0

Amazonės džiunglėse rasta nauja su išoriniu pasauliu nebendraujanti gentis

lapkričio 24, 2016 Pasaulyje

Praėjusią savaitę buvo paskelbtos nuotraukos, kuriose – Amazonės džiunglėse aptikta gentis, nepalaikanti kontakto su šiuolaikiniu pasauliu, rašo „The Independent“. Tačiau ilgai ji tokia gali nelikti – jai pavojų kelia vis labiau artėjantys nelegalių kasyklų darbininkai.

Guilherme Gnipper Trevisan/Hutukara nuotr. / Amazonės džiunglėse gyvenanti gentis

Guilherme Gnipper Trevisan/Hutukara nuotr. / Amazonės džiunglėse gyvenanti gentis

Gentis iš oro nufotografuota Šiaurės Brazilijoje, Janomamai teritorijoje, netoli sienos su Venesuela. Su išoriniu pasauliu nebendraujančios gentys Brazilijoje nėra naujiena. Skaičiuojama, kad Janomamai teritorijoje iš viso yra apie 35 tūkst. tokių žmonių. Jie išgyvena rinkdami uogas ir vaisius juos supančiuose miškuose, medžiodami laukinius gyvūnus.
Atrodo, kad kiekviena šiaudinė naujai atrastos genties pastogė priklauso atskirai šeimai. Po ja šeimos nariai miega, laiko maistą, kūrena ugnį.
http://imguol.com/c/noticias/cb/2016/11/23/indios-yanomami-fotografados-perto-da-fronteira-com-a-venezuela-eles-parecem-estar-em-boa-saude-e-sua-populacao-parece-ter-crescido-1479912257416_615x300.jpg

Tačiau naujai pastebėtai genčiai, kurią sudaro apie 100 žmonių, dabar yra kilęs pavojus. Prie jų gyvenamosios vietos artėja nelegalių kasyklų darbininkai – jie jau dirba vos už 35 kilometrų nuo genties gyvenamosios vietos.
Genties nuotraukas padarė valstybės pareigūnai, kurie teritorijoje tyrė, kiek čia dirba nelegalių kasyklų darbininkų. Kurioje vietoje tiksliai atrasta ši bendruomenė, neatskleidžiama.

Su išoriniu pasauliu nebendraujantiems žmonėms gresia ne tik nukentėti nuo pašaliečių smurto (pavyzdžiui, 1993 m. grupė darbininkų nužudė 16 vienos genties žmonių – įskaitant ir kūdikį). Tokie žmonės taip pat nėra atsparūs ir ligoms – daugeliui jų jie visiškai neturi imuniteto.
„Survival International“, ginantys tokias bendruomenes, prieštarauja, kad su naujai atrasta gentimi būtų užmegztas kontaktas. Šie gyventojai į praskrendančius lėktuvus šaudo degančiomis strėlėmis, bėga nuo pašaliečių ir net vengia saviškių, kurie buvo susidūrę su išoriniu pasauliu.
Vaizdo rezultatas pagal užklausą „Guilherme Gnipper Trevisan/Hutukara“
Organizacijos atstovai tvirtina, kad būtent patys bendruomenės žmonės turi inicijuoti kontaktą su išoriniu pasauliu. Janomamai teritorija, kurią sudaro apie 9,6 mln. hektarų, yra saugoma valstybės, tačiau Brazilijoje esant sudėtingai ekonominei situacijai pinigų tokioms specializuotoms komandoms trūksta.
These pictures of another uncontacted tribe in Brazil show members firing arrows from their bows at a plane. (Guilherme Gnipper Trevisan/Hutukara)

The tribe live completely isolated from the outside world in the remote Amazon. (Guilherme Gnipper Trevisan/Hutukara)

One of the tribesmen can be seen shaking his spear at the passing aircraft. (Guilherme Gnipper Trevisan/Hutukara)

Another of the tribespeople looks as if he is throwing his spear at the photographer's aircraft. (Guilherme Gnipper Trevisan/Hutukara)

Šaltinis: 15min

© 2016, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.