1

ŽEMĖS DIENOS ŠVENTĖ ir Vėžlio metų palydos

kovo 19, 2011 NAUJIENOS, Šventės

2011 metų kovo 20 dieną kviečiame baltų tikėjimo žmones švęsti Žemės dienos ir Vėžlio metų palydas, įžengiant į kovo 21 dienos Naujuosius Šarkos metus. Taip pat kviečiame visus turinčius galimybes savo vietovėse uždegti viešuosius, sodybų ir asmeninius aukurėlius, susikaupti maldai į Praamžių, paaukoti Žemynai ir pasimelsti už Žemės (kaip planetos) dvasią, jos neramumuose žuvusius Japonijoje.

Amžinosios ugnies apeigos, apsijungiančios vienai maldai bus keturiose vietovėse: Vilniuje prie Verkių aukuro, Kaune prie Santakos aukuro, Šiaulių rajone ant Girnikų kalno, Zarasų rajone. Pradžia, rinkamės 12:00. Apsirengti šiltai, šviesiais (baltais) ar etniniais šventiniais drabužiais. Bendroms vaišėms turėti karštos arbatos, ar bet kurį kitą nealkocholinį gėrimą, bendros suneštinės vaišės.

Astrologinė  situacija:

Šiemet ypač nepalanku skelbti ir švęsti lygiadienį ir Naujus Šarkos metus kovo 20 dieną. Avestos mokyklos astrologai nurodo nepalankius planetų aspektus. Kadangi lygiadienis prasideda tada, kai Saulė įžengia į nulinį Avino zodiako laipsnį (tai įvyks kovo 21 d. naktį visai planetai), šiemet čia persikelia ir Juodasis mėnulis Lilit. Pagal arijų kalendorių ir senovės Avestos mokymą nelaiku pradėtas darbas įjungia suterštą tamsiųjų jėgų kalendorių, todėl nepatartina 20 d. pradėti naujus Metus. Todėl atsižvelgiant, kad daugeliui tinka tik sekmadienis, baltųjų žynių bendruomenė kviečia Žemės dienos paminėjimui, bendrai maldai už žuvusius Japonijoje ir senųjų Vėžlio metų palydėjimą. Vedantieji apeigas yra informuoti apie susidariųsią situaciją ir stengsis Naujų Šarkos metų ugnį uždegti kovo 21 dieną iki 12:00 bei pašventinti Perkūnyčios žvakes ir ženklus. Tad norintys atsinaujinti savo namų židinio ugnelę, galite atsinešti jas 20 d. sekmadienį ir palikti vedantiesiems.

Telydi jus ramybė, darna, susiklausymas ir šviesa.

Baltųjų žynių bendruomenės taryba

Šia tema galite diskutuoti ir baltų kultūros forume http://www.baltai.lt/kulturos_forumas/viewtopic.php?f=64&t=1574

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Atsiliepimai (1)

 

  1. Uosinis parašė:

    Dėkui už gražią šventę

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.