0

Ž.Savickas pasaulio čempionate pagerino visų laikų rekordą

gegužės 27, 2017 Sportas, Tautos stiprėjimas

Botsvanoje vykstančiame 40-ajame pasaulio galiūnų čempionate antradienį baigėsi grupių etapo varžybos, po kurių paaiškėjo 10 finalininkų, savaitgalį kovosiančių dėl medalių.

Žydrūnas Savickas | asmeninio archyvo nuotr.

Žydrūnas Savickas | asmeninio archyvo nuotr.

Dramatiškai į finalą iškopė ir vienintelis Lietuvos atstovas 41-erių metų Žydrūnas Savickas. Jis penktos atrankos grupės akmenų kėlimo rungtyje pranoko iranietį Peymaną Maheripourehirą ir taip iškovojo vietą kitame etape. Ž.Savickas net 11-ą kartą karjeroje pateko į pasaulio čempionato finalą ir taip pagerino visų laikų rekordą.

Lietuvis aplenkė legendinį švedą Magnusą Samuelssoną, kuris 10 kartų iškopė į pasaulio čempionato finalą. Ž.Savickui šis pasaulio čempionatas yra 13-as. Tai – visų laikų rekordo pakartojimas. Tas pats M.Samuelssonas irgi 13 kartų dalyvavo pasaulio čempionate.

Lietuvis yra 4 kartus tapęs pasaulio čempionu ir pagal šį rodiklį atsilieka tik nuo lenko Mariuszo Pudzianowskio (5 titulai). Taip pat po 4 sykius čempionatą laimėjo islandai Magnusas Veras Magnussonas ir Jonas Pallis Sigmarssonas bei amerikietis Brianas Shaw.

Tiesa, Ž.Savickui priklauso kitas rekordas. Jis tarp pasaulio čempionato prizininkų pateko net 10 kartų. Lietuvio sąskaitoje – 4 aukso ir 6 sidabro medaliai. Pagal šį rodiklį jis yra tituluočiausias visų laikų pasaulio čempionato dalyvis.

Gegužės 27-28 d. Botsvanoje vyksiančiame pasaulio čempionato finale be Ž.Savicko ir B.Shaw dalyvaus britai Eddie Hallas ir Laurence‘as Shahlaei, JAV atstovai Nickas Bestas ir Martinas Licis, islandas Hafthoras Bjornssonas, gruzinas Konstantinas Janašija, kanadietis Jeanas-Francois Caronas ir lenkas Mateuszas Kieliszkowskis.
Šaltinis: sportas.lt

© 2017, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.