0

Vilniečiai atsisveikino su legendiniu kino teatru „Lietuva“

lapkričio 4, 2016 Filmai, NAUJIENOS, Sostinė Vilnius

Ketvirtadienio vakarą legendinis kino teatras „Lietuva“ svečius pakvietė atsisveikinti. Labai šventiškai ir nuotaikingai – juk kadaise čia buvo rodomi naujausi filmai.
Aprangos kodas irgi buvo ypatingas, nukeliantis į ankstesnius laikus – „La Dolce Vita rudeniškai“. Svečiai idėjų, žinoma, ieškojo ne kur kitur, o dar kartą peržiūrėdami italų režisieriaus Federico Fellini filmą „La Dolce Vita“ (Liet. „Saldus gyvenimas“).

Vakarėlio žvaigžde tapo italų automobilių gamintojo „Alfa Romeo“ naujas sedanas „Giulia“. Teatro svečiai spinduliavo puikia nuotaika ir konkuravo, kuris gi pirmesnis įsiamžins prie šio gražuolio.

lrytas.lt T.Bauro nuotr.

lrytas.lt T.Bauro nuotr.

Renginio metu buvo parodyti trys Federico itališki filmai – minėtasis „La Dolce Vita“, „Giulietta degli spiriti“ (Liet. „Džiuljeta ir dvasios“) ir „La Strada“ (Liet. „Kelias“).

Nuo kino teatro atidarymo prabėgo 51 metai. 1965-ųjų liepos 21-ąją iškilmingai atidaryta „Lietuva“ ilgą laiką buvo moderniausias kino teatras Vilniuje, kuriame žiūrovams buvo skirta net tūkstantis vietų.
Vaizdo rezultatas pagal užklausą „kino teatras „Lietuva““

Jono Kasperavičiaus suprojektuoto kino teatro žiūrovai atidarymo vakarą pamatė filmą pagal Aleksandro Puškino apsakymą „Pūga“. O vienas populiariausių „Lietuvoje“ rodytų filmų buvo Stanley Kubricko „Spartakas“, kuris perpildytose salėse buvo demonstruojamas pustrečio mėnesio. Bet 2005-aisiais kino teatras buvo uždarytas.
Vaizdo rezultatas pagal užklausą „kino teatras „Lietuva““

Vietoj buvusio kino teatro Pylimo gatvėje netrukus išdygs Modernaus meno centras (MMC). Modernaus meno centro muziejus šioje vietoje bus pastatytas iki 2019 metų. Jame bus pristatoma išskirtinė Lietuvos modernaus ir šiuolaikinio vaizduojamojo meno kolekcija, apimanti laikotarpį nuo 1960 metų ligi šių dienų.

„Studio Libeskind“ kartu su partneriais Lietuvoje suprojektuotas pastatas bus 3100 kvadratinių metrų ploto.

Šaltinis: zmones.lrytas.lt

© 2016 – 2018, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.