0

Vasario 17-ąją, Vilniuje prasidės 12-oji knygų mugė

vasario 16, 2011 NAUJIENOS, Renginiai

Knygų mėgėjams šį šventė truks keturias dienas.

Didžiausias šalyje knygų renginys kvies į daugiau nei 200 renginių. Šių metų mugės naujovės – kino seansai bei specialus nemokamas mugės transportas, praneša LTV „Panorama“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr. / Vilniaus knygų mugė

Leidėjų asociacijos prezidentės Lolitos Varanavičienės teigimu, programa jau sudaryta ir bus šią savaitę paskelbta, tačiau siekiant išvengti eilių, bilietus jau dabar galima įsigyti internete.

Jau 12 kartą rengiama mugė išlaikys tradiciškumą, skaitytojų lauks Ilgasis penktadienis, šeštadienis šiemet taip pat ilgasis – mugė dirbs iki 21 val. vakaro, sekmadienis – Šeimos diena. Bilietų kainos išliks tos pačios, o miesto valdžia žada visus norinčius vežti specialiu autobusu.

„Savivaldybė yra pažadėjusi paleisti nemokamą autobusą, kuris vežiotų žmones tris dienas ir taip išspręstų automobilių pastatymo prie rūmų problemą“, – sakė Lietuvos leidėjų asociacijos prezidentė L. Varanavičienė.

Šiemetinė mugės naujiena – kino salė.

„Didžiausia naujiena, kad kviečiam į kino salę. Su tuo pačiu bilietu galima žiūrėti filmus, tiek dokumentinius filmus apie rašytojus, apie Miloszą, kurio vardu ir pavadinta mugė, nes jubiliejiniai metai, net 4 filmus, nematytus Lietuvoje. Bus rodomi filmai vaikams ir meniniai, kaip „Apie meilę ir kitus demonus“, „Oliveris Tvistas“, – sakė L. Varanavičienė.

Taigi galbūt Tu esi tas, kuris gyvena nuo vienos knygos mugės iki kitos? Galbūt esi tas, kurį knygų mugės atmosfera traukia kaip medus? O gal žinai, jog šiemet knygų mugėje bus būtent tas svečias, kurio kūryba žavitės, ar žinote, kokia dar viena knyga būtinai turi atsidurti Tavo lentynoje?

15min.lt suteikia progą trims originalams knygų mylėtojams

Pasakyk, kodėl Tu šiemet privalai nulėkti į knygų mugę, tuomet liks tik pasiimti bilietą ir įrodyti savo meilę knygai.

Nedelsk – Jūsų atsakymų adresu a.satkunaite@15min.lt laukiame tik iki penktadienio. Trys origaliausi knygų mylėtojai gaus progą apsilankyti šiųmetinėje knygų mugėje, vyksiančioje vasario 17–20 dienomis.

LRT http://www.marketer.lt/wp-content/uploads/2009/11/diena-lt-logo.jpg http://www.15min.lt/img/static/15min_logo_1.gif

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.