei idėjos įdomiai švęsti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Ateik ir tu, švęskime savo laisvę!

Screen Shot 2016-02-12 at 02.29.24

Screen Shot 2016-02-12 at 02.29.45GELTONU MARŠRUTU galėsite aplankyti Lietuvos paveldą, tai, ką sukaupėme per amžius – nuo skirtingų Vilniuje gyvenančių tautų paveldo – iki šiuolaikinio lietuviško kino. Šio maršruto programoje dalyvių lauks naujovių kupina foto studija, kurioje kiekvienas galės virtualiai pasimatuoti skirtingų regionų tautinius kostiumus bei su jais įsiamžinti. Veiks daugybė kūrybinių dirbtuvių, pažangių mokslinių veiklų vaikams. Taip pat nemokamai bus galima žiūrėti populiarius šių laikų lietuviškus filmus. Prie Geltonojo maršruto prisijungiantys restoranai ir kavinės Valstybės atkūrimo dieną siūlys paminėti mėgaujantis išskirtiniais kulinariniais patiekalais – bajoriškomis vaišėmis, vėliavos spalvų desertais, patiekalais, atspindinčiais Lietuvą pasaulyje ir pasaulį Lietuvoje. Šis maršrutas nusidrieks per Energetikos ir technikos bei Pinigų muziejus, kino teatrą „Skalvija”, Nacionalinę dailės ir Vilniaus paveikslų galerijas bei daugiau nei 20 skirtingų restoranų ir kavinių.
Screen Shot 2016-02-12 at 02.29.59ŽALIAS MARŠRUTAS bus paskirtas talentingiausiems Lietuvos žmonėms ir jų sumanymams. Čia jūsų lauks choras „Ąžuoliukas“ su solistu Jaronimu Miliumi, apie savo laimėjimus pasakos žymiausias Lietuvos lenktynininkas Benediktas Vanagas, savo kūrybą skaitys kūrėjai – nacionalinės premijos laureatai, dainomis dalinsis Domantas Razauskas, Ieva Narkutė ir Giedrė Kilčkauskienė, Rokas Zubovas skambins legendinę Čiurlionio muziką. Valdovų rūmuose, Šv. Jonų ir Šv. Kotrynos bažnyčiose, Nacionalinėje dailės galerijoje visą dieną su jumis kartu švęs dar daug kitų žinomų asmenybių. Specialiai šiai dienai žinomi ir pradedantys Lietuvos dizaineriai bei prekiniai ženklai VDA Titanike surengs pop-up mugę „Spalvėk”.
Screen Shot 2016-02-12 at 02.30.04RAUDONASIS MARŠRUTAS skirtas valstybingumo istorijai, tai, ką gynėme per amžius. Raudonoji trasa ves per tai, kas mus sutelkia ir daro išskirtiniais. Raudonojo maršruto renginiai išsiskiria savo išskirtiniu turiniu ir naujomis šiai tematikai formomis: nuo išskirtinių orientacinių varžybų ar teatralizuotų ekskursijų su J. Basanavičiumi – iki pokalbio su Vytautu Landsbergiu, kurį moderuos žinomi Lietuvos keliautojai, TV laidų ir renginių vedėjai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius. Valstybingumo maršrutai GELTONA. ŽALIA. RAUDONA – tai asmeninė, išskirtinėmis pilietiškomis patirtimis nuspalvinta valstybės šventė, kviečianti kiekvieną atrasti savo geltoną, žalią ir raudoną maršrutą bei švęsti laisvę kartu!

VISĄ PROGRAMĄ GALITE PAMATYTI IR ATSISIŲSTI ČIA

organizatoriusooosome.lt logo

© 2016, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.