0

Islandija ramina piktus elfus: atkasė užkerėtą akmenį

rugsėjo 5, 2016 Neįprasti reiškiniai ir įvykiai, PASAULĖŽIŪRA, Pasaulyje

Islandija buvo priversta nusileisti elfų spaudimui ir atkasti užkerėtą jų akmenį, kurį netyčia palaidojo kelininkai, tuo smarkiai papiktindami šias mitines būtybes.

upcycledgardenstyle.blogspot.com

upcycledgardenstyle.blogspot.com

Kaip antradienį pranešė dienraštis „Morgunbladid“, įtariama, kad supykę elfai sukėlė virtinę nelaimingų nutikimų, kai tas akmuo buvo užkastas darbininkams valant žemės nuošliaužą. Islandija ne pirmą kartą paklūsta savo gyventojų elfų valiai. Anksčiau yra buvusios perkeltos statybvietės, kad netrukdytų elfams, būdavo, kad žvejai atsisako išplaukti į jūrą dėl jų perspėjimų: Islandijoje elfai yra kasdienio gyvenimo dalis. Sveinnas Zophoniassonas, kuris dirba kelių tiesimo kompanijoje „Bass“, laikraščiui sakė, kad jo bėdos prasidėjo 2015 metų rugpjūtį Siglufjordure netoli vadinamojo „elfų ponios akmens“, kuris buvo užkastas valant nuo kelio nuošliaužą.

Kai nuošliauža buvo nuvalyta, kelią užliejo potvynio vanduo, o vienas S.Zophoniassono kolega, atvykęs jo tvarkyti, buvo sužeistas. Tada pradėjo gesti pramoninės mašinos, o žurnalistas, kuris atvyko nušviesti didėjančio chaoso, įkrito į purvo geizerį ir turėjo būti gelbėjamas.

„Niekas net nepagalvojo apie tą akmenį“, nors rajonas vietos folkloro yra laikomas šventa vieta, sakė S.Zophoniassonas. Buvo priimtas sprendimas, kad Islandijos kelių administracija turi atkasti akmenį – saugomą objektą pagal 2012 metų įstatymą, kuriuo saugomas Islandijos elfų paveldas. Praėjusią savaitę akmuo buvo nuplautas aukšto slėgio plovimo mašina.

Šimtai žmonių tvirtina matę elfus ir sako, kad jie yra kuklios, paprastai taikios būtybės, kurios atrodo visai kaip žmonės, tik mažesnės. 1971 metais buvo pranešta, kad elfai sutrikdė magistralės iš Reikjaviko į salos šiaurės rytus tiesimą. Tas projektas vis susidurdavo su neįprastais techniniais sunkumais, nes, kaip buvo teigiama, elfai nenorėjo, kad dėl kelio būtų patrauktas didelis akmuo, kuriame jie gyveno.

pasaulis.lrytas.lt

© 2016, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.