0

fotoKūdros akademija

vasario 6, 2011 Kultūra, NAUJIENOS

Pirmieji, trumpi 4 akademinių valandų kursai „Trumpas įvadas pradedančiam fotografuoti“ startuoja Vilniuje ir Kaune jau vasario 8 ir 10 dienomis. O mėnesio pabaigoje laukia 10-ies paskaitų „Fotografijos pagrindai. Idėjos ir praktika“. „fotoKūdros akademija“ yra naujas portalo projektas, kuris suteikia galimybę pagilinti savo fotografijos žinias kursuose, mokytis ir tobulėti padedant dėstytojui, nedidelėse grupėse.
Šiuo metu yra siūlomi baziniai kursai pradedantiesiams ir labiau pažengusiems fotografams. Ateityje kursų tvarkaraštis bus papildytas specializuotais kursais.
Ir toliau bus rengiamos nemokamos paskaitos ir susitikimai, skleidžiant fotografijos idėjas ir žinias plačiai fotografų auditorijai.
Kursų apimtis:
Istorija, principas, technologija
Fotokamera, objektyvas
Diafragma, židinio nuotolis
Fokusavimas, ryškumo gylis
Išlaikymas, ISO
Fotografavimo režimai (Auto, P, Av, Tv, M)
Kompozicija, aukso pjūvio taisyklė
Šviesa
Fotografavimo klaidos ir patarimai, kaip jų išvengti
Atsineštų darbų peržiūra ir aptarimas

Kursų aprašymas:
Nusipirkote fotoaparatą, instrukcija stora, mygtukų daug, gražios nuotraukos “neišeina”?
Keturių akademinių valandų įvadas atsakys į pagrindinius klausimus apie fotografiją – kas yra ir ką “daro” diafragma, išlaikymas, ISO. Kodėl tiek daug skirtingų objektyvų. Kodėl blykstė gadina nuotraukas. Ką reiškia slaptažodžiai – šviesa, kompozicija, idėja. Kiek reikšmės fotografavimo procese turi fotoaparatas, ir kiek – fotografas. Kokios yra dažniausiai pasitaikančios klaidos.
Gausite daug naudingų patarimų, taip pat komentarų apie savo atsineštas nuotraukas. O svarbiausias kursų tikslas – padėti orientuotis informacijos gausoje, išmokti atsirinkti naudingiausia, paskatinti tobulėti fotografuojant ir nenuleisti rankų, jei iš karto nepasiseka.
Nori išmokti fotografuoti? O gal tiesiog pagilinti savo žinias? Padėsime žengti pirmuosius žingsnius. 30 akademinių valandų kursas, kuriame daug teorijos, praktikos ir bendravimo. Kartu atliksime užduotis, analizuosime klaidas.
Dėstytojas supažindins su populiariausiais fotografijos žanrais: portretu, reportažu, peizažu, suteiks galimybę save išbandyti kiekviename jų, paaiškins kaip apdoroti nuotraukas kompiuteriu. Mokysimės suprasti fotografiją, kaip būdą fototechnikos pagalba išreikšti individualų požiūrį į kasdieniškus dalykus, o savo fotografijomis papasakoti trumpas istorijas.
Kursas vyks aštuonias savaites, susitiksime kartą į savaitę, o kelis savaitgalius, grupei patogiu metu, kartu su dėstytoju turėsime praktikos užsiėmimus mieste. Po kursų fotoaparatas taps daiktu, darančiu jūsų gyvenimą įdomesniu.

Dėstytojas: Andrius Elsebergas

Plačiau apie akademiją

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.