0

Meška apsivertė ant kito šono,šalčiai traukiasi…

sausio 27, 2019 Orai

Artėja pirmosios Perkūno dienos šventė vasario 2 d. – Perkūnyčia. Oras šildamas vis labiau primena, kad uždegta žvakelės ugnelė primins apie Didįjį Saulės kelią dangaus skliautu. Liejantiems žvakes gera žinia, Perkūnas pats savo šiluma pradės laiko Rėdą.

Nuo sekmadienio šalčiai pradės trauktis, LRT RADIJUI sako sinoptikas Tadas Kantautas. Temperatūra kasdien bus vis švelnesnė – savaitės viduryje dienomis laikysis apie 0 laipsnių.

Sekmadienį dieną vyraus debesuoti orai, tik vietomis bus pragiedrulių, didesnė jų tikimybė – pirmoje dienos pusėje pietinėje šalies dalyje. Vėliau į šalį jau patrauks tankūs artėjančio ciklono debesys ir po pietų, vakarėjant, vakariniuose šalies rajonuose pradės snigti, taip pat dieną stiprės vėjas.

Antroje dienos pusėje daugelyje šalies rajonų bus žvarbu, pūs stiprokas vėjas. Vakariniuose šalies rajonuose pradėjus snigti ir sustiprėjus vėjui, kai kur kils trumpos pūgos, po pietų jau daug kur pustys.

Temperatūra dieną pakils iki 3–8 laipsnių šalčio, tik kai kur laikysis 9–10 laipsnių šaltukas.

Pirmadienio naktį ir dieną šalyje bus debesuota, daugelyje rajonų protarpiais snigs, gausiau – vakariniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose. Ten sniego danga gali pastorėti ir 6–8 cm. Pūs stiprus pietryčių vėjas, visą pirmadienį pustys, kai kur vėl kils trumpos pūgos.

Naktį pajūryje vėjo gūsiai sieks dar 15 m/s, dieną vėjas šiek tiek aprims, bet vis tiek išliks stiprokas. Naktį temperatūra kris nedaug – iki 5–10 laipsnių šalčio, tik kai kur – iki 11–12 laipsnių. Dieną temperatūra pakils iki 2–7 laipsnių šalčio, o pajūryje bus apie nulį.

Antradienį daugelyje rajonų protarpiais snigs, gausiau – Vidurio ir Vakarų Lietuvoje, rytiniuose rajonuose snigs mažiau. Vėjas aprims, todėl pustys tik vietomis. Temperatūra dar labiau sušvelnės – naktį pažemės iki 3–8 laipsnių šalčio, vakariniuose rajonuose kai kur bus apie 0 laipsnių. Ir dieną temperatūra jau daugelyje rajonų svyruos apie 0 laipsnių. Pajūryje gali sušilti ir iki 1–2 laipsnių šilumos.

Didesnė atlydžio tikimybė bus pajūryje, tačiau jau trečiadienį, ketvirtadienį atšilimas sustos. Naktimis temperatūra bus neigiama, dienomis irgi didesnėje šalies dalyje bus apie 0 arba silpnai neigiama.

Varvekliai

© 2019, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.